تربیت کودک

در این مقاله ضمن تاکید بر اهمیت و پیچیدگی فرزند پروری، دلایل و ضرورت مراجعه به یک روانشناس برای ارتقا کیفیت تربیت کودک و داشتن فرزند شاد و سالم ارائه شده است. مشخصات یک روانشناس ایده آل که می تواند در زمینه تربیت فرزندتان همراه شما باشد، نیز ارائه شده و یک روانشناس متخصص در این زمینه معرفی شده است. در ادامه با موارد زیر بیشتر آشنا می شوید. بعد از مطالعه این مقاله اگر نیاز به ویزیت روانشناس داشنید از صفحه اصلی سایت برای رزرو نوبت استفاده فرمائید.

  • تصمیم آگاهانه به فرزندآوری
  • فرزند خود را آگاهانه و صحیح تربیت کنید
  • زمان لازم و کافی برای تربیت فرزند
  • والدین باید الگویی شایسته برای فرزندان خود باشند
  • والدین باید به تفاوت های روش های تربیت فرزند یکدیگر احترام بگذارند
  • کارهای ساده با تاثیرات زیاد در تربیت فرزند را جدی بگیرید
  • مراجعه به روانشناس را به عنوان یک اصل گریز ناپذیر بپذیرید
  • دلایل مراجعه به روانشناسان در تربیت فرزند
  • اهمیت مراجعه به روانشناس در مواجهه با شرایط خاص
  • مراجعه به روانشناس برای ارتقا کیفیت فرزندپروری
  • مراجعه به روانشناس برای شناسایی استعداد و علایق
  • مشاوره با یک روانشناس در خصوص ازدواج فرزندان
  • مراجعه به روانشناس برای تربیت فرزندان در خانواده چند فرزندی
  • دلایل اختصاصی زندگی های امروزی برای مراجعه به روانشناس
  • زمان مراجعه به روانشناس
  • مشکلاتی که نیاز به اقدام سریع و مراجعه فوری به روانشناس دارند
  • استفاده از تست های روانشناسی برای شناسایی مشکلات فرزندان
  • نیاز به مشاوره روانشناس در چه سنی و برای کدام جنسیت بیشتر است؟
  • مشخصات یک روانشناس حرفه ای در حوزه تربیت فرزند
  • تربیت فرزند تحت تاثیر تمامی اعضای خانواده است
  • متقاعد کردن همسر برای استفاده از کمک یک روانشناس در تربیت فرزند
  • متقاعد کردن فرزند برای همراهی با شما در مراجعه به یک روانشناس
  • تفاوت مشاوره های فرزند پروری با سایر انواع مشاوره
  • طول و مدت زمان مشاوره های روانشناسی برای تربیت فرزند
  • مشاوره های آنلاین برای تربیت فرزند
  • معرفی جناب آقای دکتر رامین علوی نژاد

تربیت کودک و اهمیت روانشناس

چرا در مسیر تربیت فرزند به مشاوره با یک دکتر روانشناس نیاز داریم

تربیت فرزند یکی از دشوارترین فعالیت هایی است که باید به عنوان والدین انجام دهید. رفتار والدین با کودک اهمیت زیادی در تربیت یک فرزند شاد و سالم دارد. چرا که لازم است فرزند برای کسب موفقیت در آینده آمادگی لازم را کسب نموده باشد. برای بسیاری از والدین سوال است که برای فراهم نمودن شادی بیشتر برای فرزندشان و ایفای نقش والدگری به بهترین شکل ممکن، چه باید بکنند. در هر دوره از تربیت فرزند از کودکی تا نوجوانی و جوانی این سوال برای والدین مطرح است.

والدین باید به کودک خود کمک کنند تا دنیایی که باعث سردرگمی او می شود، به خوبی درک کند و حد و مرز ها را بشناسد. به نوجوان خود کمک کنند تا علایق و استعداد های خود را بشناسد. مسیر انتخاب شریک زندگی را به او بیاموزند. والدین وظیفه آگاهی دادن به فرزندان را دارند تا به دام اعتیاد به مواد مخدر و مشکلات دیگر نیافتند. گاهی حتی با بروز برخی مشکلات تربیت فرزند همچون از دست دادن یکی از والدین، تربیت فرزند پیچیدگی بیشتری می یابد. اما برای موفقیت چه باید کرد؟

تصمیم آگاهانه به فرزندآوری

یکی از مهم ترین مسائل برای موفقیت در تربیت کودک و داشتن فرزندان موفق این است که والدین در شرایط و زمان مناسب اقدام به فرزندآوری نمایند. زمان و شرایط مناسب برای فرزندآوری را صرفا شرایط اقتصادی تعیین نمی کند. بسیاری از زوج ها به دلیل ترس از آینده، مشغله کاری، تصمیم به مهاجرت و … از فرزندآوری اجتناب می نمایند. برخی دیگر برای ایجاد تفاهم و رفع مشکلات زندگی مشترک، درمان افسردگی و … تصمیم به فرزندآوری می گیرند.

اهمیت زیادی دارد که والدین آگاهانه، با بررسی جوانب مختلف اقدام به فرزند آوری نمایید. در صورتی که این تصمیم در زمان و شرایط نامناسبی گرفته شود، بدون شک تربیت فرزند را تحت الشعاع قرار خواهد داد. در صورتی که تصمیم در این خصوص برای شما با چالش مواجه است، می توانید از یک دکتر روانشناس در تهران کمک بگیرید. همچنین یک روانشناس می تواند در خصوص تصمیم درباره تعداد فرزندان به شما کمک کند.

