مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

برخلاف رواندرمانی که دنبال نشان­ه ها و سرنخ­ های عمیق، فشرده و طولانی است مشاوره خانواده از همان آغاز تلاشی برای ترمیم رابطه آسیب ­دیده زوجین بوده است. یک مشاور خانواده به جای گذشته عمدتا به اینجا و اکنون می­پردازد، و به مسائل در حال تجربه رسیدگی می­کند.

بهترین روانشناس تهران
مشاور خانواده به شما کمک می کند که فرایندهای تصمیم گیری هوشیارانه در جهت تعادل سازی تسهیل شود.

اکثر افرادی که به دنبال یک روانشناس خانواده در تهران می­ گردند، در حال کنار آمدن با یک بحران از قبیل خیانت، اختلاف نظر در مورد بچه­ دار شدن، احتمال طلاق، مشکلات عاطفی، ناهماهنگی­ ها و ناسازگاری­ های جنسی، ارتباط غیر موثر یا اختلاف بر سر قدرت و کنترل هستند که موجب برهم خوردن تعادل خانواده شده است.
افرادی که وارد فرایند مشاوره خانواده حضوری می­ شوند تجارب، انتظارات و اهداف متفاوتی دارند و میزان تعهدشان به ازدواج متفاوت است.

بهترین مشاوره خانواده

مشاوره خانواده زمانی بهترین عملکرد خود را دارد که مشکلات همه اعضاء خانواده را به درستی حل و فصل کند. درنتیجه لازم خانواده درمانگر به درمان های مختلف احاطه داشته تا اثربخشی لازم حاصل شود. اعضاء خانواده در یک محیط امن و کنترل شده به حل مشکلات خود می پردازند. بهترین مشاوره خانواده در تهران و سایر شهرها مزایای زیر را برای خانواده ها به همراه دارد:

  • فهم بهتر از مرزبندی های سالم و الگوهای رفتاری سازگار و انگیزه بخش
  • تعامل در محدوده خانواده و بافت های گسترده تر
  • آگاهی از شیوه های حل مسئله مشکل دار و تغییر دادن آنها
  • افزایش فهم و بینش نسبت به منبع تعارض و کارکرد آن
  • افزایش حمایت اعضاء از یکدیگر برای عبور از بحران ها
  • آگاهی از تاثیر پویایی ها و نقش احساسات در خانواده
  • افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس اعضاء
  • ایجاد پیوند انسانی قوی بین اعضاء خانواده

فرم رزرو نوبت مشاوره خانواده 

بارگذاری...

مرکز مشاوره خانواده

در جوامع امروزی خانواده از اهمیت بالایی برخوردر است. علاوه بر این چالش های زندگی شهری استرس بیشتری بر خانواده ها وارد ساخته است. بنابراین مرکز مشاوره خانواده تبدیل به پایگاهی برای حل مشکلات خانواده ها شده اند.

مرکز مشاوره خانواده از الگوهای رایج و تعادل بخش در خانواده پشتیبانی و آنها را تقویت می کند. حضور در مرکز مشاوره از نظم و اصول بهینه ای پیروی می کند. به این صورت که برای زمان مراجعین ارزش و برنامه ریزی مشخصی دارد.

نوبت مشاوره خانواده

چرا مشاور خانواده

مشاور خانواده می تواند به شما در بهبود روابط آشفته با همسر، فرزندان یا سایر اعضای خانواده کمک کند. شما ممکن است به مسائل خاصی مانند مشکلات زناشویی یا تعاملی، درگیری بین والدین و فرزندان، یا تأثیر سوء مصرف مواد یا یک بیماری روانی بر کل خانواده بپردازید.

خانواده شما ممکن است مشاوره را همراه با انواع دیگر روان درمانی ها دنبال کند، به خصوص اگر یکی از شما مشکل جدی داشته باشد. در این شرایط است که یک مشاور ماهر که به سایر رویکردهای روانشناسی تسلط دارد، مفید واقع می شود.

خانواده درمانگر می تواند در هر موقعیت خانوادگی که باعث استرس، غم، عصبانیت یا درگیری شود، مفید باشد. این می تواند به شما و اعضای خانواده شما کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید و مهارت های مقابله ای را بیاموزید تا شما را به هم نزدیکتر کند.

