آموزش مشاوره خانواده

طی این مقاله، به آموزش مشاوره خانواده و دلایل لزوم مراجعه به آن می پردازیم. چرا که، خانواده مهمترین نهادی می باشد که انسان در آن چشم گشوده و سپس وارد جامعه ای بزرگتر می شود. با مراجعه به مشاوره خانواده می توان با بررسی مشکلات خانوادگی، راهکارهایی برای آن ها دریافت نمود و چالش هایِ موجود را پشت سر گذاشت.

روانشناس خانواده در تهران

آشنايي با خانواده

خانواده اولین و مهمترین نهاد اجتماعی می باشد، که به طور معمول هر انسانی ابتدا در آن قدم می گذارد و بعد وارد نهاد های اجتماعی دیگر می شود. در خانواده فرهنگ، تربیت و شخصیت آدم ها شکل می گیرد. چرا که، خانواده منحصرا جایگاهی برای تکثیر نسل نبوده و می بایست یک بستر امن برای پرورش افراد خانواده باشد. شما به عنوان والدین، همسر و یا فرزند، هر یک وظایفی را به عهده دارید و در مقابل یکدیگر مسئول هستید. ما در این مقاله قصد داریم، لزوم آموزش مشاوره خانواده از بهترین روانشناس تهران را برای شما شرح دهیم، تا بدین وسیله، بتوانید آرامش و سرزندگی را در فضای خانواده ی خود فراهم آورید. با ما همراه باشید.

با کمک روانشناس خانواده، محیطی مملو از آرامش برای زندگی خواهید داشت.

لزوم دریافت درمان

تهران و سایر کلان شهرهای ایران، خانواده های بسیاری را در خود جای داده اند. درنتیجه، نیاز به دریافتِ مشاوره از یک خانواده درمانگر نیز، همچون سایر شهرهای پر جمعیتِ جهان بیش از هر جای دیگری ملموس می باشد. خانواده ابعاد متفاوتی را در بر می گیرد و پیچیدگی های خاص خود را دارد. به طوری که، رفتار هر یک از اعضای خانواده بر یکدیگر تاثیرگذار است و امکان دارد همین امر باعث بروز اختلالاتی جدی شود. در این راستا، دریافت مشاوره از یک روانشناس خانواده حاذق و توانمند، موجب آنالیز و حفظ بنیان خانواده خواهد بود.

به خصوص اگر شما یک زوج هستید که به تازگی قصد دارید به یک زندگی مشترک وارد شوید، مراجعه به یک خانواده درمانگر امری الزامی برای شما خواهد بود. چرا که، حال که در ابتدای مسیر ساخت یک زندگی هستید، توصیه می شود بنای آن را به درستی بنهید تا کمتر دچار بحران های آتی شوید. همچنین، در آینده ی زندگی مشترک خود اگر قصد فرزندآوری داشته باشید، باید بدانید که یک کودک از همان ابتدای مسیر رشد خود از رفتار های شما الگو برداری می کند. پس چه بهتر که این الگوبرداری شامل محبت، صمیمیت، مهر، وفاداری و فداکاری باشد، تا خشم، دروغ، حسادت و یا پرخاشگری.

فراموش نکنید که شما الگوی فرزندان خود هستید.

معرفی بهترین آموزش های مشاوره خانواده

در اقصی نقاط شهر بزرگ تهران، کلینیک های روانشناسی خانواده متعددی یافت می شود. اما برای دریافت نتیجه ای مطلوب تر، می بایست از یک متخصص حرفه ای در این زمینه، مشاوره دریافت نمایید. زیرا، در صورتی که روانشناس مربوطه دارای تجربه و مطالعه ی کافی نباشد، ممکن است نتیجه ی عکس دریافت نمایید.