فرزند خود را آگاهانه و صحیح تربیت کنید

نکات بسیاری در خصوص تربیت فرزند در کتب و منابع معتبر ارائه شده است. این موارد حاصل علم و سال ها تجربه روانشناسان، مربیان و افراد صاحب نظر در این زمینه است. اولین قدم در راه موفقیت تربیت کودک، این است که والدینی آگاه باشید. و همچنین زمان لازم را برای مطالعه و شناخت روش ها صرف کنید. اهمیت زیادی دارد والدین این فرایند را از کودکی فرزند خود آغاز نموده و این مسیر پر پیچ و خم را درست طی نمایند.

 در بسیاری از شرایط، مشکلاتی که برای فرزندانمان در نوجوانی و جوانی رخ می دهد، به دلیل عقاید و باورهایی است که از کودکی در ذهن آن ها شکل گرفته است. برای مثال اگر به فرزندمان از کودکی نه گفتن را نیاموزیم در نوجوانی ممکن است مشکلات متعددی را به این دلیل تجربه کند. بسیاری از اوقات برخی از فرایند های تربیتی که ممکن است برای والدین دشوار و نشدنی باشند، با راهکارهایی ساده ای قابل انجام است. بنابراین توصیه می شود حتما با آگاهی و کسب مهارت در زمینه تربیت فرزند، به این کار اقدام نمایید.

برای افزایش آگاهی در خصوص تربیت فرزند، می توانید به مطالعه کتب، متن های معتبر موجود در اینترنت، شرکت در سخنرانی ها و سمینارها، مراجعه به روانشناس و یا حتی مشاوره آنلاین بپردازید. حتی اگر فرزند ندارید اما تصمیم به فرزندآوری دارید، بهتر است برای کسب آگاهی در زمینه روش ها و اصول تربیت کودک برنامه ریزی کنید.

تربیت کودک و زمان لازم

زمان لازم و کافی را برای تربیت فرزند در نظر بگیرید

یکی از مهم ترین نکات برای موفقیت در تربیت فرزند، این است که زمان لازم و کافی برای این کار را در نظر بگیرید. متاسفانه بسیاری از والدین زمان کافی برای مطالعه روش های اصولی تربیت کودک را ندارند و برای برقراری ارتباط با فرزند خود نیز زمان کافی در نظر نمی گیرند، در نتیجه با چالش های زیادی مواجه می شوند. بدون صرف زمان، حتی با مراجعه به روانشناس و مشاوره خانواده نیز این دغدغه ها رفع نمی شوند.

والدین باید با فرزندان خود ارتباط صمیمی داشته باشند. برای این کار لازم است از کودکی برای تربیت آنان زمان بگذارند. بازی با فرزندان، خلق لحظات خوش برای آنان، خواندن کتاب و استفاده از هنر … همه از جمله فعالیت هایی است که می تواند تاثیرات زیادی در موفقیت فرایند تربیت فرزند داشته باشد.

با این حال کودکی شاد الزامی برای بزرگسالی سالم فراهم نمی آورد. زمان هایی مخصوصی را برای فرزند خود در نظر بگیرید و فراموش نکنید این اصل در خصوص مادر و پدر صادق است. یکی از والدین نمی تواند جای والد دیگر را در مقوله تربیت کودک و والدگری بگیرید.

والدین باید الگویی شایسته برای فرزندان خود باشند

رفتار شما بیشترین تاثیر را بر تربیت فرزندتان دارد. این اصل از کودکی تا بزرگسالی برقرار است. البته فرزندان در کودکی بیشتر از والدین خود تاثیر می پذیرند. بهترین شیوه آموزش رفتار ها و معرفی ارزش ها به فرزندان، این است که به عنوان والدین این اصول را در رفتارمان رعایت کنیم. در صورتی که شما به محیط زیست اهمیت ندهید، نمی توانید به فرزند خود بیاموزید که باید در حفظ محیط زیست کوشا باشد. در صورتی که فرزندان در زندگی روزمره شاهد دروغ های والدین خود باشند، هر چند این دروغ ها کوچک و ساده باشد، نمی توان از آن ها انتظار صداقت داشت.

پایبندی به تعهدات، احترام به دیگران، کلام و … نیز از جمله رفتارهایی است که کودکان به صورت مستقیم از رفتار والدین خود می آموزند. اعتراف به اشتباه و معذرت خواهی نیز از جمله رفتارهایی است که می تواند در تعریف صحیح معیارها و ارزش ها به فرزندان تاثیر زیادی داشته باشد که کمتر مورد توجه والدین است. بنابراین برای تربیت فرزند، سعی کنید خود را به همان الگویی تبدیل کنید که می خواهید فرزندتان به آن تبدیل شود. در این فرایند می توانید از روانشناسان و افراد متخصص نیز کمک بگیرید.

والدین باید به تفاوت های روش های تربیت فرزند یکدیگر احترام بگذارند

سعی کنید به عقاید یکدیگر در فرزند پروری احترام بگذارید. و در صورت بروز اختلاف، به دور از فرزندتان در خصوص تفاوت ها صحبت کنید. اختلاف در روش ها و معیارهای تربیت کودک مقوله ای کاملا عادی و رایج است. اما لازم است روشی برای رسیدن به نقطه مشترک بیابید.

