چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم
در پاسخ به این سئوال که چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم باید گفت که در هر نوع از سوگی که متحمل شده اید، هیچ راه درست یا نادرستی برای اندوهگین شدن وجود ندارد. اما با درک مراحل و انواع غم و اندوه با یک روانشناس، می توانید راه های سالم تری برای مقابله با فوت عزیزان پیدا کنید.
سوگ چیست؟
قبل از اینکه به این سوال پرداخته شود که چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم لازم است سوگ تعریف شود. سوگ یک پاسخ طبیعی به از دست دادن است. یک محرومیت عاطفی که وقتی چیزی یا کسی که دوستش دارید و از دست می رود احساس می کنید. اغلب، درد ناشی از از دست دادن می تواند طاقت فرسا باشد. ممکن است انواع هیجان های سخت و غیرمنتظره را تجربه کنید. از شوک یا عصبانیت گرفته تا ناباوری، گناه، و غم و اندوه عمیق. درد غم و اندوه همچنین می تواند سلامت جسمی شما را مختل کند و خوابیدن، غذا خوردن یا حتی درست فکر کردن را دشوار کند. اینها واکنشهای طبیعی به از دست دادن هستند. هر چه این از دست دادن مهمتر باشد، اندوه شما شدیدتر خواهد بود.
کنار آمدن با از دست دادن کسی یا چیزی که دوستش دارید یکی از بزرگترین چالش های زندگی است. ممکن است غم و اندوه را با فوت عزیزان مرتبط بدانید، که اغلب علت شدیدترین نوع غم است. اما هر گونه فقدان می تواند باعث اندوه شود. از جمله:
- طلاق یا قطع رابطه
- از دست دادن شغل
- افول سلامتی
- از دست دادن ثبات مالی
- بازنشستگی
- مرگ یک حیوان خانگی
- از دست دادن یک آرزو
- بیماری جدی یکی از عزیزان
- از دست دادن یک دوستی
- سقط جنین
- از دست دادن ایمنی پس از تروما
- فروش خانه خانوادگی
حتی فقدان های جزئی؟
حتی فقدان های جزئی در زندگی می تواند باعث ایجاد حس غم و اندوه شود. به عنوان مثال، ممکن است پس از دور شدن از خانه، فارغ التحصیلی از دانشگاه یا تغییر شغل غمگین شوید.
از دست دادن هر چه که باشد، برای شما مهم است که بدانید چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم. بنابراین از احساس خود خجالت نکشید، یا باور نکنید که به نوعی فقط برای چیزهای خاص غصه خوردن درست است. اگر آن شخص، حیوان، رابطه یا موقعیتی مهم برای شما بود، طبیعی است که برای فقدانی که تجربه می کنید غمگین شوید.
با این حال، علت غم و اندوه شما هرچه که باشد، راه های سالمی برای کنار آمدن با درد وجود دارد که به مرور زمان می تواند غم و اندوه شما را کاهش دهد. همچنین مراجعه به یک دکتر روانشناس در تهران به شما کمک کند با از دست دادن خود کنار بیایید، معنای جدیدی پیدا کنید و در نهایت به زندگی خود ادامه دهید.
روند سوگواری
سوگواری یک تجربه کاملا فردی است. هیچ راه درست یا نادرستی برای غصه خوردن وجود ندارد. نحوه سوگوتری شما به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله شخصیت و سبک مقابله، تجربه زندگی، عقاید و میزان اهمیت فقدان برای شما.
به ناچار، روند سوگواری زمان می برد. بهبودی به تدریج اتفاق می افتد. نمی توان آن را به اجبار یا عجله ایجاد کرد. هیچ جدول زمانی “رایجی” برای سوگواری وجود ندارد. برخی از افراد در هفته ها یا ماه ها احساس بهتری پیدا می کنند. برای دیگران، روند سوگواری تا سال ها به طول می انجامد. تجربه غم و اندوه شما هرچه که باشد، مهم است که صبور باشید و اجازه دهید روند به طور طبیعی پیش برود.
باورهای نادرست و واقعیت هایی در مورد غم و اندوه
برای اینکه بدانید چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم برخی باورهای نادریت و جایگزین های منطقی آنها ارائه می شود.
باور نادرست: اگر آن را نادیده بگیرید، درد سریعتر از بین می رود.
واقعیت: تلاش برای نادیده گرفتن درد یا جلوگیری از ظاهر شدن آن تنها در دراز مدت آن را بدتر می کند. برای بهبود واقعی، لازم است با اندوه خود روبرو شوید و فعالانه با آن مقابله کنید.
باور نادرست: «قوی بودن» در مواجهه با شکست مهم است.
واقعیت: احساس غم، ترس یا تنهایی یک واکنش طبیعی به از دست دادن است. گریه کردن به این معنی نیست که شما ضعیف هستید. شما نیازی به “محافظت” از خانواده یا دوستان خود با ایجاد یک وضعیت مبتنی بر شجاعت ندارید. نشان دادن احساسات واقعی خود می تواند به آنها و شما کمک کند. شما همچنین برای دریافت نوبت مشاوره خانواده می توانید از اطلاعات تماس مندرج در همین وب سایت استفاده فرمائید.
باور نادرست: اگر گریه نمی کنید، به این معنی است که برای از دست دادن متاسف نیستید.
واقعیت: گریه یک واکنش طبیعی به غم و اندوه است، اما این تنها پاسخ نیست. کسانی که گریه نمی کنند ممکن است درد را به همان شدت احساس کنند. آنها ممکن است به سادگی راه های دیگری برای نشان دادن اندوه داشته باشند.
باور نادرست: سوگواری باید حدود یک سال طول بکشد.
واقعیت: هیچ چارچوب زمانی خاصی برای سوگواری وجود ندارد. مدت زمانی که طول می کشد از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
افسانه: ادامه دادن به زندگی به معنای فراموش کردن عزیز از دست رفته است.
واقعیت
حرکت به این معناست که باخت خود را پذیرفتهاید، اما این همان فراموشی نیست. می توانید به زندگی خود ادامه دهید و خاطره کسی یا چیزی را که از دست داده اید به عنوان بخش مهمی از خود نگه دارید. در واقع، همانطور که در زندگی پیش می رویم، این خاطرات می توانند بیشتر و بیشتر در تعریف افرادی که هستیم نقش ایفا کنند.
آیا می توانیم با فوت عزیزان کنار بیاییم
در حالی که سوگواری از دست دادن بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است، راه هایی وجود دارد که به شما کمک می کند تا با درد کنار بیایید، از غم خود آسیب نبینید و در نهایت راهی برای ادامه زندگی خود پیدا کنید.
- درد خود را تصدیق کنید.
- بپذیرید که غم و اندوه می تواند احساسات متفاوت و غیرمنتظره زیادی را تحریک کند.
- بدانید که روند سوگواری شما منحصر به شما خواهد بود.
- به دنبال حمایت رو در رو از افرادی باشید که به شما اهمیت می دهند.
- با مراقبت جسمی از خود از لحاظ عاطفی حمایت شوید.
- تفاوت بین غم و اندوه و افسردگی را بشناسید.