کتاب آنسوی نیمه تاریک تو
نوشته تاد کاشدان و رابرت بیواس. ترجمه رامین علوی نژاد و الهام فبض. کتاب کتاب آنسوی نیمه تاریک تو کتابی ارزشمند به حساب می آید.
در ادامه بخشی از کتاب ارزشمندکتاب آنسوی نیمه تاریک تو را مطالعه بفرمائید
مقدمه
وعدهی یکپارچگی
دشوارترین آزمایش برای استخدام سربازان ویژه نیروهای نخبه، اغلب هیچ ارتباطی با تیراندازی یا مهارت در جنگ تن به تن ندارد. بلکه یک دویدن ساده و آرام در جاده های دورافتاده است. به مردان جوان دستور داده می شود که بهطور کامل توجیه شوند و صبح زود در حالیکه کمبود خواب و گرسنگی دارند، اعلام آماده باش کنند. آنچه این پیمایش خاص را بهطور نامتعارف چالش برانگیز میکند، این است که هیچ یک از داوطلبان از طول مسیر اطلاعی ندارند. آیا سیصد متر است یا سی کیلومتر و یا سه کیلومتر؟
زمانیکه تازه کارها شروع به دویدن در مسیر ناشناخته کردند، گمانه زنی ها زیاد بود. برخی امیدوار بودند که چنانچه مسیر کوتاه باشد، اول شوند. دیگران با حفظ سرعت خود، با دقت در مصرف انرژی صرفه جویی کردند، آنها فکر میکردند مسیر ممکن است شبیه یک ماراتون باشد. برخی با اعتماد به عزم و اراده خود، مسیر را طی میکردند. دیگران با هم به صورت گروهی میدویدند و کلمات تشویقی را فریاد می زدند. دویدن با کولههای سی کیلویی خسته کننده است. اما فعالیت جسمی کمتر از فشار روانی آسیب زا خواهد بود. فشار ندانستن فاصله تا خط پایان بسیاری را به نقطه شکست می کشاند.
وظایف مبهم
وظایف مبهم، شرایط خوبی برای مشاهده روی ویژگیهای شخصیت ایجاد می کنند. اگرچه تعداد کمی از ما سربازان نخبه هستیم، اما همه ما به نوعی ناراحتی روانی این کارآموزان در طول دورهی آموزشی را تجربه کرده ایم؛ مدیریت انتظارات نامشخص، مبارزه با انگیزه شخصی و ایجاد تعادل بین استفاده از حمایت اجتماعی با حریم خصوصی. این مسائل نه تنها برای محل کار، بلکه برای روابط، سلامتی و هر جنبه از زندگی که در آن به دنبال پیشرفت و موفقیت هستیم، کاربردی هستند. جای تعجب نیست که پیش بینی کننده اصلی موفقیت در برنامه های آموزش نخبگان نظامی همان کیفیتی است که بهترین افراد را در حل اختلافات زناشویی، دستیابی به شرایط مناسب در مذاکرات تجاری و استفاده از تربیت خوب فرزندان متمایز میکند.
تابآوری
توانایی تابآوری ناراحتی روانی، همان چیزی است که روانشناسان از آن به عنوان تحمل ناراحتی یاد می نند. خصوصیت افرادی که می توانند احساسات مشابه یک کمپینگ (بدون شامپو، توالت یا نبود دیواری برای جلوگیری از ورود خزنده های وحشتزده) را کنترل کنند. آنها از عصبانیت، گناه یا کسالت فقط به این دلیل که احساس بدی ایجاد می کنند اجتناب نمی ورزند، بلکه در برابر ناراحتی از وجود آن احساسات، مقاومت کرده و در صورت لزوم از این احساسات تاریک استفاده می کنند. ممکن است بپرسید چرا من باید این کار را انجام دهم؟ درد ناراحتکننده است. من ترجیح می دهم خوشحال باشم. اگر این سوال برای شما پیش بیاید، ما کاملاً با شما موافق هستیم.
ما میخواهیم شما هم خوشحال باشید. تحمل پریشانی فقط به این دلیل مهم نیست که شما را به یک سرباز بهتر تبدیل میکند، بلکه باعث میشود مقاومت، خردورزی، چالاکی ذهنی و مهمتر از همه خوشحالی بادوام را داشته باشید. بیش از یک دهه کار با بیماران، مراجعان، دانشجویان، شرکت های کوچک و سازمان هایی به بزرگی ارتش، سبب شده است تا ما نویسندگان راهی جدید برای پیگیری زندگی مطلوب ارائه دهیم. این وضعیت مطلوب، اگرچه اثرات جانبی آن باعث خوشحال شدن ما می شود اما خوشحالی نام نمی گیرد. ما این حالت را یکپارچگی یا تمامیت مینامیم.
