فواید و مضرات روانشناسی
آیا به روانشناس شدن فکر می کنید؟ عالی! با این حال، قبل از اینکه تصمیم نهایی خود را بگیرید، حتما این مقاله را بررسی کنید زیرا تمام فواید و مضرات روانشناسی و جوانب مثبت و منفی روانشناس بودن در ادامه مرور می شود.
پس از ارزیابی همه استدلال ها، ممکن است نظر خود را تغییر دهید و به جای آن ممکن است برای یک مسیر شغلی جایگزین تصمیم بگیرید.
سوال اساسی این است که آیا حرفه روانشناسی برای شما مناسب است؟ خوب، پاسخ کوتاه این است که بستگی دارد. روانشناس بودن مزایا و معایبی دارد. بسته به آنچه در زندگی و شغل به دنبال آن هستید،
روانشناسی ممکن است شغل مناسبی برای شما باشد. اگر از کمک به مردم لذت می برید، با چالش های جدید روبرو می شوید و مایل به یادگیری و رشد مداوم هستید، از روانشناسی لذت خواهید برد. در زیر قابل توجه ترین مزایا و معایب شغل در روانشناسی آورده شده است.
مزایا
1. پاداش کمک به مردم برای غلبه بر چالش هایشان.
یکی از مهمترین دلایلی که روانشناسان برای لذت بردن از حرفه خود ذکر می کنند این است که می توانند به افراد دیگر کمک کنند تا کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
بسیاری از مردم در سراسر جهان با اختلالات و ناتوانی های روانی ناتوان کننده دست و پنجه نرم می کنند. روانشناسان به این افراد کمک می کنند تا یاد بگیرند که با اختلالات و ناتوانی های خود کنار بیایند و بر چالش های ذهنی و عاطفی غلبه کنند.
در حالی که روانشناس بودن می تواند بارها استرس زا باشد، همچنین شغلی بسیار لذت بخش و رضایت بخش است.
2. برنامه کاری انعطاف پذیر.
در حالی که بسیاری از روانشناسان در ابتدای اشتغال ساعت های طولانی را صرف کار می کنند، زمانی که دفتر خود را ایجاد کردید، برنامه شما بسیار انعطاف پذیر می شود.
شما می توانید ساعات کاری خود را تنظیم کنید، هر زمان که می خواهید بیایید و بروید و زمان زیادی برای تعطیلات داشته باشید. برای اکثر روانشناسان یکی از جنبه های شغلی که از آن بیشتر لذت می برند، توانایی گذراندن وقت با خانواده و دوستان خود است. این موارد بخصوص در مشاوره ازدواج مورد توجه قرار می گیرند.
با وجود اینکه روانشناس شاغل در مطب ها و کلینیک ها انعطاف زیادی در برنامه کاری خود ندارند، اما همچنان گزارش می دهند که کنترل زیادی بر برنامه های خود دارند و زمان زیادی برای اختصاص دادن به فعالیت های خانوادگی و شخصی خود دارند.
3. پتانسیل درآمد قابل قبول.
با توجه به آمار کار، به طور متوسط روانشناسانی که تمام وقت کار می کنند درآمد متوسطی دارند. کسانی که به صورت پاره وقت کار می کنند، بدیهی است که درآمد کمتری دارند. البته، پول به تنهایی نباید انگیزه شما برای روانشناس شدن باشد، کسب درآمد برای مدیریت خانواده یک مزیت به حساب می آید.
4. توانایی کار برای خودتان.
روانشناس شدن یک انتخاب شغلی عالی برای کسانی است که روحیه کارآفرینی دارند. بسیاری از روانشناسان پس از کسب تجربه اندک و اثبات خود به عنوان یک دکتر شایسته، به راه اندازی مطب های درمانی خصوصی خود می پردازند. با توجه به اداره آمار کار ایالات متحده، تقریباً 35 درصد از روانشناسان خوداشتغال هستند. بسیاری از آنها صاحب دفتر کار خود هستند. در حالی که خوداشتغالی برای همه مناسب نیست، اما به شما کنترل کاملی بر زمان و پتانسیل درآمد می دهد.
5. روانشناسان در جامعه محبوبیت بالایی دارند
از آنجایی که روانشناسان در زمان های تاریک زندگی به افراد کمک می کنید، بسیاری از مردم از این کمک ها قدردانی می کنند و بنابراین شما از جایگاه واقعا خوبی در جامعه برخوردار خواهید شد.
