درمان افسردگی شدید

افسردگی گاهی در مقابل درمان مقاوم می شود. درمان افسردگی شدید نیاز به رویکردهای درمانی مشخصی دارد. برخی علائم از قیبل حالت تهوع یا اسهال، علائم شبیه آنفولانزا، تحریک پذیری، اضطراب و گریه ممکن است کمتر وجود داشته باشد. “سندرم قطع” توصیف بهتری نسبت به “واکنش ترک” است. واکنش ترک عبارتی است که برای بیماری اعتیاد استفاده می شود. بعد از مطالعه این مقاله اگر نیازه به ویزیت روانشناس پیدا کردید می توانید از صفحه اصلی سایت برای رزرو نوبت استفاده فرمائید.

اگر تحت درمان افسردگی قرار گرفته اید اما علائم شما بهبود نیافته است، ممکن است به درمان افسردگی شدید نیاز داشته باشید. مراجعه به یک روانشناس (روان درمانی) یا مصرف داروی ضد افسردگی علائم را برای اکثر افراد کاهش می دهد. اما برای افسردگی مقاوم در برابر درمان، درمان های استاندارد کافی نیستند. درمان های رایج ممکن است به هیچ وجه کمک نکنند. یا علائم شما به طور موقت بهبود یابند.

اگر درمانگر برای شما داروهای ضد افسردگی تجویز کرده و علیرغم درمان علائم، افسردگی شما همچنان ادامه دارد، از او بخواهید که شما را به یک متخصص روانشناسی برای تشخیص و رواندرمانی ارجاع دهد.

روانشناس سابقه بیماری شما را برای درمان افسردگی شدید بررسی می کند

  • در مورد موقعیت های زندگی که ممکن است در افسردگی شما موثر باشند پرس و جو می کند.
  • پاسخ شما به درمان، از جمله داروها، روان درمانی یا سایر روشهای درمانی که امتحان کرده اید را در نظر می گیرد.
  • عوارض جانبی داروها یا سایر مداخلات بالینی را بررسی می کند.
  • وضعیت سلامت جسمی را که گاهی می تواند باعث افسردگی یا بدتر شدن آن شود، مانند اختلالات تیروئید ، درد مزمن یا مشکلات قلبی را بررسی می کند.
  • تشخیص یک مشکل روانی دیگر، که می تواند باعث افسردگی یا بدتر شدن آن شود و ممکن است به درمان های مختلفی نیاز داشته باشد را بررسی می کند. برخی از این اختلالات شامل موارد زیر است: اختلال دوقطبی. دیستیمیا که یک نوع افسردگی خفیف اما طولانی مدت (مزمن) است. یک اختلال شخصیت که منجر به بهتر نشدن افسردگی می شود.
  • علائم افسردگی شدید می تواند متفاوت باشد و ممکن است نیاز به آزمایش روشهای درمانی مختلفی برای کمک به شما باشد.

استراتژی های دارویی برای درمان افسردگی شدید

اگر قبلا داروی مصرف کرده اید و موثر نبوده است، امید خود را از دست ندهید. دارو یا ترکیبی از داروها حتی اگر علائم را کاهش دهند مسبب عوارض جانبی می شوند. در بسیاری مواقع مشکلات زیربنایی نیز باقی می مانند. در مواقعی از قبیل زایمان دارودرمانی ریسک بالایی دارد. درمان افسردگی پس از زایمان بهتر است با رویکردهای روانشناسی صورت گیرد. در اینجا برخی اطلاعات در مورد مصرف دارو ارائه می شود:

در صورت کاهش نیافتن علائم ممکن است میزان داروهای شما را افزایش دهند. این روند می تواند تا بستری شدن در بیمارستان و دریافت داروهای مشخص و یا الکتروشوک ادامه یابد.

ممکن است داروهای ضد افسردگی را برای شما تغییر دهند. برای برخی از افراد، اولین داروها موثر نیستند. ممکن است لازم باشد قبل از یافتن دارویی که برای شما مناسب است چندین مورد آزمایش شود.

ممکن است همزمان دو کلاس مختلف دارو ضد افسردگی بای شما تجویز شود. به این ترتیب داروها روی طیف وسیعی از مواد شیمیایی مغز مرتبط با خلق و خو تأثیر می گذارند. این مواد شیمیایی انتقال دهنده های عصبی هستند که شامل دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین می شوند.

