آموزش روانکاوی
برنامه های آموزشی در زمینه روانکاوی توسط روانکاوان در سراسر کشور ارائه می شود. به طور معمول، این برنامه ها دارای سه جزء هستند: تجزیه و تحلیل شخصی. آموزش نظریه ها و کار عملی روانکاوی تحت نظارت فشرده.
این برنامه های آموزشی نشان دهنده یک تجربه آموزشی فوق العاده و مسیر تبدیل شدن به یک روانکاو ماهر است.
درمان روانکاوی از ابتدا توسط روانکاوان توسعه، تمرین و آموزش داده شده است. روانشناس سعی در فهم دقیق و عمیق مشکلات و اختلالات دارد و یاد میگیرند که مفاهیم روانکاوی را در محیطهای درمانی مختلف با طیف وسیعی از بیماران و مراجعان روانکاوی به کار ببرند.
اخیراً، به دلیل غفلت نسبی از چنین آموزشهایی در دانشگاهها و سایر برنامههای آموزشی، انجمنها و مطب های شخصی آموزش روانکاوی را در برنامه کار خود ایجاد کردهاند.
در حالی که برنامههای فردی تحت نظارت یک سوپروایزر با تجربه صورت می گیرد، گاهی بر اساس مدل های آموزشی روانکاوی کارگاه هایی نیز در این زمینه برگذار می شود. این برنامهها نه تنها در رابطه با روانکاوی کلاسیک، بلکه در حوزه رویکردهای جدیدتر از جمله روان پویشی کوتاه مدت فشرده نیز در دسترس هستند.
برای یک روانشناس در تهران یا سایر شهرها، تجربه تحصیلات تکمیلی (PhD) به تنهایی و به طور کامل فرد را برای تبدیل شدن به یک درمانگر ماهر، آگاه و با اعتماد به نفس آماده نمی کند. در حالی که روانکاوان همچنان در طول زندگی حرفه ای از بیماران خود یاد می گیرند، باید که آموزش رسمی پیشرفته برای رسیدن به بالاترین سطح صلاحیت روان درمانی لحاظ شود.
اصطلاحات و مفاهیم روانکاوی اینگونه تعریف شده اند
مواجهه
این تکنیکی است که اغلب قبل از مداخلات اصلی انجام می شود و در آن بیمار تشویق می شود تا با تجربیات روانی که از آنها اجتناب کرده است روبرو شود.
انتقال
زمانی اتفاق می افتد که مراجع در یک ارتباط درمانی، روابط گذشته خود را که بخش زیادی از آنها ناخودآگاه هستند تجربه می کند. انتقال بسیار محتاطانه باید مدیریت شود. چراکه دانش و تجربه زیادی برای استفاده از آن لازم است.
انتقال متقابل
انتقال متقابل به احساسات و نگرش های تحلیلگر نسبت به بیمار اشاره دارد: واکنش او به انتقال بیمار، اینکه چگونه تجربیات خود او بر درک او از بیمار تأثیر می گذارد، و پاسخ های عاطفی تحلیلگر به بیمار.
مکانیسم های دفاعی
مکانیسم های دفاعی توسط “خود” به عنوان راهی برای مقابله تعارض ها در زندگی استفاده می شود. مکانیسمهای دفاعی با عملکرد در سطح ناخودآگاه به کاهش احساسات منفی (مانند اضطراب و گناه) کمک میکنند. مکانیسم های دفاعی رایج شامل سرکوب، انکار و فرافکنی است.