جدال بر سر استاندارد ها و روش های تربیت کودک، می تواند به فرزند شما آسیب برساند. و یا در شرایط سخت، احساس امنیت را از او بگیرد. فراموش نکنید بهتر است هر دو والد از روش یکسانی استفاده نمایند. چرا که تفاوت در روش ها، می تواند فرزندان را سردرگم نماید. آن چیزی که مهم است این است که فرزندان باید علاقه میان والدین را حس کنند و احترام میان آن ها برای فرزندان محسوس باشد تا تربیت فرزند در مسیر صحیحی هدایت شود.

کارهای ساده با تاثیرات زیاد در تربیت فرزند را جدی بگیرید

والدین می توانند با انجام بسیاری از کارهای ساده، تاثیر زیادی بر تربیت فرزند خود بگذارند. این کارها مستلزم صرف زمان زیادی هم نیستند. بهتر است فهرستی از این فعالیت ها را تهیه نموده و در اولویت قرار دهید. برای مثال:

خوردن یک وعده غذایی خانوادگی در کنار یکدیگر.

اجازه دادن به فرزند برای انتخاب غذا.

همراهی با فرزندانان تا محل خواب زمانی که خواب آلود است و … از جمله فعالیت های ساده و تاثیرگذار هستند که می توانند رابطه ی شما و فرزندتان را تقویت کنند و شما را در مسیر صحیح تربیت کودک قرار دهند.

بیان احساسات از دیگر کارهای ساده است که باید در ارتباط با فرزندانتان جدی بگیرید. لازم است به فرزندتان بگویید که دوستش دارید و به او اهمیت می دهید. اثبات کردن در عمل کافی نیست. این احساسات باید گفته شوند تا فرزندتان از آن ها مطلع شود. اگر از رفتار فرزندتان رضایت دارید حتما باید بیان کنید. فرزندان خود را تشویق کنید. تربیت فرزند شامل تشویق ها و تقویت کردن است.

مراجعه به روانشناس را به عنوان یک اصل گریز ناپذیر بپذیرید

یکی از مهم ترین اصول این است که شما باید بپذیرد که در فرایند پیچیده تربیت فرزند، روانشناسان می توانند کمک بزرگی باشند و در هدایت شما نقش موثری ایفا نمایند. بسیاری از والدین به اشتباه تصور می کنند کودکان یا نوجوانان دچار مشکلات پیچیده ای نمی شوند که نیاز به کمک دکتر روانشناس برای حل آنان وجود داشته باشد. این در حالی است که بسیاری از مشکلات پیچیده ای که در بزرگسالی متوجه افراد است در دوران کودکی و نوجوانی با کمک یک روانشناس به راحتی قابل حل بوده است.

 از طرفی هر تغییر کوچکی می تواند دنیای کودک شما را به هم بریزد. و برای او مشکلاتی را ایجاد نماید. بنابراین به عنوان والد یکی از مسئولیت های شما این است که در مواقع لازم از مشاوره های یک متخصص روانشناسی استفاده نمایید تا فرزندتان دچار مشکلات جدی نشود. والدین باید قادر باشند نیاز فرزندشان به مشاوره را تشخیص دهند و در زمان مناسب نسبت به دریافت مشاوره های تخصصی اقدام نمایند. سلامت روان صرفا به معنای نبودن بیماری نیست. فرزندان ما باید سلامتی هیجانی و روانشناختی داشته باشند و زندگی با کیفیتی را تجربه نمایند. تاخیر در رفع مشکلات کودکان و نوجوانان، ممکن است باعث بدتر شدن اوضاع شده و هزینه های مادی و معنوی جبران ناپذیری را سبب شود.

دلایل مراجعه به روانشناسان در تربیت فرزند

در تربیت فرزند باید زنگ های خطر را بشناسید و به آنان توجه کنید. هر موضوعی که باعث نگرانی شما در ارتباط با فرزندتان شود، میتواند به کمک یک روانشناس متخصص مورد بررسی قرار بگیرد. برای مثال اگر استرس، اضطراب، روابط خانوادگی، عملکرد تحصیلی، فعالیت های تفریحی و ارتباط فرزندتان با دوستانش شما را نگران کرده است، بهتر است قبل از بحران و ایجاد چالش به یک روانشناس مراجعه نمایید. در برخی مواقع والدین متوجه می شوند که فرزندشان احساس بدی در خصوص خودش پیدا کرده و اعتماد به نفس او تضعیف شده است یا کارایی او افت کرده است.

 اگر در فرزندان خود متوجه اضطراب جدایی یا پرخاشگری با خود و دیگران شده اید، اگر فرزندتان موهای خود را می کند یا ناخن هایش را می جود، مشکلات تحصیلی دارد، از عوامل یا فضاهایی می ترسد، اختلال یادگیری دارد، اختلالات خوردن دارد یا اگر فرزندتان تمرکز کافی ندارد، منزوی و گوشه گیر است، بدخوابی یا احساس ناتوانی دارد یا حتی عادت های روزانه او تغییر کرده است حتما قبل از بدتر شدن اوضاع با یک روانشناس صحبت کنید.

