کی به روانشناس مراجعه کنیم

آیا از وضعیت فعلی خود رضایت دارید؟ همه چیز خوب است؟ نگرانید که چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم؟ وقتی افراد از زندگی خود یا از خود راضی نیستند. زمانی که انگیزه کافی برای انجام کاری ندارند. وقتی در شرایط فعلی به تنهایی توانایی مواجهه با چالش ها و مشکلات زندگی را ندارند، باید به یک روانشناس خوب در تهران یا سایر شهرها مراجعه کنند. برخی مطالعات نشان دادند از هر 10 نفر 8 نفر نیاز به درمان دارند. اگر می خواهید از روانشناس کمک بگیرید، از شهود و استدلال خود در انتخاب درمانگر مناسب استفاده کنید و درمان را شروع کنید.

چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم

برخی از افراد برای رسیدن به اهداف مرتبط با سلامتی خود، سالها به درمان نیاز دارند. این افراد ممکن است در کودکی مورد سوء استفاده و آسییب قرار گرفته باشند. ممکن است دارای اختلالات شخصیت باشند یا ممکن است به یک بیماری روانی مانند افسردگی مبتلا باشند و درمان افسردگی برای آنها ضروری باشد. افرادی که عملکرد نسبتاً بهتری دارند اما با مشکلات روبرو شده اند نیز مستحق دریافت کمک از بهترین روانشناس تهران یا سایر شهرها هستند. یک درمانگر حرفه ای به شما اجازه نمی دهد “به طریقی که برای شما خوب نیست” وارد درمان شوید. خیلی مواقع نحوه ورود به درمان به اندازه روند درمان تاثیرگذار است. در ادمه به موضوعات مرتبط با سئوال “چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم” پرداخته می شود.

آیا وقت آن رسیده که کمک بگیرید؟

زندگی بندرت بدون چالش است. برخی از مشکلات می توانند آنقدر جدی باشند که ادامه زندگی بدون دریافت کمک غیرممکن به نظر برسد.

مهم است که بدانید برای هر مشکلی از جمله مرگ یک عزیز یا احساس اضطراب طاقت فرسا، کمک تخصصی یک روانشناس همیشه در دسترس است. این کمک به انسجام خانواده نیز منجر می شود. در صورت نیاز برای دریافت نوبت از مشاوره خانواده نیز از طریق همین سایت می توانید اقدام فرمائید.

چرا باید به روانشناس مراجعه کنم؟

چرا به روانشناس راجعه می کنیم؟ دلایل زیادی برای مراجعه به روانشناس وجود دارد. به عنوان مثال، شما ممکن است دچار اضطراب، افسردگی، رویدادهای استرس زای زندگی یا سایر مشکلات مرتبط با سلامت روان باشید. حتی ممکن است شما از اختلالات زیربنایی بی اطلاع باشید. یا ممکن است فقط احساس کنید که “حق شما نبوده که این زندگی دشوار را تحمل کنید”. یک روانشناس مجرب ابتدا ارزیابی دقیقی از وضعیت روانشناختی شما انجام می دهد و آنچه را که برای ادامه درمان نیاز دارید در اختیار شما قرار می دهد.

مهم نیست که دلیل شما برای کمک گرفتن چه چیزی باشد. یافتن روانشناسی که بتوانید با او ارتباط برقرار کنید و به او اعتماد کنید بسیار مهم است.

رواندرمانی چیست؟

گاهی مردم با شنیدن کلمه “رواندرمانی” ذهنیت های مختلفی پیدا می کنند. اما برخلاف تصور عامه، رواندرمانی فقط برای کسانی نیست که اختلال یا بیماری روانی داشته باشند. افرادی که دچار استرس، مشکلات ارتباطی یا تغییرات عمده در زندگی می شوند و می خواهند زندگی خود را بهبود بخشند، می توانند از روانشناس کمک بگیرند.

اهداف روان درمانی

اهداف اصلی روان درمانی عبارتند از:

شناخت کامل تر خود.

بر طرف کردن درد یا آشفتگی هیجانی.

دستیابی به درکی کامل تر از مسائل و مشکلات روانشناختی.

درک دقیق تری از گذشته و تقویت آنچه در آینده می توانید تصور کنید.

ایجاد مکانیزم های مقابله ای موثرتر.

سه روند اساسی در روان درمانی

ایجاد اعتماد یا “اتحاد درمانی” با درمانگر. در این دوره اهداف درمانی مشخص شده و بر اساس آنها توافق دو جانبه صورت می گیرد. هدف این مرحله انتخاب درمانی است که متناسب با شخصیت و مشکلات شما باشد.

چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم

مرحله دوم، فرآیند “رواندرمانی”. تأکید بر رفع سردرگمی و آسیب های مرتبط با تجربیات گذشته است و همچنین ایجاد ذهنیت های جدید در مورد آنچه که از خود و زندگی می خواهید. نتیجه مطلوب این است که بتوانید به حس شهودی خوددوباره اعتماد کنید. در مسیر زندگی خود موانع ذهنی را به حداقل برسانید. و از تلاش برای داشتن زندگی سالم تر و پربارتر دست نکشید. نتیجه مورد انتظار بعد از رواندرمانی این است که در جهان احساس “در خانه بودن” بیشتری داشته باشید. بیشتر خود را قبول داشته باشید و گزینه های زندگی خود را واقع بینانه انتخاب کنید.

مرحله سوم، پایان درمان است. پیشرفت شما ارزیابی می شود. آنچه را که آموخته اید در زندگی به همراه خواهید داشت. همچنین درمان شما با فاصله های مشخص چند ماهه پیگیری می شود.

چگونه بفهمیم که زمان مراجعه به روانشناس فرا رسیده است؟

برخی تغییرات از کنترل فرد خارج می شوند. با این حال، به خاطر داشته باشید که همه تغییرات باعث نگرانی نمی شوند. همه افراد لحظاتی استرس زا دارند و گاهی غمگین می شوند. تغییرات خلفی یا عاطفی که به مدت دو هفته یا بیشتر ادامه دارد ممکن است باعث نگرانی شود. در صورت مشاهده تغییرات طولانی مدت مانند موارد زیر، مراجعه به روانشناس می تواند به شما کمک کند.

ناامیدی

برخلاف غم و اندوه گذرا، احساس ناامیدی یا بی ارزشی می تواند نشانه افسردگی باشد. افکار ناامید کننده می تواند شامل پیش بینی منفی از آینده یا ناتوانی برای بهبود وضعیت خود و در نتیجه بی انگیزگی باشید.

نگرانی مداوم

نگرانی های معمول طبیعی است. اما اگر نگران دائم درباره اتفاقات بد، می تواند مانع لذت بردن از زندگی شود. نگران بودن در بیشتر روزها می تواند نشانه اضطراب باشد. به علائم جسمی خود نیز توجه کنید. معده درد یا سردردهای بدون علت طبی می تواند نشانه ای از استرس مزمن باشد.

تعارض در روابط

عوامل محرک بسیاری می تواند ازدواج یا رابطه شما را خدشه دار کند. مثلاً اختلاف نظر درمورد مسائل اقتصای یا مهاجرت از این قبیل هستند. بیشتر افراد برای جستجوی زوج درمانی خیلی طولانی منتظر می مانند. اما با ذهن باز و انتخاب درمانگر مناسب، می توانید احترام و ارتباط قوی را به روابط خود برگردانید.

خواب زیاد یا خیلی کم

آیا به مدت طولانی در خواب مشکل داشته اید یا خیلی بیشتر از حد معمول می خوابید؟ افسردگی و اضطراب می تواند بر روی خواب شما تأثیر بگذارند. مشکلات خواب نیز به نوبه خود می توانند علائم را بدتر کند. دکتر علوی نژاد می گوید بد خوابی در زمان مشکلات پاسخی طبیعی به استرس اضافی است. اما اگر بد خوابی هفته ها ادامه یابد، ممکن است به درمان نیاز داشته باشد. رواندرمانی هایی از قبیل درمان شناختی رفتاری برای بی خوابی موثر گزارش شده است.

از دست دادن اشتها یا زیاد غذا خوردن

زیاد غذا خوردن، از دست دادن اشتها یا تغییر وزن به صورت ناگهانی می تواند به عنوان یکی از علائم افسردگی در نظر گرفته شود.

مصرف مواد

گاهی افراد برای کاهش نگرانی یا بر طرف کردن مشکلات هیجانی خود دچار سوء مصرف مواد یا نوشیدنی های الکی می شوند. اگر زیاد نوشیده اید یا مواد مخدر مصرف کرده اید در طولانی مدت مشکلات شما شدت خواهند یافت. درمان روانشناختی اعتیاد می تواند به شما در درک دلیل استفاده از مواد و الکل، کاهش و ترک آنها کمک کند.

تحریک پذیری

آیا روحیه شما روابط شما را متشنج می کند؟ اگر احساس می کنید در بیشتر مواقع احساس تحریک پذیری یا بی حوصلگی دارید به روانشناس مراجعه کنید. برای کمک گرفتن در مورد آنچه شما را آزار می دهد باید وقت صرف کنید و تحت درمان روانشناس قرار بگیرید.

