اولین جلسه روانشناسی
آیا قرار است برای اولین بار به روانشناس مراجعه کنید؟ به شما به دلیل اینکه سلامت روان خود را در اولویت قرار می دهید تبریک می گوئیم. اولین جلسه روانشناسی می تواند شروع اتفاقات مثبت برای شما باشد.
اولین جلسه با یک روانشناس می تواند دلهره آور باشد و این قابل فهم است. ترس از یک تجربه جدید، احتمال قضاوت شدن، احساس ترس در مورد گفتن اسرار زندگی خود کاملا طبیعی است و تنها شما نیستید که این احساسات را ممکن است تجربه کنید.
نکته مهمی که باید بخاطر بسپارید این است که شما سخت ترین قدم را برداشته اید و آن تصمیم برای دریافت کمک حرفه ای است. صرف پذیرش نیاز برای کمک گرفتن از بهترین روانشناس تهران یا سایر شهرها دستاوردی قابل توجه است.
ممکن است درمورد مراجعه به درمان احساس عدم اطمینان دشته باشید
با وجود تمام پیشرفت هایی که در فرهگ روانشناسی صورت گرفته است، هنوز ترس از برچسب های مشکلات روانشناسی وجود دارد. و این به رغم این واقعیت است که حدود نیمی از افراد در مرحله ای از زندگی مجبور خواهند شد با یک مشکل جدی روانشناسی دست و پنجه نرم کنند.
همه افراد منابع مقابله و حمایتی خود را داریم. اما گاهی اوقات عوامل استرس زا زندگی بیش از توانایی های ما برای کنار آمدن با مشکلات می شود. بنابراین درمورد ضرورت کمک گرفتن از روانشناس و حضور در اولین جلسه روانشناسی خود واقع بینانه تصمیم بگیرید.
از خود بپرسید: در حال حاضر در زندگی من چه می گذرد. دوست دارم زندگی من چگونه باشد؟ چه اهدافی ممکن است داشته باشم؟ و چه قدر به این اهداف نزدیک شده ام؟ با پاسخ به این سوال ها به یک سوال مهم نیز پاسخ خواهید داد: چرا به روانشناس مراجعه می کنیم؟
آماده شدن برای اولین جلسه روانشناسی
آماده سازی خاصی لازم نیست. درمانگر شما را تشویق می کند تا مشکل فعلی خود را توصیف کنید و در طول جلسه سوالاتی را مطرح می کند. برای شما ممکن است یادداشت برخی موارد قبل از اولین جلسه مفید باشد. این یادداشت ممکن است شامل موارد زیر باشد.
- تاریخچه مشکل فعلی
- پیشینه رشدی شما
- تاریخچه مشکلات پزشکی
- سابقه خانوادگی
- وضعیت زندگی فعلی
ممکن است به خیلی از چیزهایی که دوست دارید به روانشناس خود بگویید، قبل از جلسه فکر کنید. اما در جلسه آنها را فراموش کنید. بهتر است لیستی شبیه به آنچه در ادامه می آید تهیه کنید و در جلسه همراه خود داشته باشید.
- مشکلی که امیدوارید بدون آن از جلسات خود خارج شوید.
- چه مدت است که این مشکل را تجربه می کنید؟
- آنچه فکر می کنید در شکل گیری مشکل شما نقش دارد.
- چه عاملی منجر به تعیین وقت اولین جلسه شما شد؟
- در گذشته چه راهکارهایی را برای کنار آمدن با مشکل امتحان کرده اید؟
- اگر درمان موفقیت آمیز باشد، از چه لحاظ زندگی شما متفاوت خواهد شد؟
کمی زودتر برای جلسه اول حضور پیدا کنید
اگر قبلاً هرگز به مطب روانشناس مراجعه نکرده اید بهتر است کمی زودتر برسید. هیچ چیز بدتر از افزودن استرس دیر رسیدن به یک تجربه از قبل استرس زا نیست. همچنین ممکن است لازم باشد هنگام ورود فرم هایی را پر کنید. شما بدون تردید نمی خواهید وقت جلسه خود را به پر کردن فرم ها اختصاص دهید.