برخی تغییرات می توانند فرزندان شما را دچار آسیب نموده و فرایند تربیت کودک را با چالش مواجه نمایند. به عنوان والدین بهتر است در صورت وقوع این تغییرات همچون تغییر محل سکونت، مهاجرت، از دادن نزدیکان و … به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید تا بتوانید به کمک او اوضاع را بهتر مدیریت کنید.

سابقه خانوادگی بیماری های روانی نیز می تواند یکی از دلایل اصلی مراجعه به روانشناس باشد. اگر از خانواده ای هستید که سابقه خانوادگی بیماری های روانی دارید، باید بپذیرد که احتمال بروز بیماری در فرزند شما بیشتر است اما با مراجعه به روانشناس می توانید در پیشگیری از بروز این بیماری ها موفق عمل کنید.

تربیت کودک در شرایط خاص

اهمیت مراجعه به روانشناس در مواجهه با شرایط خاص

برخی اوقات شرایط زندگی سبب می شود که والدین بر رفع مشکلات خود متمرکز بوده و کمتر به تربیت فرزند یا مشکلات روحی و روانی او توجه نمایند. برای مثال زمانی که والدین دچار اختلافات هستند و تصمیم به جدایی گرفته اند. زمانی که یکی از والدین دچار اعتیاد شده است. وقتی فرزند یکی از والدین یا نزدیکان خود را از دست می دهد. یا یکی از والدین دچار بیماری های جسمی و حتی روانشناختی شده است. یا حتی زمانی که کودک آسیب جدی جسمی دیده یا مورد سو استفاده جنسی  قرار گرفته است. در این شرایط علاوه بر این که تاکید می شود به فرزندان خود توجه بیشتری داشته باشید، توصیه می شود حتما با یک متخصص روانشناس در خصوص شیوه های فرزند پروری و تربیت کودک مشورت نمایید. در این شرایط خاص معمولا کودکان و نوجوانان نیاز به مراقبت های تخصصی روانشناسی دارند.

مراجعه به روانشناس برای ارتقا کیفیت فرزندپروری

برخی اوقات والدین برای ارتقا کیفیت تربیت فرزند و فرزند پروری به روانشناس مراجعه می نمایند. دلیل مراجعه به روانشناس همیشه با هدف رفع بیماری ها و اختلالات نیست. ممکن است شما به عنوان والدین آگاه، تصمیم بگیرید برای افزایش عزت نفس کودکان، اطمینان از صحیح بودن روش های منتخب شما در فرزند پروری و تربیت فرزند، کمک به بهبود مهارت های ارتباطی، تحریک رشد سالم، ساخت پشتوانه های عاطفی سالم و … از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید.

 یکی از اصلی ترین محور های مراجعه والدین به متخصص روانشناس، برای پاسخ به کنجکاوی کودکان و پرورش خلاقیت در آن هاست. مطالعات و بررسی ها اثبات نموده است، روش های صحیح و اصولی فرزند پروری و تربیت کودک می تواند در ارتقا توانمندی ها و خلاقیت کودکان نقش زیادی داشته باشد. جلسات مشاوره می توانند در این زمینه بسیار تاثیرگذار بوده و می توانند والدین را به سمت انتخاب روش های صحیح فرزندپروری هدایت نمایند. یک دکتر روانشناس کودک در تهران می تواند شما را در مسیر پیچیده پرورش خلاقیت و ارتقا توانمندی های فرزندتان هدایت کند. ارتقا توانمندی ها و مهارت های فرزندان با روش های اصولی و حرفه ای تربیت فرزند، می تواند از بسیاری از مشکلات آینده جلوگیری نماید. برای مثال کودکانی که ارتباط بهتری با هم سن و سالان خود برقرار می کنند، در انتخاب دوست موفق تر عمل می کنند.

مراجعه به روانشناس برای شناسایی استعداد و علایق

یکی از اصلی ترین دلایل مراجعه به روانشناس در حوزه تربیت فرزند، برای شناسایی علایق و استعداد های فرزندان است. شناسایی استعداد ها و علایق فرزندان بسیار حساس بوده و معمولا در نوجوانی انجام می شود. این مقوله نقش تعیین کننده ای در آینده و موفقیت آن ها دارد.

شناسایی استعداد و علایق یک کار کاملا تخصصی است. والدین در این زمینه و برای هدایت فرزندان خود نیاز به کمک یک متخصص روانشناسی دارند. لازم به توجه است شناسایی استعداد ها و علایق فراتر از مشاوره تحصیلی است و به شما کمک می کند فرزند خود را در مسیری صحیح و متناسب با روحیات او قرار دهید. بسیاری از افراد اعتقاد دارند، عدم آگاهی و اشتباه در شناسایی استعداد ها و علاقمندی هایشان در نوجوانی، باعث تغییر مسیر زندگی آن ها شده است. بسیاری از مواقع والدین و فرزندان از علایق و استعداد های واقعی مطلع نیستند. یک روانشناس متخصص با تکنیک های تخصصی به شناسایی علایق و استعداد ها کمک می کند.