از دست دادن علاقه

نشانه دیگر مبنی بر اینکه شما به درمان نیاز دارید، از دست دادن “علائق” است. کاهش علائق یک مشکل جدی است. به خصوص اگر از فعالیتها یا موقعیت های اجتماعی که از آنها لذت می بردید به طور کل اجتناب می کنید. همه اینها علائم مهمی هستند که باید به آنها توجه شود.

کاهش تمرکز و توجه

آیا می خواهید در محل کار یا خانه تمرکز کنید؟ نگرانی های مختلف می تواند توانایی شما برای تمرکز را تحت تاثیر قرار دهد. افکار منفی می تواند به راحتی حواس شما را پرت کنند یا منجر به بی انگیزگی شما شوند.

عزیزانتان نگران شما هستند

گاهی اوقات، ممکن است برای دیگران راحت تر باشد که تغییرات را در شما ببینند. اگر اطرافیان شما نگرانتان هستند به این نگرانی ها بی توجه نباشید. به سلامت روان خود اهمیت دهید و در اولین فرصت به روانشناس مراجعه کنید. اولین جلسه روانشناسی شما ممکن است کمی استرس به همراه دشته باشد. این طبیعی است و شما تنها این تجربه را ندارید.

شما کسی یا چیزی را از دست داده اید

مرگ یک عزیز برای همه سخت است. در حالی که مرگ یک عزیز سخت است اما همه به کمک حرفه ای احتیاج ندارند. اما اگر فقدان ناگهانی بوده یا می خواهید سریع تر بهبود یابید، روانشناس می تواند به شما کمک کند. یک درمانگر همچنین می تواند به شما کمک کند تا از سایر مشکلات مرتبط مثل از دست دادن شغل خود پیشگیری کنید. با توجه به این شرایط و در جواب به سوال “چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم” فقط می توان گفت، اجازه ندهید مشکلات مزمن شوند.

چگونه بهترین نتیجه از رواندمانی حاصل می شود؟

در این مقاله به این موضوع پرداخته شد که چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم؟. هرچه علاقه و درگیری شما در درمان بیشتر باشد، پیشرفت بیشتری خواهید داشت. روان درمانی گاهی می تواند اضطراب، ترس، خشم، ناامیدی، تنهایی و وابستگی را برانگیزد. و این به این دلیل است که با واقعیت های ناخوشایند حال یا گذشته مواجهه شده اید. اما این تنها یک مرحله موقتی از درمان است. سعی کنید به روانشناسی در نزدیکی محل زندگی مراجعه کنید. در این حالت با مشکلات رفتو آمد کمتری مواجه می شوید. به عنوان مثال اگر ساکن شمال تهران هستید می توانید به یک روانشناس خوب شمال تهران مراجعه فرمائید.

تغییر واقعیت، تنها در افسانه ها امکان پذیر است. واقعیت و حقیقت در بعضی مواقع می توانند دردناک باشند. اما پذیرش و درک درست آنها در نهایت منجر به خوشحالی و روابط سالم تر می شود. هدف روان درمانی تغییر دادن شما نیست. تغییر انتخابی است که در اختیار شماست. ایجاد آگاهی، شفقت، درک، احترام، همدلی و پذیرش نسبت به خود و دیگران مسیر زندگی شما را هموار می کند. برخی علائم از قیبل حالت تهوع یا اسهال، علائم شبیه آنفولانزا، تحریک پذیری، اضطراب و گریه ممکن است کمتر وجود داشته باشد. “سندرم قطع” توصیف بهتری نسبت به “واکنش ترک” است. واکنش ترک عبارتی است که برای بیماری اعتیاد استفاده می شود.

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • حسین مجرد
    23 مهر 1400 1:03 ب.ظ

    مطالب شما بسیار آموزنده بود . بعنوان یک پدر که متوجه شدم باید پسرم را به یک روانشناس والبته به نظرم روانشناس بالینی ببرم تا جهت کاهش تمرکز، نا امیدی و نگرانی مداوم درصدد درمان برآیم به یک نکته ویژه هم نظرم جلب شد آن هم مراجعه به روانشناس در نزدیکی محل زندگی. اما چگونه می توان روانشناس خوب را پیدا و تشخیص داد. سایر پزشکان را شاید از روی نمونه درمان ها بشود ولی روانشناس را به این سادگی نمی توان. لطفا برای من که ساکن تهران و ستارخان هستم راهنمایی کنید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.