دکتر رامین علوی نژاد، یکی از جمله مشاوران برتر، عضو سازمان روانشناسی (ش.ن. 16524)، عضو سازمان نظام روانشناسی و British psychological society learning center به عنوان خانواده درمانگر مشغول به فعالیت هستند، که با سالها تجربه در این زمینه، آماده ی ارائه مشاوره و راهکار، به شما عزیزان هستند. در واقع، بهترین روانشناس خانواده، فردی است با آنالیز دقیق کاراکتر و شخصیتِ افراد، در ارتقا کیفیت زندگی و ارائه ی راهکار صحیح برای مقابله با چالش های روزمره به شما کمک کند.
در نتیجه، داشتن وسواس و دقت برای گزینش یک روانشناس زبردست، نقشی حیاتی در سبک زندگی شما ایفا خواهد نمود.

چه تفاوتی دارد؟

نظریه های خانواده  رشته ی نسبتا جدید می باشد، که در ادامه به برخی از کاربردهای اصلی آن می پردازیم.

مشاور با بهره برداری از علم روانشناسی، در انتخاب و تصمیم گیری به افراد کمک می کند. به طور مثال: مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج، مشاوره ی شغلی و… در حیطه ی کاری مشاور است، اما وی به بررسی عمیق مسائل روانی و موشکافی ریشه ای آنها نمی پردازد. همچنین شخص مشاور، کمتر به ریشه یابی و آنالیز رفتار های کودکی و روانی رسیدگی کرده و بیشتر در اخذ یک تصمیمِ درست برای چالش پیش رو، به مراجعه کننده، مشاوره می دهد.

عموم مردم دو واژه ی روانشناس و مشاور را به جای یکدیگر استفاده می کنند اما حقیقت چنین نیست. چرا که، فرد مراجعه کننده می بایست با توجه به نیاز خود به یکی از این دو متخصص مراجعه نماید. به طور مثال، دکتر رامین علوی نژاد، یک دکتر حاذق و با تجربه در زمینه ی شناخت اختلالات روانشناختی هستند، که می توانند با آنالیز شخصیت هر یک از اعضای خانواده، به درمان و ارائه ی راهکار هایی تاثیرگذار برای حل مشکلات خانوادگی و یا چالش های آغاز و جاریِ یک زندگی مشترک بپردازند. در نتیجه، مشاوره و روان درمانی در عین تفاوت هایشان، همپوشی دارند و مکمل یکدیگر هستند، به طوری که مشاور در تصمیم گیری مراجعین تاثیرگذار می باشد و روانشناس اختلالات جدی را در می یابد و شروع به درمان می کند.

چه کاربردی دارد؟

آموزش مشاوره خانواده، دارای کاربرد های مفیدی می باشد، که در ادامه به توضیح برخی از آنها خواهیم پرداخت.

بررسی موانع و مشکلات مربوط به خانواده

پیش از هر اقدام، قطعا بررسی و آنالیز خانواده دارای ارجحیت می باشد. در طی دوره، چالش های دوران نامزدی و ازدواج، شیوه و مراحل روابط، اختلافات مربوط به زناشویی، شیوه تربیتی و برخورد با فرزندان مورد بررسیِ تخصصی قرار می گیرد.

تحلیل مسائل و چالش های زوجین

هرگونه تغییر در زندگی ممکن است همراه با چالش هایی باشد. به خصوص اگر این تغییر یک تغییرِ اساسی همچون ازدواج باشد. دو فرد با تربیت و ارزش هایی متفاوت از یکدیگر، که قرار است باقی عمر خود را در کنار هم بگذرانند، بی شک می بایست برای آنالیز و تحلیل روانی خود به یک روانشناس خانواده مراجعه نمایند. بدین ترتیب، مسیری درست و لذت بخش را در کنار هم طی خواهند نمود.

ارتقا بهداشت روانی جامعه و خانواده

هرچه، بنیان و ریشه های یک درخت قوی تر باشد، آن درخت قامتی رشیدتر و مقاومت بهتری دارد. انسان‌ ها نیز چنین هستند. هر چه بنیان و ریشه های آنها، که همان خانواده است سالم تر باشد، افراد قوی تر و با روحیه ای بالاتر وارد جامعه خواهند شد‌. در نتیجه، خانواده و جامعه، ارتباطی مستقیم با یکدیگر دارند.
ارتقا سطح کیفیت روابط خانوادگی و ارائه ی راهکار: هدف اصلی آموزش مشاوره خانواده، ارائه راهکارهایی متناسب با سبک زندگی افراد یک خانواده می باشد. تا بدین وسیله، کیفیت روابط اعضا، بالاتر رفته و بتوانند با منطق و شناخت موقعیت مناسب چالش های روزمره را پشت سر گذارند.