پادکست مشاوره خانواده

دکتر مشاوره خانواده

دکتر مشاوره خانواده اهداف مشخصی دارد. برای درست کردن جهان ابتدا باید به ملت ها نظم دهیم. جهت نظم دادن به ملت ها ابتدا باید خانواده ها نظم و تعادل پیدا کنند. برای تعادل پیدا کردن خانواده ها ابتدا باید در زندگی شخصی خود پرورش یابیم. ما باید در ابتدا قلب خود را تنظیم کنیم. “کنفسیوس”

به طور خلاصه هدف مشاوره خانواده در تهران یا سایر شهرهای پرجمعیت این است که ضمن یک کار گروهی و بوسیله حل کردن مشکلات عاطفی و رفتاری از فروپاشی خانواده جلوگیری شود.

برای دست یابی خانواده به یک زندگی سالم، دکتر مشاور خانواده به افراد برای تعامل سازگارتر، حل مسئله موثرتر، فهم و درک متقابل از یک دیگر و ایجاد تعادل بین اهداف شخصی و اهداف جمعی کمک می کند. هدف مشاوره به طور کل به مشکل حاضر بستگی دارد. و با توجه به شدت و نوع مشکل برنامه ریزی درمانی صورت می پذیرد.

مشاوره خانواده حضوری در تهران

وقتی خانواده ای سالم و خوشبخت باشد دیگر سوالی باقی نخواهد ماند. همه چیز در دنیا درست به نظر می رسد. والدین بیشترین لذت خود را در یک رابطه خانوادگی پایدار و سالم تجربه می کنند. مشاوره خانواده حضوری در تهران نیازمند مراجعه به دفتر یا مرکز مشاوره است. با توجه به مسائل رفت و آمد بهتر است مشاوره ای نزدیک به محل زندگی خود انتخاب فرمائید.

همیشه خانواده ها پایدار، سالم و خوشبخت نیستند. استرس های زندگی مدرن و نیاز به تعادل بهتر در زندگی، می تواند بحران خانوادگی یا چالش های بهداشت روانی برای یک یا چند نفر از اعضای خانواده ایجاد کند.
در چنین شرایطی می هر خانواده ای ممکن است دچار بحران شود. برای دریافت مشاوره خانواده حضوری از دکتر رامین علوی نژاد از طریق همین وب سایت می توانید نوبت دریافت کنید. دریافت نوبت از روانشناسان تهران گاهی زمان بر خواهد بود. اما شما می توانید از چند هفته قبل برای مشاوره خانواده نوبت خود را رزرو بفرمائید.

مشاوره خانواده در تهران

نیاز به مشاوره خانواده

با کودکان خود در مورد اینکه چرا نیاز به مشاوره خانواده دارید صحبت کنید. در اکثر مواقع این نیاز برای بهبود شرایط فعلی خانواده ها است. فرزندان شما ممکن است در مورد درمان مقاوم باشند. قبل از اولین جلسه خود با آنها مکالمه ای داشته باشید و توضیح دهید که کودک شما در این مشاوره  چه انتظاری می تواند داشته باشد. نمونه ای از جمله بندی شما می تواند به صورت زر باشد:

 ما قصد داریم به عنوان یک خانواده با یک مشاور خانواده صحبت کنیم تا بتوانیم اختلافات را حل کنیم و ارتباطات خود را بهبود ببخشیم.

باید صحبت های خود را به روشی متناسب با یکدیگر بیان کنید. بر این واقعیت متمرکز باشید که به دنبال راه حل هستید و در نهایت این روند مشاوره خانواده شما را آسان تر می سازد.

توجه داشته باشید که اعضاء خانواده ممکن است از این نیاز آگاهی کافی نداشته باشند. اگر در برابر درمان مقاوم باشید، آنها نیز خواهند بود. مثبت بمانید و در مورد خانواده درمانی ذهن خود را باز نگه دارید و آزاد باشید.

