چطور تصمیم گیری کنم

شکلات یا توت فرنگی؟ زندگی یا مرگ؟ چطور تصمیم گیری کنم.؟ ما برخی از انتخاب‌ها را با تکیه بر میانبرهای ذهنی که مغزمان در طول سال‌ها ایجاد کرده است، سریع و خودکار انجام می‌دهیم، تا ما را در بهترین مسیر حرکت راهنمایی کند. درک استراتژی هایی مانند زیاده خواهی در مقابل رضایت، تفکر سریع در مقابل آهسته، و عواملی مانند تاب آوری و گزینه های حداکثری می تواند به نتایج بهتری منجر شود.

چطور تصمیم گیری کنم

هنر تصمیم گیری

هنگام تصمیم گیری، ما نظراتی را شکل می دهیم و از طریق فرآیندهای ذهنی رفتارهایی را انتخاب می کنیم که تحت تأثیر سوگیری ها، واقعیات، احساسات و خاطرات است. عمل ساده تصمیم گیری از این مفهوم پشتیبانی می کند که ما اراده آزاد داریم. ما منافع و هزینه های انتخاب خود را می سنجیم و سپس با عواقب آن کنار می آییم. عواملی که توانایی تصمیم گیری خوب را محدود می کنند عبارتند از اطلاعات ناقص یا از دست رفته، ضرب الاجل های فوری و محدودیت منابع فیزیکی یا احساسی.

انواع تصمیم گیری

زمانی که افراد در موقعیتی آشنا قرار می گیرند، بر اساس تجربه طولانی مدت در مورد اینکه چه چیزی موثر است و چه چیزی نه، تصمیمات آنها اغلب سریع و خودکار است. با این حال، هنگام مواجهه با موقعیتی که قبلاً هرگز تجربه نکردید، باید زمانی را برای سنجش مزایا و خطرات احتمالی در هنگام انتخاب یک اقدام اختصاص دهید. در موقعیت های نا آشنا احتمال اشتباه بیشتر است و ممکن است با عواقب منفی روبرو شوید.

چطور آگاهانه تصمیم گیری کنم؟

توانایی تفکر انتقادی کلیدی برای تصمیم گیری خوب و بدون تسلیم شدن در برابر اشتباهات رایج یا سوگیری است. این بدان معناست که نه تنها با انگیزه حرکت کنید، بلکه به این معنی است که بفهمید در رابطه با موضوع تصمیم گیری، چه دانشی ندارید و آن را به دست آورید. وقتی با دیدی باز به همه منابع اطلاعاتی احتمالی نگاه می کنید، می توانید تصمیمی آگاهانه بر اساس واقعیت ها و نه احساس بگیرید.

روش های تصمیم گیری خوب کدام هستند؟

یک رویکرد رضایت ‌بخش در مورد اینکه “چطور تصمیم گیری کنم”، مستلزم پذیرش یک نتیجه خوب است، حتی اگر ناقص باشد. از سوی دیگر، در یک رویکرد حداکثری به نتیجه، فرد منتظر می ماند تا شرایط در حد امکان کامل شود تا خطرات احتمالی به حداقل برسد. افرادی که تصمیمات خوبی می گیرند می دانند چه زمانی مهم است که فوراً اقدام کنند و چه زمانی برای جمع آوری اطلاعات بیشتر قبل از تصمیم، صبر کنند.

چگونه تصمیمات خوب بگیریم

چگونه بین دو یا چند گزینه که در ظاهر به یک اندازه جذاب به نظر می رسند، انتخاب کنیم؟ تصمیم گیری معمولاً شامل ترکیبی از شهود و تفکر منطقی است. عوامل مهم، از جمله سوگیری های شخصی و نقاط کور اغلب ناخودآگاه هستند، که تصمیم گیری را برای عملیاتی کردن کامل یا کنترل کردن آن سخت می کنند.

با این حال، مراحلی وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که مردم به طور مداوم انتخاب‌های عالی انجام می‌دهند، از جمله جمع‌آوری اطلاعات کامل، در نظر گرفتن همه گزینه‌های ممکن، بررسی مزایا و هزینه های مرتبط با آن‌ و وقت گذاشتن برای تحلیل تصمیم‌های جدی تر.

چگونه می دانید که تصمیم خوبی گرفته اید؟

در زندگی، اغلب هیچ تصمیم “درستی” وجود ندارد. هنگامی که با گزینه های فراوان احاطه شده اید، به راحتی می توانید بی تصمیمی را تجربه کنید یا از تصمیمات خود احساس رضایت کمتری کنید. حتی ممکن است زمانی که واقعاً در حال بررسی از بین «انتخاب های بیش از حد زیاد هستید» خود را سرزنش کنید. نکته کلیدی این است که راه‌هایی برای ساده‌ سازی تصمیم خود بیابید و در مورد بسیاری از راه‌های انتخاب نشده نشخوار فکر نکنید.

چه مهارت هایی هنگام تصمیم گیری لازم است؟

تصمیم گیری می تواند استرس زا باشد. با این حال پیگیری آن ضروری است. ممکن است لازم باشد بپذیرید که وحشت، ترس و عدم اعتماد به نفس اغلب بخشی از فرآیند تصمیم گیری هستند. بسیار مهم است که به اندازه کافی به ذهن خود استراحت دهید، بنابراین می توانید به وضوح فکر کنید. سعی کنید اولویت های خود را ثابت نگه دارید. به دقت انتخاب ها را بسنجید، به یک تصمیم متعهد شوید و سپس آن را دنبال کنید. شما همچنین برای دریافت نوبت مشاوره خانواده می توانید از اطلاعات تماس مندرج در همین وب سایت استفاده فرمائید.

