ازدواج موفق

دریافت نوبت

نوبت مشاوره ازدواج از دکتر رامین علوی نژاد

ازدواج موفق از نظر روانشناسی

ازدواج موفق از نظر روانشناسی صرفا به پیدا کردن یک فرد مناسب بستگی ندارد. بلکه یک فرد مناسب ماندن نیز اهمیت دارد. اکثر افراد خواهان ازدواج با یک فرد مناسب هستند. موفق ماندن در ازدواج از اولویت های بهترین روانشناس ازدواج در تهران می باشد.

با این وجود به طور میانگین بیش از نیمی از ازدواج ها به طلاق منجر می شود. برای تداوم یک ازدواج موفق توجه به برخی موارد می تواند کمک کننده باشد.  شکل گرفتن مشکلات می توانید به یک دکتر روانشناس خوب در تهران یا شهر خود مراجعه کرده و از کمک او بهره مند شوید.

بهترین روانشناس ازدواج در تهران

روانشناسی ازدواج

روانشناسی ازدواج در وهله اول بر شناخت کافی شما از یگدیگر تاکید دارد. برای این منظور سعی کنید به سئوال های زیر پاسخ دهید:

  • آیا به شریک زندگی خود اعتماد درید؟

اعتماد مهمترین عامل در پیش بینی یک ازدواج موفق است. برخی افراد به سادگی به شریک زندگی خود اعتماد می کنند. درحالی که سایرین ممکن است برای اعتماد کردن معیارهای مشخصی داشته باشند.

  • آیا با شریک خود احساس صمیمیت دارید؟

صمیمت یا ارتباط نزدیک قابل تقسیم به چهار جزء است. فیزیکی، هیجانی، فکری و فعالیت های مشترک. صمیمت کامل در همه این ابعاد مورد نظر نیست. بلکه بهبود صمیمیت در این موارد به تداوم ازدواج کمک می کند.

  • آیا در ارتباط، آرامش شما فرخوانی می شود؟

به تاثیر کلی شریک خود بر شما توجه کنید. آیا صرفا با هم بودن منجر به آرامش و خلق و خوی آرام شما می شود؟ آیا زمانی که در ارتباط هستید از خود احساس رضایت پیدا می کنید؟

  • آیا در تعامل با شریک خود احساس سربلندی دارید؟

یکی از قوی ترین پیش بین های طلاق تحقیر کردن است. نقطه مقابل آن احترام می باشد. قضاوت یا انتقاد منفی منجر به فاصله گرفتن زوج از یکدیگر می شود. از خود بپرسید “آیا شریک شما با احساسات لطیف خود با شما تعامل می کند؟

  • با تعارض ها و اختلاف ها چگونه برخورد می کنید؟

زوج هایی که مهارت حل تعارض ضعیفی دارند اغلب درگیر دعوا، قهر یا بی تفاوتی افراطی می شوند. زوجهای موفق از نظر روانشناسی به فکر حل تعارض هستند. آنها در زمان مناسب به یکروانشناس ازدواج مراجعه می کنند. در مقابل، اجتناب از تعارض ها می تواند مشکلات را مزمن سازد. یک زوج موفق حتی در عصبانیت مراقبت هستند به یکدیگر آسیبی نرسانند. آنها بعد از حل کردن مشکل می توانند یکدیگر را ببخشند.

در ادامه این مقاله موارد زیر مرور می شوند:

  • موانع موفقیت در اردواج
  • نیاز به صمیمیت
  • فرهنگ مشترک
  • عوامل تاثیر گذار فرهنگ
  • ازدواج باثبات

تعریف ازدواج در روانشناسی

برای دستیابی به یک ازدواج موفق از نظر روانشناسی توجه به برخی نکات کمک کننده خواهد بود. وقتی نسبت به احساسات سایرین توجه نکنیم ممکن است خودمان را در روابط ذیحق ببینیم. حتی اگر شواهد عینی برخلاف این موضوع باشند.

عضوی خود محور از خانواده را فرض کنید که عبارات ناخوشایندی بکار می‌برد. زمانی که با مقابله به مثل مواجه نمی‌شود، دیگران را به انتقادگری متهم می‌کند. زمانی که شرایط به بحث منتهی می‌شود او کسی است که داد و فریاد را آغاز می‌کند و حتی اگر دوستان او در حال بیان استدلال‌های خود با صدای ملایم باشند آنها را نیز مجبور به همین کار می‌کند. برای دریافت نوبت از مشاوره خانواده از طریق همین سایت اقدام فرمائید.

جمله “فریاد زدن را تمام کن” پاسخ فردی است که شناخت اجتماعی وی دنیا را از هرجهت تهدید کننده می‌بیند و توانایی خود تنظیمی‌ او بواسطه این برداشت‌ها مختل شده است. چنین نمونه‌ای از تحریف شناختی می‌تواند روابط صمیمی‌ را برای مدت‌های طولانی تحت تأثیر قرار دهد. تعریف ازدواج در روانشناسی بر مبنای پیشگیری از مشکلات می باشد. در این راستا بهتر است تعریفی کاربردی ارائه شود. به این جهت برخی موانع ازدواج موفق مرور می شوند.