به مشاور چه بگوییم

به سختی می توان موضوعات مورد بحث را در لحظه به خاطر آورد. بر این اساس است که همیشه نوشتن سوالات و مشکلاتی مورد بحث کنید، توصیه می شوند. این کار به شما یک نقطه شروع برای شروع هر جلسه مشاوره می دهد. اگر بین جلسات با مسئله ای روبرو شدید نیز آن را یادداشت کنید. نوجوانان و کودکان بزرگتر نیز می توانند لیست های خود را ایجاد کنند

به آنچه در درمان می خواهید بگویید فکر کنید

لازم نیست در جلسات درمان خود را بازداری کنید.  ممکن است عاقلانه باشد که در جلسات درمانی فکر مشغولی های خود را بیان کنید. ممکن است نگران این باشید که همسرتان در مورد مشکلات، واکنشی دفاعی نشان خواهد داد. اگر همسرتان پذیرش مشکلات را نداشته باشد، مشاور متوجه این موضوع می شود. او می تواند مکالمه را به با توجه به شرایط مدیریت کند.

مشاوره خانواده چگونه است؟

سلامت، ثبات و خوشحالی خانواده ممکن است بوسیله استرس­ های زندگی مدرن تحت تاثیر قرار بگیرد. این عوامل استرس زا برخواسته از نیاز به افزایش تعادل بین شغل و زندگی خانوادگی، بحران­ های خانوادگی فرد یا افراد خانواده، مشکلات روانشناختی فرد یا افراد یک خانواده، مشکلات ارتباطی و بسیاری از عوامل دیگر هستند.
در چنین شرایطی حتی خانواده­ هایی که به لحاظ کارکرد و سازگاری پیشینه خوبی دارند ممکن است به مشاوره نیاز پیدا کنند. این نیاز در شهرهای پرجمعیت بیشتر احساس می شود. بنابراین برای نمونه ضرورت مشاوره خانواده تهران را بهتر می توان درک کرد. در مشاوره موارد زیر مورد توجه و اصلاح قرار می گیرند:

  • روابط اعضاء خانواده با یکدیگر
  • نوع و شکل تعامل
  • پیام­ های ارتباطی
  • انتقال­ های بین نسلی و تاثیرات در جریان خانواده­ های هریک از زوجین
  • سبک­ های والدگری
  • تصمیم گیری­ ها
  • نیازهای مبتنی برفردیت در مقابل نیازهای خانواده
  • سلامت هریک اعضاء خانواده و ارزیابی مشکلاتی از قبیل افسردگی
  • تعارض­ ها درون فردی هر یک از اعضاء
  • درمان وسواس

تصمیم گیری درباره دریافت مشاوره بخصوص در شهرهای پرجمعیت می ­تواند تصمیمی مهم به نظر برسد. بخصوص اینکه اکثر افراد به دنبال بهترین مشاور خانواده هستند.
گرچه انتخاب مشاوره خانواده تهران یا سایر شهرها در وهله اول شبیه به اعتراف به شکست و یا ناتوانی به نظر برسد، اما در واقعیت انتخاب مشاوره خانواده می­تواند یک قدم بزرگ به جلو باشد.

مشاوره خانواده چند جلسه است؟

خانواده درمانی اغلب کوتاه مدت است. به طور کلی حدود 12 جلسه به طول می انجامد. با این حال، تعداد دفعات ملاقات و تعداد جلسات مورد نیاز شما به شرایط خاص خانواده، شدت مشکلات و توصیه درمانگر بستگی دارد.
جلسات معمولاً حدود 50 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. این در حالی است که برخی مواقع جلسات خانواده درمانی ممکن است زمان بیشتری نیاز داشته باشد. درواقع با فرایندی روبرو هستیم که در آن سلامت و بهبود کارکرد خانواده اولویت اصلی می باشد. بر این اساس تعداد جلسات مشاوره خانواده کمتر یا بیشتری ممکن است مورد نیاز باشد.

مشاور به افراد کمک می کند تا برمشکلات فائق آیند. ناراحتی های روانشناختی را بهبود بخشند، بر تغییرات تسلط پیدا کنند و به کارکرد بهینه خود دست پیدا کنند. مشاور خانواده مشکلات افراد را در یک بافت بزرگ تر می بیند: خانواده.
فرضیه زیربنایی این دیدگاه این است که مشکلات را نمی توان با موفقیت حل کرد، مگر اینکه آنها را در بافت خانواده فهمیده شوند. شیوه ای که اعضاء خانواده براساس آن تعامل می کنند بر نحوه شکل گیری مشکل افراد و تلاش آنها برای حل کردن آن تاثیر مستقیمی دارد. در نتیجه اگر همه اعضاء خانواده در جلسات شرکت کننده بازدهی بیشتر و تعداد جلسات می تواند کمتر شود.