ملاقات با روانشناس
روانشناس شما معمولاً از اناق خود بیرون می آید و به شما سلام می کند و شما را به دفتر خود هدایت می کند. اتاق روانشناس معمولا دارای دو کاناپه رو به روی هم است. به غیر از جلسات روانکاوی کلاسیک، لازم نیست که روی کاناپه دراز بکشید . به طور معمول، شما روی یک صندلی راحتی می نشینید و درمانگر در سمت دیگر و مکالمه را آغاز می کنید.
آنچه در جلسات می گویید کاملا محرمانه است
هر مشکلی که تصمیم به بیان آن دارید کاملاً بین شما و درمانگر محرمانه باقی می ماند. البته چند مورد استثناء وجود دارد که این موارد نیز به جهت حفاظت از شماست. برای نمونه ممکن است روانشناس نظر خود را بنا به درخواست دادگاه برای کمک به حل پرونده های قضایی ارائه دهد.
انتظار رفع سریع همه مشکلات خود را نداشته باشید
گرچه ممکن است در جلسه اول احساس بهتری داشته باشید، اما انتظار رفع سریع همه مشکلات خود را نداشته باشید. رواندرمانی مانند درمان با آنتی بیوتیک، جایی که شما یک قرص را قورت می دهید و نتایج را می بینید، کار نمی کند. درمانگر شما راهکار و تحلیل را ارائه می دهد. اما شما باید تلاش کنید تا افکار و احساسات خود را تغییر دهید.
در پایان اولین جلسه، یک روانشناس خوب معمولا برنامه ای را برای نحوه درمان شما پیشنهاد می دهد. این برنامه شامل مواردی از قبیل تشخیص گذاری، تعداد جلساتی که ممکن است نیاز داشته باشید و کارهایی که باید به تنهایی بین جلسات انجام دهید، می شود.
طول دوره رواندرمانی
در اولین قرار ملاقات با روانشناس، شما و درمانگر در مورد طول و دفعات جلسات خود بحث خواهید کرد. به عنوان مثال، ممکن است به یک جلسه هفتگی 45- 55 دقیقه ای نیاز داشته باشید. شما همچنین در مورد انواع درمان هایی که برای کمک به شما در رسیدن به اهداف خود استفاده می شود آگاه خواهید شد. جلسات فردی، زوج درمانی یا خانواده درمانی بسته به مشکلاتی از قبیل اضطراب، خشم یا افسردگی برنامه ریزی می شوند.
خانواده درمانی می تواند همسو با جلسات انفرادی تشکیل شود. برای دریافت نوبت از مشاوره خانواده از طریق همین سایت اقدام فرمائید.
ممکن است از خود بپرسید، چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم؟ یا “رواندرمانی” چه مدت طول می کشد؟ با این که نیاز دارید پاسخ به این سئوال را بدانید، اما هیچ پاسخ ساده ای برای آن وجود ندارد. هر فردی نیازها و مشکلات خاص خود را دارد. این موارد، تعداد جلساتی که برای رسیدن به اهداف ضروری است را تعیین می کنند.
بعد از اولین جلسه روانشناسی
بهتر است در طول جلسه روانشناسی از موارد مهم یادداشت برداری کنید. غالباً در حین رواندرمانی لحظاتی از درک وجود خواهد داشت که یادآوری آنها پس از جلسه دشوار است. اگر نمی خواهید در جلسه یادداشت برداری کنید، ممکن است با توافق درمانگر جلسه خود را ضبط کنید.
بعد از جلسه به خودتان مقدار کمی زمان بدهید تا احساس آرامش شما بسط داده شود. ممکن است بعد از جلسه اول احساس خوشحالی، خستگی یا آسودگی خاطر داشته باشید. هر احساسی که دارید قبل از شروع دوباره زندگی، به خودتان کمی زمان درون نگری بدهید.