با این حال هنوز درمان افسردگی بدون دارو درمانی ترجیحی است. چراکه فرایند یادگیری در آن وجود دارد. همچنین عوارض جانبی داروها حذف خواهند شد.

رواندرمانی افسردگی شدید

درمان افسردگی شدید (روان درمانی) توسط یک روانشناس افسردگی در تهران یا سایر شهرها، روانپزشک یا سایر متخصصان بهداشت روان می تواند بسیار موثر باشد. برای بسیاری از افراد، روان درمانی های طولانی مدت بهترین نتیجه را دارد. این رویکرد می تواند به شما کمک کند نگرانی های خود را درباره درمان افسردگی کاهش دهید. در رواندرمانی، شما می توانید رفتارها و استراتژی های خاصی را برای درمان افسردگی شدید یاد بگیرید. به عنوان مثال، روان درمانی می تواند به شما کمک کند:

راه های بهتری برای کنار آمدن با چالش های زندگی یاد بگیرید.

  • تعارض های گذشته خود را حل کنید.
  • روابط را به روشی سالم مدیریت کنید.
  • بیاموزید که چگونه از اثرات استرس در زندگی خود بکاهید.
  • به مشکلات ارتباطی خود بپردازید و آنها را حل کنید.

رواندرمانی شامل رویکردهای کوتاه مدت و بلند مدت است. بهتر است که برای درمان افسردگی شدید از رویکردهای بلند مدت استفاده کنید. روان درمانی برای افسردگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

روانکاوی

یک روانکاو آموزش دیده بر این باور است که انسانها تا حد زیادی از عوامل سبب ساز رفتار یا احساس خود بی اطلاع هستند. روانکاو از درمان برای کشف الگوهای فکری، واکنش ها و احساسات ناخودآگاه استفاده می کند. هنگامی که تعارض های ناخودآگاه توسط خود بیمار آشکار شوند، کنترل بهتری بر احساسات و رفتارهای خود خواهد داشت.

درمان افسردگی شدید

روانکاوی از نظر زمان و تعهد مالی یکی از روشهای درمانی دشوار است. معمولاً سالها طول می کشد تا شما و تحلیلگر به نقطه ای برسید که الگوها قابل شناسایی و مشاهده باشد. در روانکاوی سنتی، فرد سه تا پنج بار در هفته و به طور متوسط 45 دقیقه در هر بار با روانکاو دیدار می کند.

رفتار درمانی شناختی

این نوع رایج از رواندرمانی به افکار، احساسات و رفتارهایی حاصل از آنها می پردازد. این درمان به شما کمک می کند الگوهای تفکر تحریف شده یا منفی را شناسایی و تغییر دهید. به شما مهارت هایی را آموزش می دهد تا به شیوه ای مثبت به چالش های زندگی پاسخ دهید. درمان شناختی، یک درمان کوتاه مدت است. بنابراین ممکن است در درمان افسردگی شدید به میزان لازم موثر نباشد.

روان درمانی بین فردی. روان درمانی بین فردی بر حل مسائل مربوط به روابط متمرکز است. برخی پژوهش ها از موفقیت این رویکرد در درمان افسردگی شدید گزارش کرده اند.

مشاوره خانواده

این نوع درمان اعضای خانواده یا همسر یا شریک زندگی شما را در درمان شرکت می دهد. کاهش استرس و مشکلات بین فردی می تواند به درمان افسردگی شدید کمک کند. یک مشاوره خانواده  گاهی تاثیر بسزایی بر درمان افسردگی شدید دارد.

رفتار درمانی دیالکتیکی

این نوع درمان به شما کمک می کند استراتژی های پذیرش و مهارت های حل مسئله را یاد بگیرید. این درمان برای افکار خودکشی مزمن یا رفتارهای جراحت به خود، که گاهی اوقات با افسردگی مقاوم در برابر درمان همراه است، مفید می باشد.

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد شما کمک می کند که رفتارهای مثبتی داشته باشید، حتی اگر افکار و احساسات منفی داشته باشید. این درمان برای شرایطی که امکان تغییر در آن دشوار است می تواند کمک کننده باشد.

روان درمانی گروهی

گروه درمانی شامل گروهی از افراد است که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند و در یک گروه با روان درمانگر خود همکاری می کنند.