مشاوره خانواده

آیا مشاوره خانواده خوب است؟

خانواده درمانی به طور معمول چندین نفر از اعضای خانواده را در جلسات درمانی گرد هم می آورد. با این حال، یکی از اعضای خانواده ممکن است به صورت جداگانه به خانواده درمانگر نیز مراجعه کند. در این شرایط از زوایای مختلفی به مشکلات رسیدگی می شود. بنابراین در پاسخ به این سئوال که آیا مشاوره خانواده خوب است باید گفت که، حتما همینطور هست.

تعداد دفعات ملاقات و تعداد جلسات مورد نیاز شما به شرایط خاص خانواده و توصیه درمانگر بستگی دارد. موضوعات مختلفی در جلسات اولیه و جلسات بعدی مطرح می شود. این موضوعات حول محور مشکلات احتمالی هستند. شما نیازی نیست که نگران چگونگی گفتگو در جلسات باشید. مشاور با مطرح کردن پرسش ها و انجام مصاحبه، هدایت جلسات را بر عهده می گیرد. مشاوره خانواه خوب است زیرا شما می توانید:

توانایی خانواده خود را در حل مشکلات و بیان افکار و عواطف به روشی سازنده بررسی کنید.

نقش های خانواده، قوانین و الگوهای رفتاری را برای شناسایی موضوعاتی که به درگیری منجر می شوند  و روش های کار با این مسائل را کاوش کنید.

نقاط قوت خانواده خود، مانند مراقبت از یکدیگر. و نقاط ضعف، مانند مشکل در اعتماد به نفس در یکدیگر را شناسایی کنید.

مدل های نظری موجود

خانواده در مدل های نظری – علمی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل برای حل مشکلات خانواده رویکردهای مختلف خانواده درمانی شکل گرفتند.

استفاده از این رویکردها در مراکز مشاوره و کلینیک ها مزایای قابل توجهی دارد. حتی در شرایطی که امکان دسترسی به مراکز مشاوره دشوار است از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی می توان استفاده کرد. رویکردهایی که در ادامه با آنها آشنا می شوید شامل:

  • مدل های روانپویشی
  • میان نسلی
  • تجربی – انسانگرا
  • ساختاری
  • راهبردی
  • سیستمی میلان

مدل­ های روانپویشی

این مدل بر بینش، انگیزش، تعارض ناهوشیارانه، دلبستگی­ های اولیه خردسال – مراقب، روابط درون روانی ناهوشیار، روابط واقعی و تاثیر آنها بر تجربه درونی تاکید دارند.

در اوایل دهه 1990 میلادی سعی شد مفاهیم روانپویشی و مفاهیم خانواده درمانی یکپارچه شود. مشاوران خانواده بریتانیایی سهم عمده ای در رشد خانواده درمانی داشتند.

این نوع از مشاوره به دنبال ناراحتی­ های خانوادگی و به ویژه ضربات وارده به اعضای خانواده شکل گرفت. این رویکرد برخلاف ایالات متحده آمریکا بود. چراکه مشاوره خانواده در آنجا ریشه در راهنمایی کودک و درمانگاه­ های روانپزشکی کودک داشت. در ایران نیز خانواده درمانی با استقبال خوبی روبرو شد. به طوری که مشاوره خانواده تهران در شروع شکل گیری خود مورد استقبال فراوانی قرار گرفت.

مدل روانپویشی موارد زیر را در نظر می گیرد:
  • پاسخ خانواده به شخصی که به عنوان بیمار شناخته شده
  • کارکرد آن بیماری در خانواده
  • و آنچه نمی­ گذارد خانواده به طور مستقیم با مشکل روبرو شود

این موارد مکمل یکدیگر هستند و در شکل گیری و حفظ آسیب نقش مهمی دارند. تشخیص­ های فردی و خانوادگی، هر دو بخشی از مفاهیم روانپویشی و نظام­­ مشاوره خانواده هستند.