برخی موانع ازدواج موفق شامل:

  1. پختگی کم در یک یا هردو نفر
  2. وفاداری کم به شریک زندگی
  3. مشکلات روانشناختی یک یا هردو نفر
  4. انتخاب همسر به دلیل فشارهای موقعیتی
  5. ناتوانی در بخشش
  6. ناتوانی در پذیرش انتقاد یا ایجاد تغیر
  7. اجتناب از گفتگو درباره اختلاف نظرها
  8. ناتوانی در پذیرش دیدگاه های مخالف
  9. عدم تعادل در توزیع نقش ها

پیش نیاز اردواج

نیاز به صمیمیت

یکی از زوجین ممکن است در مقایسه با دیگری نیاز بیشتری برای برقراری ارتباط داشته باشد. ممکن است طرف دیگر سرد و خودشیفته باشد و ژن‌ها یا شرایط زندگی سطح پایین‌تری از نیاز به روابط را در او شکل داده باشند. موضوع این است که سرزنشی برای این فرد در نظر گرفته نمی‌شود بلکه برای دست یابی به یک ازدواج موفق شناسایی تفاوت‌ها مد نظر خواهد بود.

متاسفانه، طرفی که در ازدواج نیازش برآورده نشده طوری رفتار می‌کند که از دید دیگری مشکل‌ساز، پرنیاز یا پرتوقع به نظر برسد. این موضوع باعث فاصله بیشتری بین هردو آنها شود. فردی که احساس تنهایی می‌کند بیشتر مورد غفلت قرار می‌گیرد و منزوی می‌شود و در مارپیچ غم و اندوه بیشتر به سمت پایین فرو می‌رود. مشاهده این تقابل‌های آشنا از زاویه دید تنهایی، ساختارهای ژنتیک، تفاوت‌های فردی یا سطوح متفاوت نیاز برای تماس، می‌تواند برای پیداکردن راه حل عمیق‌تر و تمرکز دقیق بر مسئله بکار برود.

یک طنز درباره زوجهای فلاندی هست که می‌گوید زن‌ها از مرد خود بخاطر بیان نکردن احساسات شکایت دارند. مرد در پاسخ با تایید می‌گوید که: “موقع ازدواج به تو گفتم که دوستت دارم چرا باید دوباره بگویم؟” ما در عصری زندگی می‌کنیم که افکار قالبی ما تایید نمی‌شوند و من فکر می‌کنم خیلی از ما توافق داشته باشیم که هر ملتی رفتارهای بخصوص خود را دارد. ازدواج موفق از نظر روانشناسی به هنجارهای فرهنگی نیز وابسته است.

فرهنگ مشترک

یک فرهنگ مشترک که در تمای جوامع و ملت ها وجود دارد و می تواند یک ازدواج موفق از نظر روانشناسی را استحکام بخشد، تبادل عاطفی زوج است. برای مثال بازی پینگ پونگ را در نظر بگیرید و تبادل توپ بین دو نفر را استعاره ای از تبادل احساسات. اگر توپی ردو بدل نشود به طور کل بازی صورت نپذیرفته. اما اگر توپ را یکی از دو بازیکن ارسال کند و پاسخی دریافت نکند ممکن است باعث اعتراض دیگری شود. همچنین ارسال های اشتباه در بازی پینگ پنگ مثل پیام های عاطفی نادرست در زندگی زناشویی است. این موضوع می تواند منجر به سوءبرداشت، بدبینی و حتی اجتناب از رابطه شود.

عوامل تاثیر گذار فرهنگ

فرهنگ های مختلف هنجارها و نرم های متفاوتی دارند. این هنجارها تاثیر مستقیمی بر تعامل در ازدواج دارد. هنجارهای فرهنگی بر عوامل زیر تاثیر می گذارند:

  • ارزشی که به صمیمیت داده می شود
  • ابراز و بیان احساسات
  • انتظارات مرتبط با رواط اجتماعی
  • تعریف نقش های جنسیتی
  • نگرش نسبت به فرزند
  • باورهای مرتبط با مذهب
  • فرایند آشنایی پیش از ازدواج

ازدواج با ثبات

به طور خلاصه یک ازدواج با ثبات، ازدواجی است که هر دو نفر احساس رضایت داشته باشند. همه افراد خصایص ناسازگار، انتظارات برآورد نشده و مواردی از این قبیل دارند. تمایز بین خصایص  قابل تغییر و موارد تغییر ناپذیر از اهمیت بالایی برخوردار است. البته پذیرش برخی کاستی ها نباید با احساس درماندگی و ناتوانی اشتباه گرفته شود. یکی دیگر ازعوامل ثبات ازدواج توانایی همدلی است. همدلی توانایی خود را جای دیگری گذاشتن است. با همدلی افراد می توانند به فهم بهتری از شریک خود دست یابند. یک رابطه مبتنی بر همدلی، یکپارچگی ایجاد می کند.

در این شرایط حل مشکلات و تحمل تغییرها راحت تر صورت می گیرد. در نتیجه ثبات ازدواج امکان پذیر خواهد بود. چنانچه حل مشکلات با موانعی مواجه شد از دکتر روانشناس ازدواج استفاده کنید. بعد از مطالعه این مقاله اگر نیاز به ویزیت روانشناس داشنید از صفحه اصلی سایت برای رزرو نوبت استفاده فرمائید. در شرایطی که دسترسی به روانشناس برای شما دشوار است می تواند از مشاوره آنلاین روانشناسی بهره ببرید.

دکتر رامین علوی نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.