فعال سازی رفتاری

در این نوع درمان به افراد افسرده کمک می شود تا به تدریج از اجتناب و انزوای خود بکاهند. در نتیجه درگیر شدن آنها در فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند یا فعالیتهایی که باعث بهبود روحیه می شود، افزایش یابد.

سایر روش های درمان افسردگی شدید

اگر داروها و روان درمانی موثرنیستند، ممکن است بخواهید در مورد سایر گزینه های درمانی اضافی نیز مطالعه کنید.

درمان از طریق تحریک الکترومغناطیس مغز

در این نوع درمان از میدان های مغناطیسی برای تحریک سلول های عصبی مغز برای بهبود علائم افسردگی استفاده می شود. یک سیم پیچ الکترومغناطیسی در مقابل پوست سر شما در نزدیکی پیشانی شما قرار می گیرد. آهنربای الکتریکی مورد استفاده جریان الکتریکی ایجاد می کند و سلول های عصبی را در منطقه مغز شما که در کنترل خلق و خو و افسردگی نقش دارند تحریک می کند. به طور معمول، این روش درمانی در طی 30 دقیقه و سریع انجام می شود.

الکتروشوک (ECT)

در حالی که در وضعیت استندبای هستید، یک دوز دقیق اندازه گیری شده الکتریسیته از مغز شما عبور می کند و عمداً یک تشنج مختصر و کوچک را ایجاد می کند. به نظر می رسد ECT باعث تغییراتی در شیمی مغز می شود که می تواند نسبتاً سریع علائم افسردگی اساسی را معکوس کند. اگرچه عوارض جانبی بالقوه ای مانند سردرگمی موقتی یا از دست دادن حافظه موقتی وجود دارد، اما یک سری از روش های ECT می توانند افسردگی شدید را موقتا کاهش دهند.

درمان افسردگی شدید

قدم های دیگری که می توانید برای درمان افسردگی شدید بردارید

به برنامه درمانی خود پایبند باشید

به جلسات یا قرارهای درمانی متعهد باشید. درمان زمان مشخصی لازم دارد. حتی اگر احساس خوبی پیدا کرده اید، از درمان صرف نظر نکنید. اگر درمان را متوقف کنید، علائم افسردگی ممکن است دوباره برگردند. روانشناس می تواند به شما راهکارهایی برای درمان افسردگی در خانه ارائه کند. با این شیوه فاصله بین جلسات نیز به طور مفید مورد استفاده قرار می گیرد.

نوشیدن الکل یا استفاده از مواد را متوقف کنید

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی بیش از حد الکل مصرف می کنند یا از داروهای تفریحی یا ماری جوانا استفاده می کنند. در طولانی مدت، الکل و داروها افسردگی را بدتر و درمان آن را دشوار می کنند. اگر نمی توانید به تنهایی از نوشیدن الکل یا استفاده از مواد مخدر دست بکشید، از روانشناس خود کمک بگیرید. درمان افسردگی تا زمانی که به مصرف مواد خود بپردازید ناموفق خواهد بود.

استرس را مدیریت کنید

مشکلات ارتباطی، مشکلات مالی، و بسیاری مسائل دیگر همه می توانند در ایجاد استرس نقش داشته باشند. این موارد به نوبه خود افسردگی را بدتر می کنند. روش های کاهش استرس مانند یوگا، تای چی، مراقبه یا ذهن آگاهی را امتحان کنید.

خوب بخوابید

بدخوابی ممکن است افسردگی شدید کند. میزان خواب می تواند بر خلق، سطح انرژی، توانایی تمرکز و مقاومت در برابر فشار روانی تأثیر بگذارد. اگر در خواب مشکل دارید، در مورد بهبود عادت های خواب خود مطالعه کنید یا از بهترین روانشناس تهران یا شهر خود کمک بگیرید.

فعالیت فیزیکی منظم داشته باشید

فعالیت فیزیکی تأثیر مستقیمی بر خلق دارد. حتی فعالیت های بدنی مانند باغبانی یا پیاده روی می تواند استرس را کاهش دهد، خواب را بهبود بخشد و علائم افسردگی را کاهش دهد.

به درمانی که تا حدی در تسکین علائم افسردگی شما موثر است یا درمانی که اثرات جانبی غیرقابل تحملی داشته باشد، راضی نباشید. با روانشناس خود کار کنید تا بهترین درمان ممکن را پیدا کنید، حتی اگر تلاش برای رویکردهای جدید به زمان و تلاش نیاز داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.