فهم و مداخله

درمان هایی که چهارچوب روانپویشی دارند همزمان به دو سطح از فهم و مداخله می­پردازند. عوامل ناهوشیار تک تک اعضاء خانواده و دنیای پیچیده تعامل خانوادگی و پویایی­ های خانواده. آکرمن که برخی او را “پدر مشاوره خانواده” می­دانند، خانواده را نظامی از شخصیت­ های در حال تعامل می­دید. هر فرد در خانواده یک زیر نظام مهم است. در این رویکرد می توان انتظار دریافت بهترین مشاوره خانواده را داشت.

درست همان طور که خانواده زیرنظامی در اجتماع است. فهم کامل کارکرد خانواده در “مشاوره خانواده” در گرو آن است که بپذیریم از چند منبع تاثیر می گیرد که عبارتند از: شخصیت منحصر به فرد هر عضو، نقش های خانوادگی، تعهد خانواده به ارزش­ های انسانی و رفتار خانواده به عنوان یک واحد اجتماعی. گاهی اوقات در طی فرایند مشاوره خانواده، از درمان افسردگی نیز ممکن است استفاده شود.

مدل­ های میان نسلی

براساس این مدل الگوهای خانوادگی، ائتلاف­ها و مرزهای فعلی در مشکلات حل نشده خانواده پدری طرفین ریشه دارد. رویکردهای میان نسلی با نگاه ویژه به الگوهای رابطه­ ای خانواده در طول چند دهه، دیگاهی اتخاذ کردند که از روانکاوی تاثیر گرفته است. یک روانکاو به مشکلات زیربنایی شما می پردازد.

مشاوران خانواده میان نسلی معتقد اندکه الگوهای خانوادگی جاری در مسائل و مشکلات حل و فصل نشده خانواده پدری ریشه دارد. البته به این منظور نیست که نسل­های قبل باعث بروز مشکلات خانوادگی فعلی شده­ ان.، بلکه بر این باورند که مشکلات حل نشده نسل­ های قبل در نسل­های بعد نیز باقی مانده و مشاهده می­شوند.

پیشگامان خانواده درمانی

برخی از مشاوران خانواده پیشگام بوئن، ایوان، بوسورمنی- ناگی، جیمز فرامو و کارل وایتکر هستند. آنها به مسائل و مشکلات میان نسلی پرداخته ­اند. فرامو یکی از اولین کسانی بود که در جلسات درمان، اعضای خانواده را در قالب جلساتی گرد هم می­ آورد و در این جلسات تفاوت­های جاری را به بحث می­ گذاشت. ویتکر نیز اعضاء خانواده و حتی در برخی اوقات پدر بزرگ و ماربزرگ­ ها را به عنوان طرف های مشورت به جلسات مشاوره دعوت می ­کرد.

بوئن یکی از بهترین مشاوران خانواده بود. او در مشاوره خانواده نظریه نظام­های خانواده را ارائه کرد. او خانواده را یک واحد هیجانی و شبکه ­ای از روابط متصل به هم می­دانست که بررسی آنها درچهارچوب بین نسلی بهترین راه ممکن برای فهم آن است. بوئن در جلسات مشاوره خانواده رویکردی منظم و توام با خونسردی داشت که اعضاء خانواده را به مشارکت تشویق می کرد.

عینی بودن و عینیت گرایی برخلاف واکنش­گری هیجانی از مشخصات رفتاری مشاوره خانواده­ ای است که در این چهارچوب کار می­کند. مشاور خانواده باید بدون جانبداری یا درگیری ذهنی بیش از حد ارتباط خود را با همه شرکت کنندگان در جلسه مشاوره حفظ کند. در این شکل از مشاوره خانواده همیشه دو هدف در اولویت قرار دارد: الف) مدیریت اضطراب و رهایی از نشانه­ ها ب) افزایش انطباق هریک از اعضاء خانواده.