تاد کاشدان (کتاب آنسوی نیمه تاریک تو)
جریان رو به ازدیاد اضطراب
اضطراب یکی از خبرهای دسته اول این دهه اخیر است. جنگ، تروریسم، مجادله بین دولتها، بحرانهای بازار مسکن، چاقی کودکان، این موارد همه رویدادهای اقتصادی و ژئوپلیتیک به شمار می آیند. اما افزایش دردسرساز اضطراب چندان مورد توجه قرار نگرفته است. استرس مانند سایر ویروسها قابلیت سرایت دارد و تبعیضی براساس طبقه اجتماعی قائل نمی شود. به نقل از موسسه ملی سلامت روان در طی یک دوره دوازده ماهه از هر پنج آمریکایی یک نفر به دلیل اختلالات اضطرابی به رنج می افتد. این میزان برای قشر جوان بالاتر است. 25 درصد از آنها به دلیل یک اختلال اضطرابی جدی بالینی در رنج هستند.
وقتی به کل دوره بزرگسالی نگاه میکنیم این ارقام حتی بالاتر میروند. یک نفر از هر سه آمریکایی از اضطراب در رنج است. این ارقام فقط درد و رنج افرادی را نشان میدهد که گرفتار اختلالات قابل تشخیص اضطرابی هستند. اگر استرس های روزمره مانند ترس از پرواز، صحبت برای جمع و نگرانی های اقتصادی را نیز در نظر بگیریم، این ارقام به 100 درصد نزدیک می شوند.
به طور متناقضی ما استرس فزاینده ای را تحمل میکنیم، چراکه اینگونه برای راحتی در تکاپو هستیم. ما دستگاه های تصفیه هوا، گرمکن های صندلی ماشین، عینک های آفتابی ضد اشعه ماورابنفش، حمام در وان کف، کاپشنهای ضد آب، پتوهای برقی و تخت هایی داریم که متناسب با شکل ستون فقرات شما می شوند. تاکید کافی بر این موضوع دشوار است. در حالیکه از قدیم مردم لذت را به درد ترجیح داده اند (البته که همه اینگونه هستند)، عصر مدرن در تاریخ بشریت دوران متفاوتی شده است. ما فقط از راحتی به دست آمده لذت نمیبریم بلکه به آن معتاد شده ایم.
راحتی نشانگر یک مشکل است
چرا راحتی نشانگر یک مشکل است؟ سطوح بالای فعلی ما شبیه روند استفاده از صابون های ضدباکتری است. این صابونها به این منظور استفاده شدند که ما با تعداد معدودی از باکتری ها مواجه میشویم و درنتیجه توانایی کمتری برای مقاومت در برابر آنها داریم. بله زندگی در قدیم خشن و فرومایه تر بود، اما نتیجه مثبت آن نیرومند شدن روان اجداد ما بوده است. شواهدی از این امر را میتوان در احساسات بیان شده در اعلامیه کلاسیک خدمات عمومی جنگ انگلیس که در سال 1939 انتشار یافت دید؛ “آرام باشید و به جلو حرکت کنید”. به بیان دیگر بمب ها در حال فرود آمدن هستند، اما نترسید و به کارتان ادامه دهید. امروزه ما در جهت مخالف این قضیه حرکت میکنیم.
شعار محبوب معاصر خدمات عمومی آمریکا را در نظر بگیرید، “به محیط زیست اهمیت بدهید، آن را آلوده نکنید”. در قلب این پیام این ایده وجود دارد که مردم مدرن آنقدر وسایل لوکس و مرتبط با آسایش دارند که گاهی وسایل غیرضروری را روی زمین رها کرده یا به سمت زباله دان پرتاب می کنند. هنگامی که زباله های شهروندان یک مسئله حائز اهمیت شد، شما می دانید که جامعه به وضعیت آسایش بالاتری رسیده است.