مشاوره با یک روانشناس در خصوص ازدواج فرزندان

یکی از مهم ترین دستاورد های تربیت فرزند با شیوه های اصولی و صحیح، ازدواج موفق آن هاست. تربیت کودک تنها تحصیلات و رفتار فرزندان را شامل نمی شود. بلکه والدین می توانند تمامی جوانب زندگی فرزند خود را متاثر نمایند. مشاوره ازدواج در تهران یا سایر شهرها می تواند با هدف کمک به فرزندان در انتخاب شریک زندگی باشد. خیلی از والدین با فرزندان خود، به هنگام انتخاب شریک زندگی دچار اختلاف نظر شده و روابط آن ها دچار چالش می شوند.

 بسیاری از مواقع، معیارهای ازدواج فرزندان و والدین مغایر با یکدیگر است. یا این که والدین احساس می کنند فرزندان سن مناسبی را برای ازدواج انتخاب نکرده اند. یک متخصص روانشناس می تواند به والدین کمک کند تا فرزندان خود را در مسیر صحیحی هدایت نمایند. همچنین روانشناس می تواند به حل مشکلات میان والدین و فرزندان در خصوص انتخاب شریک زندگی و ازدواج کمک نماید. البته فرزندان والدینی که در طول زمان اقدام به استفاده از کمک یک روانشناس می نمایند، در ازدواج موفق تر از فرزندانی عمل می نمایند که در سن بالاتر و نزدیک به ازدواج اقدام به استفاده از خدمات تخصصی روانشناسی می نمایند.

مراجعه به روانشناس برای تربیت فرزندان در خانواده چند فرزندی

برخی اوقات اضافه شدن عضو جدید به خانواده، تربیت فرزند را برای شما پیچیده می کند. رفتار شما می تواند رابطه بین دو فرزندتان را به شدت تحت تاثیر قرار داده و از آن ها برای یکدیگر پشتیبان با رقیب بسازد. روابط بین فرزندان می تواند روان هر دو را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین یکی از اصلی ترین دلایل مراجعه به روانشناس در حوزه پرورش فرزند، مدیریت تعاملات بین فرزندان است. رفتار با فرزندان با جنس مخالف، بهترین اختلاف سنی میان دو فرزند و … از جمله سوالاتی است که روانشناس به شما کمک می کند بهترین پاسخ را برای آن بیابید.

دلایل اختصاصی زندگی های امروزی برای مراجعه به روانشناس

در زندگی های امروزی فرزند پروری و تربیت فرزند با چالش های بیشتری مواجه است. و این نیاز والدین و فرزندان را به خدمات تخصصی روانشناسی بیشتر می کند. تربیت کودک در شرایط زیر نیازمند مدیریت بهتر و کمک تخصصی است:

  •  با مشغله کاری زیاد
  • زمان بسیار محدود والدین برای صرف با فرزندان
  • دسترسی فرزندان به فضای مجازی و انواع اطلاعات
  • پیچیده تر شدن شرایط تحصیلی
  • جستجو برای پیدا کردن شغل
  • کاهش رضایت از ازدواج
  • زندگی های شهری با ارتباطات محدود فامیلی
  • مشکلات رفتاری کودکان
  • مشکلات عصب روانشناختی مثل اوتیسم
  • کاهش علاقه کودکبه مواردی که قبلا علاقه داشته
  • ترجیح انزوای اجتماعی
  • ناتوانی در انتخاب دوست یا هم بازی
  • توجه و تمرکز پائین
  • کابوس های شبانه

بررسی ها و مطالعات نشان می دهد در زندگی های امروزی در مقایسه با گذشته، تعداد فرزندان با مشکلات روانشناختی و نیازمند خدمات تخصصی روانشناسی بیشتر است. از هر 10 کودک و نوجوان حداقل یک کودک به خدمات تخصصی روانشناسی نیازمند است.

یکی دیگر از دلایل زندگی های امروزی که والدین را ناگزیر به مراجعه به روانشناس و استفاده از خدمات تخصصی برای تربیت فرزند می نماید، مقوله تک فرزندی است. امروزه بسیاری از خانواده ها تصمیم به تک فرزندی می گیرند و ممکن است به دنبال این تصمیم با مشکلات ناشی از آن از جمله لجبازی کودکان، عدم ارتباط با اجتماع و … مواجه شوند.  یک روانشناس می تواند به شما در رفع این مشکلات و تصمیم صحیح در خصوص تک فرزندی یا چند فرزندی کمک شایانی باشد.

تربیت کودک و زمان مراجعه

زمان مراجعه به روانشناس

بسیاری از مواقع نگرانی های والدین در خصوص مسائل مربوط به تربیت فرزندان، به مرور زمان رفع می شود. به همین دلیل برخی اوقات به اشتباه با وقوع مشکلات جدی نیز تصور می کنند بهتر است منتظر گذر زمان باشند. ممکن است بسیاری از اطرافیان نیز شما را تشویق به انتظار نمایند. برخی از تغییراتی که در رفتار فرزندان دیده می شود اقتضای سن آن هاست و به مرور رفع می شود. برخی از نگرانی های والدین نیز نیاز به پیگیری ندارد. اما در این میان گروهی از مشکلات نیاز به مراقبت های تخصصی دارند. به همین دلیل توصیه می شود والدین نگرانی های خود را با یک روانشناس مطرح نمایند. او با بررسی های لازم تشخیص می دهد که آیا فرزند شما نیاز به مشاوره و مراقبت های روانشناسی دارد یا خیر.