مدل­ های تجربی – انسانگرا

این مدل به درگیری هیجانی، رشد و کمال شخصی و خودمختاری از طریق تجربه فعلی- امروزی، رویارویی، مواجهه، شهود، خودانگیختگی و کنش می­پردازند. تجربه، رویارویی، مواجهه، شهود، فرایند، رشد، وجود، خودانگیختگی، کنش، اینجا و اکنون همگی مفاهیم اصلی مشاوره خانواده مبتنی بر مدل تجربی هستند. در این نوع از مشاوره خانواده تئوری و به طور خاص تئوری پردازی به حدقل می­رسد. چراکه آن را عاملی مزاحم بر سر راه درمان می­دانند. این مدل معتقد است تغییر در یک تجربه درمانی اتفاق می افتد که شرایط برای رشد شخصیتی را فراهم و تعامل خانوادگی را تسهیل می­کند.

مشاوره خانواده تجربی- انسانگرا از تکنیک­های پدیدار شناختی از قبیل گشتالت درمانی، روان­ نمایشگری، درمان مراجع محور راجرزی و جنبش رویایی گروه استفاده می­کند. مشاوره ای که این رویکرد را چهارچوب خود قرار می­دهد به چیزی کمتر از کامیابی شخصی قانع نمی شود. کارل ویتکر و ویرجینیا ستیر از رهبران این رویکرد مشاوره خانواده بودند.

امروزه افرادی مثل سوزان جانسون و لسلی گرینبرگ با زوج­ درمانی هیجان مدار موج جدیدی از مشاوره خانواده مبتنی بر مدل تجربی را به راه انداختند. این رویکرد بر درگیری هیجانی زوجین، شناسایی احساساتی که کیفیت رابطه زوجین را تعریف می­کند و کمک به آنها برای ایجاد دلبستگی­ های تاکید دارد. این رویکرد برخلاف رویکردهای اولیه تئوری را پذیرفته است. و همچنان به آگاهی مراجع از تجارب درونی بیش از فهم عقلانی اهمیت می­دهد. در مشاوره درمانگران تجربی سعی می کنند مثل یک انسان واقعی و اصیل رفتار کنند.

مدل­ های ساختاری

این مدل بر بافت خانواده تاکید دارد. در توصیف مشکلات و شناسایی راه حل­ ها به استعاره­ های ساختاری و سازمانی متوسل می­ شود. در مشاوره خانواده مبتنی بر مدل ساختاری، مفاهیمی از قبیل قواعد خانواده، نقش­ ها، ائتلاف­ ها، زیرنظام­ ها، مرزها، کلیت و سازمان محوریت دارند.
مشاوره خانواده مبتنی بر مدل ساختاری مثل دیگر رویکردهای نظام­ های خانواده، به جای تمرکز فردی بر مسئله­ ها و راه حل­ها، تمرکز بافتاری را ترجیح می­دهد. اما ویژگی منحصر به فرد آن به استفاده از استعاره­ های ساختاری در توصیف مسائل و شناسایی راه حل­ها و تاکیدش بر مسیر مشاوره­ های فعال برمی­گردد. ساختار زیرین خانواده و انعطاف پذیری آن در پاسخ دهی به تغیر شرایط در طول زندگی خانواده به ظهور الگوهای کارا یا ناکارا کمک می­کند.

از سالوادور مینوچین به عنوان بنیانگذار مدل ساختاری یاد می­شود. مینوچین همواره الگویی برای دست یابی به بهترین مشاور خانواده بوده است. او می­گوید، خانواده در جریان گذار از چرخه زندگی دنبال حفظ تعادلی ظریف بین ثبات و تغییر است. مینوچین اعتقاد داشت هرچه خانواده کاراتر باشد و بالطبع هرچقدر مشاوره خانواده به افزایش کارایی خانواده کمک کند، در دوره­ های گذار از تغییر راحت­ تر استقبال می­کند. درنتیجه ساختارش را هرچه بیشتر با تغییر شرایط اصلاح و تعدیل می­کند.

مشاور خانواده و درمانگرانی که از این مدل پیروی می­کنند هدف اولیه خود را تسهیل تغییرات ساختاری در خانواده ناکارا می­دانند. فرض آنها این است که تغییر رفتار فرد و کاهش نشانه در نتیجه تغییر بافت تبادلات خانواده رخ می­دهد. آنها سعی می­کنند در طی فرایند مشاوره با تحول ساختار خانواده مواضع اعضای خانواده را تغییر دهند. در نتیجه همه اعضاء خانواده بعد از سپری کردن جلسات مشاوره خانواده تغییرات را تجربه می­کنند. بنابراین نقش اولیه مشاوره خانواده ساختاری این است که ابزاری برای تغییر باشد. یعنی خانواده را به عنوان یک کلیت فعالانه درگیر کند.