اجتناب از تصمیمات بد

بهترین روانشناسان تهران و ایران نشان داده که مردم همیشه در تصمیم گیری منطقی نیستند. خوشبختانه، اکثر انتخاب‌های شخصی و حرفه ‌ای پیامدهای منفی درازمدت کمی دارند یا اصلاً وجود ندارند. با این حال، گاهی اوقات یک فرد مجبور است تصمیمی بگیرد که تأثیر عمیقی بر آینده او خواهد داشت. مثل اینکه با چه کسی ازدواج می کند. جایی که زندگی می کند. یا اینکه چگونه حرفه خود را مدیریت می کند. در این موارد، اجتناب از مشکلات رایجی که می‌تواند منجر به تصمیم گیری ضعیف شود، مهم است. اینها می تواند شامل انجام تحقیقات بسیار کم یا بیش از حد، اشتباه گرفتن نظرات با حقایق، خستگی تصمیم گیری، عدم یادگیری از اشتباهات گذشته و موارد دیگر باشد.

4 عادت کوچک برای تصمیم گیری بهتر

دانستن اینکه چگونه تصمیمات خوبی بگیرید، مانند لباسی که در مصاحبه شغلی باید بپوشید یا چگونه سرمایه گذاری پول، می تواند کلید بهترین زندگی شما باشد. اینکه بتوانید آن تصمیمات را به موقع بگیرید و نسبت به مهارت های تصمیم گیری خود اطمینان داشته باشید می تواند زمان و انرژی زیادی را برای شما صرفه جویی کند.

خوشبختانه، همه می توانند برای تصمیم گیری بهتر گام بردارند. اگر می خواهید تصمیم گیری بهتری داشته باشید، این 4 عادت روزانه را در زندگی خود بگنجانید. دانش خود را درباره اینکه “چطور تصمیم گیری کنم” افزایش دهید.

1. به اعتماد به نفس بیش از حد خود توجه داشته باشید

اعتماد به نفس بیش از حد می تواند به راحتی قضاوت شما را نادرست کند. مطالعات به طور مداوم نشان می دهد که افراد تمایل دارند عملکرد خود و همچنین دانش خود را بیش از حد ارزیابی کنند.

شاید 80 درصد مطمئن هستید که می توانید رئیس خود را متقاعد کنید که به شما ارتقاء دهد. اگر در مورد آن چیزها بیش از حد اعتماد به نفس دارید، برنامه های شما احتمالاً به اشتباه می افتد. به خصوص مهم است که سطح اعتماد خود را به لحاظ مدیریت زمان در نظر بگیرید. بسیاری از مردم درباره انجام کار در یک دوره زمانی خاص تخمین های بیش از حد می زنند.

2. خطرات ممکن را شناسایی کنید

شناخت باعث آسایش می شود.  این احتمال وجود دارد که تصمیمات ضعیفی بگیرید، فقط به این دلیل که به عادت های خود بی توجه هستید و به خطری که در آن قرار دارید یا آسیبی که ایجاد می کنید فکر نمی کنید.

عادات ناسازگار را شناسایی کنید. اینها چیزهایی هستند که نیاز به کمی تفکر از جانب شما دارند زیرا خودکار هستند. سپس کمی وقت بگذارید و ارزیابی کنید که کدام یک از آنها ممکن است مضر یا ناسالم باشد و برنامه ای برای ایجاد عادات روزانه سالم تر ایجاد کنید.

3. از فکر کردن به مشکل دست بردارید

وقتی با یک انتخاب سخت مانند نقل مکان کردن به یک کشور جدید یا تغییر شغل روبرو می شوید، ممکن است زمان زیادی را صرف فکر کردن به مزایا و معایب یا خطرات و پاداش های احتمالی کنید.

در حالی که علم نشان می دهد که فکر کردن در مورد گزینه های شما ارزش زیادی دارد، فکر کردن بیش از حد به انتخاب های شما در واقع می تواند یک مشکل باشد. سنجیدن مزایا و معایب برای مدت طولانی ممکن است سطح استرس شما را به حدی افزایش دهد که برای تصمیم گیری دچار مشکل شوید.

مطالعات نشان می‌دهد که سنجش دقیق یک ایده ارزش زیادی دارد. تفکر خودکار به طرز شگفت آوری زیرکانه است. بنابراین مراقب فرایندهای خودکار تفکر خود باشید.

خود را درگیر فعالیتی کنید که ذهن شما را از یک مشکل دور می کند. اجازه دهید مغزتان روی تصمیم ها در پس ‌زمینه کار کند و احتمالاً پاسخ‌های واضحی خواهید یافت.

4. زمانی را برای تفکر در مورد اشتباهات خود اختصاص دهید

خواه بدون چتر خانه را ترک کرده اید و در راه سر کار خیس شده اید، یا بودجه خود را به دلیل اینکه نتوانسته اید در مقابل خرید ناگهانی مقاومت کنید، به باد داده اید، زمانی را برای تفکر در مورد اشتباهات خود اختصاص دهید.

مرور انتخاب هایی که در طول روز انجام داده اید را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. وقتی تصمیمات شما خوب نبوده باشد، از خود بپرسید چه اشتباهی رخ داده است. به دنبال درس هایی باشید که می توانید از هر اشتباهی که مرتکب می شوید به دست آورید. فقط مطمئن شوید که برای مدت طولانی روی اشتباهات خود فکر نکنید. تکرار اشتباهات خود بارها و بارها برای سلامت روان شما خوب نیست. اگر برای تصمیم گیری های خود نیاز به روانشناس داشتید می توانید از صفحه اصلی سایت استفاده کنید.

دکتر رامین علوی نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.