در برخی موارد حتی ممکن است روانشناس از شما بخواهد تا صبر کنید. در صورت مراجعه به روانشناس و مشورت با او در خصوص نگرانی هایتان، می توانید اطمینان حاصل نمایید که قبل از شدت گرفتن مشکلات به آنان رسیدگی کرده اید و فرزند خود را در معرض آسیب های روانی قرار نداده اید. والدین باید توجه کنند، مشکلات در دوران کودکی و نوجوانی می تواند مانع از آموزش صحیح فرزندان شده و فرصت های زیادی را از آن ها بگیرد. بنابراین باید با جدیت تمام نسبت به رفع مشکلات رفتاری و هیجانی فرزندان خود اقدام نمایند.

مشکلاتی که نیاز به اقدام سریع و مراجعه فوری به روانشناس دارند

در برخی مواقع جایز نیست منتظر بمانید و بهتر است در اولین فرصت ممکن به یک متخصص روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که متوجه شده باشید فرزند شما رفتارهایی دارد که ممکن است به او آسیب جدی و جبران ناپذیر بزند، بهتر است سریع­تر به مشاور و متخصص روانشناس مراجعه نمایید. برای مثال:

  • اگر فرزندتان خودزنی می کند
  • تمایل به خودکشی یا اعتیاد پیدا کرده است
  • کابوس های مکرر و اختلالات خواب دارد
  • صداهایی در ذهنش می شنود
  • دست هایش را به صورت افراطی می شوید و وسواس پیدا کرده است.
  • علی رغم سلامتی جسمی از مشکلات جسمی شکایت می کند.

در این شرایط و شرایط مشابه پرخطر، بهتر است سریع تر به روانشناس مراجعه نمایید. البته در خصوص کودکان با سن کمتر ممکن است علائم هشدار متفاوت از بزرگسالان باشد. در کودکان پرخاشگری، خود ادراری، بی اشتهایی طولانی مدت می تواند حاکی از یک مشکل جدی و نیازمند بررسی توسط متخصص روانشناسی باشد.

استفاده از تست های روانشناسی برای شناسایی مشکلات فرزندان

بسیاری از والدین برای شناسایی مشکلات روحی و روانی فرزندان خود از تست های آنلاین استفاده می کنند که به وفور در سایت ها ارائه شده است. تست هایی که میزان افسردگی، پرخاشگری، اضطراب و استرس را نشان می دهند. اغلب توصیه می شود که والدین برای شناسایی مشکلات فرزندان خود، رفتار آن ها را زیر نظر بگیرند. هر رفتار غیر طبیعی، تغییر رفتار و عادات و در کل در خصوص هر موضوعی که باعث نگرانی آن ها در تربیت کودک می شود، با متخصص روانشناسی مطرح شود.

 تست های روانشناسی نیازمند تحلیل های دقیق توسط یک متخصص هستند. آنها معمولا به صورت فرایند تکمیلی در کنار سایر روش های تشخیصی بکار گرفته می­شوند. استفاده از آنان برای والدین به صورت خودمختار توصیه نمی شود. در صورتی که روانشناس تشخیص دهد هر یک از تست های استاندارد می توانند به او در تشخیص مشکل فرزندتان کمک کند، بدون شک به صورت اصولی و حرفه ای از این تست ها استفاده خواهد نمود.

در صورتی که والدین آگاهی های خود را در خصوص مشکلات روانشناسی فرزندان از طریق مطالعه، مشورت با افراد متخصص، شرکت در سخنرانی ها، وبینارها افزایش دهند و خدمات روانشناسی آنلاین راحت­تر و سریع­تر خواهند توانست مشکلات روحی و روانی فرزندشان را تشخیص دهند. بنابراین توصیه می شود آگاهی و دانش خود را در خصوص روش های تربیت فرزند، مشکلات روحی و روانی فرزندان و علائم آن ها افزایش دهید.

نیاز به مشاوره روانشناس در چه سنی و برای کدام جنسیت بیشتر است؟

یکی از مهم ترین مسائلی که باید در تربیت فرزند مد نظر باشد جنسیت فرزند شماست. بر اساس جنسیت فرزندان، روش های صحیح فرزندپروری ممکن است متفاوت باشد. جنسیت از عوامل تاثیرگذار بر نیاز فرزند شما به مشاوره روانشناسی است. مطالعات نشان می دهد فرزندان پسر در سن پایین تر و کودکی ( قبل نوجوانی) به مشاوره بیشتری در مقایسه با فرزندان دختر نیاز دارند. اما با افزایش سن معمولا دختر ها به مشاوره های تخصصی نیاز بیشتری دارند. در صورتی که به دنبال یادگیری روش های صحیح تربیت کودک هستیم، بهتر است سن و جنسیت فرزند خود را در انتخاب روش ها مد نظر داشته باشیم.

تربیت کودک و روانشناس

مشخصات یک روانشناس حرفه ای در حوزه تربیت فرزند

روانشناسی که به والدین در زمینه تربیت فرزند مشاوره می دهد، باید فردی متخصص و با تجربه باشد. تربیت فرزند فرایندی پیچیده و حساس است. حساسیت و پیچیدگی این فرایند، ایجاب می کند نسبت به انتخاب یک روانشناس حرفه ای بسیار حساس بوده و دقیق عمل نمایید. همانقدر که یک روانشناس متخصص و با تجربه می تواند حل مشکلات را در زمینه فرزند پروری و تربیت کودک برای شما ساده کند، مراجعه به افراد غیر متخصص می تواند مشکلات قابل حل را به مشکلات بزرگتر و پیچیده تر تبدیل نماید.