مدل­ های راهبردی

مداخلات مستقیم یا تکلیف مدار را به فهم معنای نشانه­ ها ترجیح می­دهند. مشاوره خانواده مبتنی بر مدل راهبردی، مداخلاتی فعال و صریح را شامل می­شود. هدف آنها کاهش یا حذف مشکلات خانوادگی یا نشانه­ های رفتاری است.
مشاور خانواده­ ای که از مدل راهبردی استفاده می­کند تمرکز کمتری بر معنای نشانه یا خاستگاه آن دارد. درنتیجه یک رشته رهنمودها یا تکلیف­ ها را به خانواده می­دهد. هدف این رهنمود­ها و تکلیف­ ها تغییر دادن تعامل های تکرار شونده­ ای است که به اختلاف منجر می­شوند. در حالی که رویکردهای دیگر بر تفسیر یا بازسازی روابط تکیه دارند، مشاوره خانواده مبتنی بر مدل راهبردی به آن دسته از رفتارهای تکرار شونده درون خانواده می­پردازد که باعث تداوم یافتن مشکل هستند.

اثر بخشی و ایجاز فنی مشخصه مشاوره خانواده مبتنی بر مدل­ راهبردی است. این نوع مشاوره تغییرگرا و کوتاه مدت است. مشاور خانواده در این مدل، خانواده را از منظر غیر آسیب شناختی در نظر می­گیرد.

مشاوره خانواده و روانپویشی

درمانگری فعال

مشاور خانواده، درمانگری فعال است. او راهبردها یا مداخلات را متناسب با مشکل خانواده طراحی می­کند. او به مجرد حل و فصل شکایت، درمان را تمام می­کند. درمان راهبردی بر این باور است که قواعد یک خانواده می ­تواند تغییر کند.
به بیان دقیق­ تر اگر یک خانواده مشکل را نادیده بگیرد، واکنش افراطی نشان دهد، بیش از اندازه درگیر اقدام عملی شود، از اقدامات عملی انجام شده انتظاری نامتناسب داشته باشد و یا به شیوه­ای نامتناسب رفتار کند آنگاه باید راه حل­ های معیوب بررسی، اصلاح یا تغییر داده شوند.

مشاور در عین اینکه روی مشکل تمرکز دارد به خانواده کمک می­ کند تا اهداف روشن و دقیقی را دنبال کنند. مشاوره خانواده در تهران یا سایر شهرها غالبا با رهنمودهای آشکار یا ضمنی- یعنی با تکالیف درمانی که هدف آنها خاموش کردن توالی­ های رفتاری ناسازگار است- تغییر را ایجاد می­کند.

مدل سیستمی میلان

این مدل به دنبال الگوهای بین فردی تاثیر گذار بر ذهنیت فرد است. این رویکرد توسط چهار مشاور خانواده و دکتر روانشناس به نام­ های مارا سلوینی پالاتزولی، لویجی بوسکولو، جیانفرانکو چکین و جولیا پراتا برای ایجاد یک درمان جدید سیستمی و مداخلات نوآورانه در مشاوره خانواده شکل گرفت.

فرض کنید یک فرد در خانواده نشانه دار شده است. اما خانواده، صرفا او را بیمار می­بیند. درنتیجه برای ایجاد تغییر در خانواده برنامه ریزی نمی­ شود. در مدل سیستمی، تغییرات کلی منجر به تغییر یک عضو از خانواده خواهد شد. مفاهیم تئوریک مدل سیستمی حاصل تئوری سیستم­ ها، سایبرنتیک و نظریه داده­ ها است.