امکانات زیاد عصر معاصر
باتوجه به امکانات بسیار زیادی که امروزه در اختیار ما قرار گرفته است، ما به اجتناب از ناراحتی و سختی تمایل پیدا کرده ایم. ما از تلفن های هوشمند خود در لحظات تنهایی استفاده می کنیم. کسالت از بین میرود ما در سریعترین مسیر در آزادراه ها رانندگی می کنیم و هیچ انتظار آزاردهنده ای (ناامیدکننده) نداریم. زمانیکه از محل کارمان به خانه بازمیگردیم، برای فرار از عوامل ناخوشایند و استرس زا به تماشای تلویزیون مشغول می شویم.
آنچه اکثر افراد درک نمی کنند این است که این جذابیت به ظاهر طبیعی برای زندگی راحتتر ریشه در اجتناب از ناراحتی دارد. افرادی که از طرد شدن می ترسند، از ملاقات با دیگران خودداری می کنند. افرادی که از شکست می ترسند، خطر نمی کنند و افرادی که از صمیمیت می ترسند، زمانیکه از محل کار به خانه میرسند به تلویزیون و ایمیل پناه می برند. اجتناب مسئله ای کاربردی زمان ماست.
دو نوع اجتناب باعث ایجاد مشکلات در افراد می شود
اجتناب از لذت
اجتناب از درد
در نگاه اول، ممکن است سخت باشد که باورکنیم گاهی اوقات می خواهیم از شر لذت خلاص شویم. اما همه ما افرادی را می شناسیم که نمی توانند لذت ببرند، زیرا معتقدند که راه های بهتری برای وقتگذرانی وجود دارد (شما ممکن است یکی از آنها باشید). در همین راستا ما میترسیم که با تجلیل از خوشبختی آن را خراب کنیم و همچنین میترسیم که با جشن گرفتن برای اتفاقات خوب مانند تولد، ارتقا در کلاس یا پیشرفت در ورزش کیک بوکسینگ توجهی بیش از حد را به خود جلب کنیم و در نتیجه باعث فاصله گرفتن از دیگران شویم.
روان شناسان این را بی کیفیت سازی موارد مثبت می نامند. متاسفانه با بی کیفیت سازی موارد مثبت، ما آن لحظات شگفت انگیز طلایی را که بخشی از یک زندگی خوب است از دست می دهیم. با محروم کردن دیگران از فرصت اشتراک در احساسات مثبت ما، روابط اجتماعی ما از صمیمیت کمتری برخوردار میشوند.
وقتی نمیتوانیم از جزییات اتفاقات مثبت لذت ببریم، دسترسی به این خاطرات برای بالا بردن روحیه در یک روز بارانی برای ما دشوارتر میشود.
اجتناب از درد
در کتاب کتاب آنسوی نیمه تاریک تو یک شکل دیگر از اجتناب توضیح داده شده است. شکل دیگر اجتناب که به مراتب شایعتر است، دور شدن از حالت های به اصطلاح روانشناختی منفی مانند خشم و اضطراب است. این احساسات منعکس کننده فلسفه هدونیست یونان باستان (رقبای متقابل روشنفکر انستوئیسم) است که بر این باورند، بهترین زندگی در لذت یافت میشود. مشکل فلسفه هدونیست این است که مردم میتوانند بیش از حد نسبت به هر چیز منفی شکاک باشند.
این موضوع به ویژه در دوران مدرن صادق است، وقتی که ما به دوستان توصیه میکنیم “اخماتو باز کن”، “بعد از هر سیاهی سپیدیه” و “نیمه پر لیوان رو ببین”. ناگفته نماند مطالعه معروف فریتز استاک نتایج معنی داری به همراه داشت. شرکت کنندگانی که در تحقیق، مدادی بین دندانهای خود نگه داشته اند (که به طور ناآگاهانه عضلات لبخند را فعال کنند) نسبت به سایر شرکت کنندگان به طور واضحتری جملات مثبت تری نوشتند. در یک اقدام ارزشمند و برجسته،
محققین روانشناس از این مطالعه به عنوان شاهدی استفاده می کنند که نشان می دهد، مردم باید مانند کسی رفتار کنند که می خواهند باشند.
اساسا همه این راهبردها سعی میکنند مردم را از حالتهای منفی خود دور کنند. متاسفانه دوری جستن از مشکلات به معنای اجتناب از یافتن راه حل برای آن مشکلات نیز است.
کتاب آنسوی نیمه تاریک تو
بعد از مطالعه این مقاله ممکن است نیاز به مشاوره روانشناسی پیدا کرده باشید. برای دریافت نوبت از یک دکتر روانشناس در تهران می توانید از فرم رزرو نوبت در صفحه اصلی سایت استفاده فرمائید.