تناسب روانشناس با مشکل
تناسب بین مراجع و روانشناس از اهمیت بالایی برخوردار است. ممکن است برای فرزند خود به روانشناس نیاز داشته باشید. در این شرایط بهتر است از یک دکتر روانشناس کودک در تهران یا شهر محل زندگی خود کمک بگیرید. برای اینکه بتوانید در زندگی تغییر واقعی و موثر ایجاد کنید، باید با روانشناس خود ارتباط قوی و اعتماد ایجاد کنید. ارتباط درمانی می تواند زمینه ای برای ابراز راحت احساسات و رنج درونی را فراهم کند.
در اینجا چند سوال وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.
- آیا روانشناس مقبولیت و دلسوزی کافی نشان داد؟
- در جلسه اول به خوبی مشکلات شما را تشخیص داد؟
- آیا او باعث شد احساس شنیده شدن و معتبر بودن پیدا کنید؟
- قابل اعتماد بود و با او راحت بودید؟
- در کار با مشکل و یا اختلال تخصص خود را به شما نشان داد؟
- اگر به هر یک از این سوال ها پاسخ مثبت دادید ، بهتر است از اولین جلسه روانشناسی خود خورسند باشید .
داستان زندگی خود را بیان کنید
اولین جلسه روانشناسی شما با یک درمانگر در درجه اول یک جلسه جمع آوری اطلاعات برای درمان است. روانشناس برای ارزیابی درست نگرانی های شما و رسیدن به یک تشخیص احتمالی، باید در مدت زمان کوتاهی چیزهای زیادی درباره شما و تاریخچه شما بیاموزد. از آنجا که تشخیص اغلب به هدایت رواندرمان کمک می کند، یک بخش مهم از درمان است.
داستان شما در واقع بیانی از خود شماست. علی رغم آنچه ممکن است مشاهده کرده باشید، شخص به سادگی یک تشخیص نیست. روانشناسان حرفه ای به افرادی که به آنها مراجعه می کنند نگاه بیمارگونه ای نمی کنند. آنها به تک تک افراد به عنوان فردی منحصر به فرد نگاه می کنند که درد می کشند و نیاز به کمک دارند.
از ابراز خود هراس نداشته باشید
تنها کسی که می تواند داستان شما را تعریف کند خود شما هستید. بنابراین وقتی برای اولین بار وارد مطب یک درمانگر می شوید، باید به خود یادآوری کنید که آماده تغییر هستید. درمانگر شما را قضاوت نمی کند. بنابراین احساس اطمینان کنید و داستان خود را بگویید.
درمانگران درباه مشکل فعلی و در مورد دوران کودکی و خانوادگی از شما سئوالاتی می پرسد. اما کاووش عمیق درباره ریشه مشکلات فعلی در جلسات بعدی رواندرمانی اتفاق می افتد.
واقعیت این است که شما زمان محدودی در اولین جلسه روانشناسی دارید. شما باید روی مهمترین مشکلات خود تمرکز کنید. اگر احساس کردید موضوعاتی را در جلسه اول مطرح نکردید جای نگرانی نیست. شما همیشه می توانید در جلسه بعدی درباره مشکلات خود صحبت کنید.
روان درمانی تجربه ای نیست که در خارج از اتاق درمان رخ دهد. رواندرمانی قدرتمند است. اما همچنین می تواند در اولین جلسه کمی استرس زا باشد. بیشتر افرادی که روان درمانی را انجام می دهند سرانجام آن را دوست خواهند داشت.آنها از وقت خود در کنار درمانگرشان به عنوان فرصتی برای شکوفا شدن استقبال می کنند. بعد از مطالعه این مقاله ممکن است به ویزیت روانشناس نیاز پیدا کرده باشید. برای نوبت حضوری روانشناس می توانید از اطلاعات تماس انتهای همین صفحه استفاده فرمائید.