ذهن اجتماعی، یکی از مفاهیم اساسی مدل سیستمی است. مفروضات ذهن بازتابی از عوامل اجتماعی هستند. بنابراین ناسازگاری­ های ذهنی نیز برخواسته از الگوهای پاتالوژیک اجتماعی هستند. به عبارتی اگر خانواده الگویی رفتاری همراه با محدودیت ایجاد کند یکی از اعضاء نشانه دار می شود. مشاور خانواده غالبا یک هدف دارد. او باید به خانواده کمک کند تا به آزادی لازم برای یافتن راه حل­ های سازگارانه ­تر دست یابند.

آدرس مشاور خانواده در تهران

اگر نیاز به مشاوره دارید و در شهر تهران هستید می توانید از مشاوره خانواده در تهران به صورت حضوری استفاده کنید. همچنین شرایطی فراهم شده که از مشاوره خانواده آنلاین نیز استفاده کنید. برای دریافت نوبت مشاوره حضوری می توانید از طریق صفحه اصلی سایت استفاده فرمائید. آدرس مشاور خانواده در تهران (دکتر رامین علوی نژاد) در انتهای صفحه آورده شده. همچنین برای دریافت نوبت می توانید تماس بگیرید.

9 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام مطالب اموزنده ای درباره مشاوره خانواده بود خیلی ممنون آقای دکتر

    پاسخ
  • سلام من چن وقتی هست رابطم بادوستام به مشکل خورده و حتی نمیدونم علت این کناره گیریشون چیه.کاملا یهویی.بشدت فاب و صمیمی بودیم.همین رو زندگیم تاثیر گزاشته.حال روحیم بده.به نسبت پرخاشگر شدم.یه بی قراری چرتی رو دارم‌هیچکاریو نمیتونم انجام بدم.

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر
    لطفا کمک کنید . چیکار باید بکنم من آخه
    الان چند سالی میشه که هیچ تفریحی نداشتیم حتی دید و بازدید اقوام.
    پدر و مادرم به نظرات من اهمیت نمیدن و الان هم حدود یکسال که ی مشکل پزشکی دارم و تا به حال اقدامی نکردن و به دکتر مراجعه نکردیم.

    دیگه خسته شدم،آخه همش درس که نمیشه.لطفا کمک کنین نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
  • خانم من یک فرد عصبی هست و در تمام کارها با من مخالفت میکند. هرچقدر می گویم به مشاور خانواده برویم، قبول نمی کند؛ چه کنم؟

    پاسخ
  • سلام. من یه دختر ۱۷ سالم و توی خانوادم دعواهای وحشتناک خیلی زیاد داریم. برادر بزرگترم با مادرم مدام در حال دعوا هستند و به فوحش و کتک کاری هم میرسن‌. و این دعواها تو روحیه ی من به شدت تاثیر میذارن. همین امروز هم اتفاقا یه دعوای بزرگ داشتیم و کتک کاری هم بود. و من خیلی دوست دارم این وضعیت لعنتی تموم بشه چون واقعا نمیتونم تحمل کنم😭 ممنون میشم اگه کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید خیلی ممنونم واسه وقتی که میذارید من هر موقع وقت کنم میام مقالات سایت شمارو مسخونم خیلی به دردم میخورن خ از مشکلات زندگیمو حل کردن فقط یه درخواست دارم لطفا فایل صوتی هم بزارین تا یه خلاصه ای از اون مقاله بگه مجبور نشیم همشو بخونیم البته تو این مطلب گذاشتین که خیلی خوبه اینجوری دیگه یه مشورت خانه کامل دارین به قول شاعر که میگه
    ” مشورت خانه بهشتک گردد “

    پاسخ
  • سلام راستش یه موضوعی هست واقعا برام شده اعصاب خوردکن و سوهان روحم شده همسرم موقع … دوست داره … و من همیشه ممانعت کردم و اصلا خوشم نمیاد ولی همسرم درک نمی کنه و همیشه سر این موضوع جنگ و دعوا داریم و به هیچکس و اشنا نمی توان بگویم و راهنمایی بخواهم و از رفتن نزد مشاور نیز شرمسارم و با داشتن فرزندان بزرگسال نیز امکان طلاق گرفتن می دونم درست نیست به هرروی این شماره موبایل همسرمه — اسمش — اگه محبت کنید باهاش صحبت کنید و این مطلب را برایش توجیه کنید یه دنیا ممنون شما خواهم شد با تشکر فراوان

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.