زمانی که به یک مشاور متخصص مراجعه می کنید تا به شما در حل مشکلات فرزندتان کمک کند، وی باید بتواند با انتخاب بهترین روش با فرزند شما ارتباط برقرار نماید. یک روانشناس باید بتواند با حفظ فاصله عاطفی و بدون ایجاد وابستگی یک رابطه گرم و صمیمی با فرزندان ایجاد نماید. روانشناس حرفه ای قادر است اعتماد فرزند شما را جلب نماید و با صبوری و اشتیاق نسبت به شناسایی مشکلات و ارائه راهکار اقدام می نماید. درمان های روانشناسی از قبیل درمان افسردگی کودکان در کودکان نتایج معنی داری به همراه داشته است.

تربیت فرزند تحت تاثیر تمامی اعضای خانواده است

روانشناس حرفه ای کسی است که رفتار والدین و شیوه های تربیت فرزند آن ها را به دقت بررسی نموده و به راهنمایی آنان می پردازد. علاوه بر والدین یک روانشناس حرفه ای، تمامی کسانی که مسیر تربیت فرزند را تحت تاثیر قرار می دهند نیز بررسی نموده و در طراحی فرایند درمان از آنها کمک می گیرد. یک روانشناس حرفه ای و ایده آل برای مشاوره در خصوص تربیت کودک، کسی است که با فرهنگ شما آشنا بوده و با عقاید شما آشنایی داشته باشد. به همین دلیل بسیاری از والدین که برای زندگی به کشور های دیگر سفر کرده اند، نیازمند مشاوره با روانشناسان ایرانی هستند تا درک صحیحی از عقاید و فرهنگ حاکم بر زندگی آن ها داشته باشد.

برای شناسایی یک روانشناس زبده می توانید از مشاوران مدارس و متخصصان اطفال کمک بگیرید. بررسی سوابق علمی و کاری، همچنین پرس و جو از دیگر والدین و آشنایان می تواند کمک بزرگی باشد. جستجو در اینترنت نیز می تواند گزینه هایی را پیش روی شما قرار دهد. در بسیاری از سایت ها این امکان وجود دارد که نظر بیماران مراجعه نموده به یک روانشناس را در خصوص او بررسی نمایید.

متقاعد کردن همسر برای استفاده از کمک یک روانشناس در تربیت فرزند

اگر متقاعد شده اید که تربیت فرزند مسیر پیچیده ای است و یک روانشناس می تواند کمک بزرگی در انتخاب بهترین روش های تربیتی و رفع مشکلات فرزندانتان داشته باشد، لازم است تا نسبت به شناسایی و انتخاب یک روانشناس واجد شرایط اقدام کنید. در گام بعد، لازم است تا همسرتان را با خود همراه کنید. همراهی پدر و مادر با روانشناس برای تغییر شیوه تربیت کودک و رفع مشکلات فرزندان اهمیت زیادی دارد. در بسیاری از مواقع به دلیل تفاوت هایی که در دیدگاه و عقاید والدین با یکدیگر وجود دارد، ممکن است متقاعد کردن یکی از والدین برای استفاده از خدمات تخصصی روانشناسی با چالش مواجه باشد.

در بسیاری از شرایط یکی از والدین فرزند خود را بی نیاز از مراجعه به روانشناس دانسته و نگرانی طرف دیگر را غیر ضروری می داند. نکته ای که در این میان اهمیت دارد این است که متقاعد کردن طرف دیگر نباید با چالش و درگیری همراه باشد چرا که در این شرایط فرزندتان آسیب بیشتری می بیند. سعی کنید در آرامش و به دور از دید فرزندان، همسر خود را برای مراجعه به روانشناس متقاعد کنید. سعی کنید ضرورت مراجعه به روانشناس را برای او تشریح نمایید و اهمیت آن را در آینده فرزندتان مورد تاکید قرار دهید. همچنین می توانید از راهنمایی یک روانشناس برای متقاعد کردن همسرتان کمک بگیرید.

تربیت فرزند و متقاعد کردن فرزند

متقاعد کردن فرزند برای همراهی با شما در مراجعه به یک روانشناس

اگر قصد مراجعه به یک روانشناس را دارید تا از او برای تربیت فرزند خود کمک بگیرد، لازم است با فرزند خود در این خصوص صحبت کنید و او را متقاعد کنید که برای حل مشکل یا ارتقا توانمندی های او نیاز به کمک یک متخصص و روانشناس دارید. لازم است به او توضیح دهید که مراجعه به روانشناس به معنای ضعف نیست و ممکن است بسیاری از هم سن و سال های او نیز مشکل مشابهی داشته باشند. زمان مناسبی را برای صحبت با فرزند خود انتخاب کنید. به حرف ها و نظرات او گوش دهید و به احساس او احترام بگذارید. سعی کنید نگرانی های او را برطرف کنید و به او اطمینان دهید که روانشناس رازدار و قابل اعتماد است.