اعضای یک خانواده، با درک متقابل قطعا روابط بین فردی خوبی را تجربه خواهند کرد.

ارتقا دانش مسائل مالی خانواده

این روزها دیگر همچون گذشته، یکی از اعضای خانواده که عموما پدر یا همسر خانواده می باشد، نمی تواند به تنهایی کار کرد و مخارج کل خانواده را تقبل کند. حتی اگر آن خانواده دو نفره باشد. در نتیجه با مراجعه به یک روانشناس، می توان با دریافت راهکارهایی، به وسیله ی تقسیم کار در رابطه با امور خانواده، آرامش و رضایت بیشتری در خانواده به وجود آورد. درنتیجه تمام فشار مسئولیت بر عهده ی یکی از اعضا نباشد.

کنترل پرخاشگری و خشم

با گذشت زمان و حتی پیشرفت تکنولوژی، همه ی ما ممکن از به همین اندازه دچار اضطراب و استرس باشیم. که عمدتا، این شرایط موجب به وجود آمدن خشمی پنهان خواهد بود که تنها با یک ضربه ممکن است به پرخاشگری و آزردن خود و دیگران منجر گردد. پس چه بهتر که در این دنیای شلوغ و پر دغدغه، با مراجعه به یک خانواده درمانگر، اندک زمانی را برای رشد فردی و کنترل خشم به خود اختصاص دهیم. قطعا نتیجه درخشان و قابل توجه خواهد بود.

مهارت های لازم

در آنالیز و روانشناسی یک خانواده، مهارت های متعددی وجود دارد.
تدریس و تمرین، سنجش خانواده، ارائه ی سیاست های مناسبِ هر خانواده و هزاران راه دیگر از جمله مهارت هایی هستند که می توان در آموزش از آن ها بهره برد. برای مثال، ممکن است یک زوج در مراجعه به روانشناس، مشکلاتی از قبیل سردی و ایجاد فاصله بین‌شان را مطرح نمایند.
متخصصِ مربوطه، در این شرایط تلاش می کند مسائلی که موجب دل آزردگی طرفین شده است را شناسایی نماید. و با گفتگو و ارائه ی آموزش هایی به رابطه ی آنها بهبود بخشد.
در نظر داشته باشید که برای بهبود یک رابطه، می بایست کل خانواده دست به دست هم داده و مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند. چرا که، به این شکل نتیجه ی بهتر و سریعتری حاصل خواهد شد.

اگر به آموزش مشاوره خانواده مراجعه نمایید ممکن است خیلی راحت و طی یک دوره کوتاه مدت مشکلات را بتوانید شناسایی کنید.
به عنوان مثال، ممکن است مراجع شما همواره دچار استرس باشد اما ممکن است علت آن را نداند. ممکن است ریشه در اختلال دیگری مثل اختلال وسواس داشته باشد که حتی روح شما هم از رابطه ی عمیق بین استرس و اضطراب بی خبر باشد. اما با آموزش های بیشتر، قطعا می توانید با شناسایی زیربنایی هرچه سریعتر با شناسایی و ارائه راهکار، استرس و وسواس را درمان نید. البته قطعا نظارت سوپروایزر شما در طول دوره ی درمان موثر خواهد بود.

راه حل بیشتر مشکلات، در گفتگو و همکاری نهفته شده است.