تفاوت مشاوره های فرزند پروری با سایر انواع مشاوره

لازم است بدانید نوع و سبک مشاوره های تخصصی و روانشناسی که به فرزندان ارائه می شود، وابسته به سن و نوع مشکل آنهاست. مشاوره با کودکان و نوجوانان متفاوت از مشاوره های روانشناسی است که به بزرگسالان ارائه می شود. ممکن است بر اساس مشکل فرزندتان، روانشناس و مشاور تکنیک های متفاوتی را در پیش گیرد. ممکن است روانشناس مشاوره توام با بازی یا خواندن قصه، نقاشی، هنر درمانی و … روش های دیگر را در پیش بگیرد چرا که ممکن است فرزند شما هنوز قادر به تفکر منطقی و حل مشکلات خود از مسیر منطق نباشد. مشاوره با کودکان و نوجوانان بسیار پیچیده و حساس است. پرسیدن سوالات مکرر ممکن است باعث خستگی او شود و همکاری او را با روانشناس تحت الشعاع قرار دهد.

روانشناس زبده و با تجربه باید به دنبال راهکار های متنوع و خلاقانه برای برقراری ارتباط با کودک و نوجوان باشد. به نحوی که برای فرزندان خسته کننده نباشد، و در عین حال به پاسخ سوالات خود دست یابد. روش تربیت فرزند والدین، از دیگر مسائلی است که در صورت بروز مشکل برای فرزندان مورد توجه و بررسی دقیق روانشناس و متخصص قرار می گیرد. بنابراین در درمان ها و مشاوره های روانشناسی در این خصوص، لازم است تا والدین نیز نهایت همکاری را با روانشناس داشته باشند. در بیشتر موارد، اولین قدم درمان فرزند، تغییر شیوه های تربیت کودگ و والدگری است. در جلسات مشاوره با فرزندان ممکن است لازم باشد با فرزند خود همراه باشید. یا ممکن است روانشناس از شما بخواهد که او را در جلسات مشاوره تنها بگذارید.

طول و مدت زمان مشاوره های روانشناسی برای تربیت فرزند

طول و مدت زمان مشاوره روانشناسی در حوزه فرزندپروری وابسته به دلیل مراجعه به روانشناس است. همانطور که گفته شده دلایل مراجعه به روانشناس در خصوص تربیت فرزند بسیار متنوع هستند. علاوه بر جنس و ماهیت دلیل مشاوره، طول و مدت زمان مشاوره وابستگی زیادی به همکاری فرزندان و سن آن ها دارد. برخی اوقات لازم است برای ارتقا کیفیت فرزند پروری و تربیت کودک، مراجعات مکرر و منظم به روانشناس داشته باشید. ولی مدت درمان و استمرار آن توسط روانشناس تعیین و به شما اعلام می شود.

مشاوره های آنلاین برای تربیت فرزند

مشاوره آنلاین زمینه بسیار مناسبی را برای والدین فراهم کرده است. تا بتوانند به راحتی و بدون صرف زمان زیاد، از خدمات تخصصی روانشناسی برای تربیت فرزندان خود استفاده نمایند. شما می توانید با شناسایی متخصص روانشناسی در زمینه تربیت کودک و فرزندپروری که به صورت آنلاین نیز به ارائه مشاوره می نماید، از از این نوع مشاوره استفاده کنید. تشخیص این که ادامه فرایند درمان و مشاوره می تواند به صورت آنلاین دنبال شود یا لازم است به صورت حوری به روانشناس مراجعه نمایید، به عهده مشاور و متخصص شماست.

معرفی جناب آقای دکتر رامین علوی نژاد

دکتر رامین علوی نژاد متخصص روانشناسی است که با مدرک دکترای تخصصی (PHD)، انواع مشاوره های تخصصی روانشناسی از جمله خدمت مشاوره تخصصی با محوریت تربیت فرزند و والدگری را ارائه می نماید. ایشان با گذراندن دوره های مختلف تخصصی در زمینه های مختلف در داخل و خارج از کشور، مهارت و تجربه لازم را در سطح بین المللی برای ارائه خدمات مشاوره تخصصی کسب نموده اند. شما می توانید در مسیر تربیت کودک از خدمات تخصصی روانشناسی که توسط ایشان به صورت حضوری و آنلاین ارائه می شود، بهره مند بوده و کیفیت تربیت فرزند و فرزندپروری خود را ارتقا دهید.

این مشاوره ها با هدف توسعه فرزندپروری خردمندانه و آگاهانه ارائه می شود و برای کمک به شما در ارتباط با فرزندان می باشد. در این جلسات علاوه بر آموزش اصول درست تربیت کودک و رفع مشکلات رویکرد تربیتی والدین، تلاش می شود راهکارهای برخورد بهتر با فرزندان و بهبود روابط خانواده ارائه می شود. دکتر رامین علوی نژاد همراه شما والدین عزیز برای رفع هر گونه نگرانی و مشکلات در خصوص فرزندانتان می باشد. مشاوره تخصصی روانشناسی می تواند تضمین شادی و موفقیت فرزندتان را به ارمغان بیاورد.

دکتر رامین علوی نزاد

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • پریسا بخشنده
    16 مهر 1399 3:55 ب.ظ

    من دختر20ماهه‌ای دارم. او بسیار بهانه می‌گیرد و برای خواستن هرچیزی جیغ می‌زند. من و پدرش را
    کلافه کرده است. چه رفتاری با او داشته باشم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.