چند نمونه از نتایج به دست آمده از جلسات

دکتر رامین علوی نژاد، روزانه مراجعین متعددی را ویزیت می کنند. و نتایج منحصر به فردی از دوره ی درمان آنها حاصل شده است. در ادامه به بیان چند نمونه از آنها می پردازیم:
درک مفهوم زندگی و ارزش آن
مقابله با ترس ها و انواع مختلف فوبیا
نجات یافتن از زنجیر اضطراب های طاقت فرسا
رهایی از اختلالات وسواس
حصول ثبات خلقی
مدیریت بحران و خشم
بهبود روابط بین فردی
کاهش علائم افسردگی
یک هویت یکپارچه و با ثبات

این ها فقط چند نمونه ی ساده از اختلالاتی می باشد که به راحتی قابل حل می باشند. به شرطی که در مرحله ی نخست مشکلات خود را پذیرفته برای برطرف نمودن آنها اراده کنید.

دکتر رامین علوی نژاد، یکی از جمله مشاوران برتر، عضو سازمان روانشناسی (ش.ن. 16524)، عضو سازمان نظام روانشناسی و British psychological society learning center

ویژگی های یک خانواده درمانگر خوب

یافتن و انتخاب خانواده درمانگر، نیازمند تحقیق و بررسی می باشد. به طور مثال شما می توانید با جستجو و پرسش از اطرافیان، همکلاسی ها، دوستان و یا آشنایان خود از تجربه ی آنها در این زمینه بهره ببرید. و یا با جستجو در اینترنت و مطالعه ی نظرات مراجعین روانشناس منتخب خود، یک دید کلی از وی به دست آورید.

چند نمونه از ویژگی های بارز

  • یک متخصص روانشناسی می بایست در این‌ زمینه مدرک دکتری دریافت نموده باشد.
  • وی بتواند به آنالیز دقیق و بهبود روابط اعضای خانواده بپردازد.
  • شنونده‌ ای خوب باشد و کامل به حرف های شما گوش فرا دهد تا مسئله ای از قلم نیفتد. و بتواند بدین وسیله کلیه ی ابعاد روحی و روانی مراجعه کننده را ارزیابی و مورد تحلیل قرار دهد.
  • در عین یک رفتار حرفه ای، برخوردی آرام بخش و دوستانه با مراجعین خود داشته باشد. تا در فضایی صمیمی و فارغ از استرس بتواند به مراجع یاری برساند.
  • با دیدی مثبت به آینده ی چالش های مشکلات خانوادگی مراجعین بنگرد.
  • در صورتی که یک روش برای حل مشکلات خانوادگی و روابط بین فردی کارساز نبود، راه درمانی دیگری برگزیند.
  • به قول معروف، به جای ماهی دادن به شما، ماهیگیری را به شما بیاموزد. بدین معنا که، توانایی طراحی راهِ حل را در شما به وجود آورد. تا اینکه یک راه حلِ حاضر و آماده در اختیار شما بگذارد.

همچنین

  • درمانگر مسیرِ جلسات را به سویی پیش می برد که، طی جلسات سردرگم نباشید‌. و مشخصا بدانید که قرار است راجع به چه موضوعی صحبت کنید.
  • یک روانشناس حرفه ای، هرگز هیچ محدودیتی برای دانش خود قائل نمی شود. او همواره در حال مطالعه و تالیف کتاب، مقالات، پروژه های متعدد و ارتقا سطح دانش خود می باشد‌. بدین ترتیب قادر خواهد بود مشکلات خانوادگی افراد را توسط شیوه هایی به روز و تاثیر گذار، بررسی و مورد درمان قرار دهد.
  • بعضا ممکن است یک روانشناس خانواده، شما را به روانشناس دیگری ارجاع دهد. ولی اصلا نگران این موضوع نباشید. چرا که این خود یک رفتار حرفه ای می باشد. قطعا این کار به صلاحدید دوره ی درمان مراجعه کننده خواهد بود.

موارد فوق الذکر اصلی ترین ویژگی هایی است که یک خانواده درمانگر زبردست می بایست داشته باشد. با توجه به این آیتم ها، قطعا یک دوره ی درمان خوب و آرامش بخش را سپری خواهید نمود. و نتیجه‌ ای درخشان در روابط خانوادگی و بین فردی شما حاصل شود. بعد از مطالعه این مقاله ممکن است به ویزیت روانشناس نیاز پیدا کرده باشید. برای نوبت حضوری روانشناس می توانید از طریق اطلاعات تماس انتهای همین صفحه نوبت بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.