همچنین دوستان شما احتمالاً به شما افتخار می کنند زیرا آنها می دانند که گاهی اوقات شغل شما چقدر سخت خواهد بود اما شما نیز کمک بزرگی به بهبود زندگی دیگران خواهید کرد.
6. امنیت شغلی
از آنجایی که ما پیشرفت تکنولوژیکی سریعی داریم، همیشه باید خود را با فناوریها و شیوههای زندگی جدید وفق دهیم.
همچنین نحوه ارتباط ما با یکدیگر در دهه گذشته به طرز چشمگیری تغییر کرده است. اگر در آینده مهارت های دیجیتال نداشته باشید، احتمالاً در بیشتر حرفه ها منسوخ خواهید شد و ممکن است در نهایت بیکار شوید.
یکی از پیشرفت های روانشناسی استفاده از درمان ها و مشاوره روانشناسی آنلاین است. بنابراین، امنیت شغلی بالایی برای روانشناسان وجود خواهد داشت، زیرا تعداد مراجعات روانشناسی حضوری اگر کاهش یابد، مراجعه به دکتر روانشناس آنلاین تا حدودی افزایش میابد.
7. فرصت کار با افراد جدید در هر روز.
شما به عنوان یک روانشناس با مراجعینی از هر طبقه، فرهنگ و پیشینه کار خواهید کرد. شما به افراد مختلف کمک خواهید کرد تا بر موانع ذهنی و احساسی خود غلبه کنند. در حالی که با مشکلاتی روبرو خواهید شد، پاداش کمک به کودکان، بزرگسالان و زوجها برای دستیابی به پتانسیل کامل خود بیشتر از هر چالشی است که ممکن است با آن روبرو شوید.
8. روانشناسان می توانند در زمینه های مختلف کار کنند
به عنوان یک روانشناس، شما می توانید در بسیاری از مشاغل مختلف کار کنید.
در حالی که میتوانید در زمینه روان درمانی کلاسیک کار کنید و به مردم برای غلبه بر مشکلات روانی کمک کنید، میتوانید در بخش های سازمانی و صنعتی نیز کار کنید.
بسیاری از روانشناسان برای موضوعات سازمانی برخی ارگان های بزرگ تصمیم می گیرند و برخی از آنها به مطالعه و پژوهش در این زمینه نیز مشغول هستند.
بنابراین، به عنوان یک روانشناس، اگر دیگر نمی خواهید در مطب خصوصی خود کار کنید، می توانید به راحتی سایر گزینه های شغلی خود را مرور کنید. در ادامه این مقاله که به بررسی فواید و مضرات روانشناسی می پردازد از مضرات این رشته صحبت خواهد شد.
معایب
در این مقاله سعی شده تا با فواید و مضرات روانشناسی آشنا شوید. درست است، روانشناسی می تواند شغلی بسیار رضایت بخش و با ارزشی باشد، اما هیچ شغلی کامل نیست – و روانشناسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. موارد زیر معایب احتمالی است که هر کسی که در مورد شغلی در روانشناسی فکر می کند باید با دقت در نظر بگیرد.
1. برخورد با بیماران می تواند استرس زا و خسته کننده باشد.
بزرگترین پاداش روانشناس بودن اغلب بزرگترین چالش روانشناس بودن است. یعنی کمک به افراد برای غلبه بر مشکلات ذهنی و عاطفی خود و مقابله با آنها.
واقعیت امر این است که درمان مشکلات و اختلالات دیگران به صورت روزانه دشوار است. بسیاری از روانشناسان گاهی اوقات ذهن خود را بیش از اندازه درگیر مشکلات دیگران می بینند.
روانشناسان باید بیاموزند که چگونه به مراجعان خود کمک کنند تا روشهای مؤثر و سازندهای برای مقابله با مشکلات خود بیابند، بدون اینکه این مشکلات باعث ناراحتی آنها شوند. روانشناسان موفق باید بیاموزند که زندگی کاری و شخصی خود را از هم جدا کنند و بر تکنیک های موثر مدیریت استرس مسلط باشند.
2. برنامه های شما منعطف و در عین حال می تواند نامنظم باشد.
یکی از مزایای روانشناس بودن این است که برنامه شما می تواند کاملاً منعطف باشد، به خصوص اگر مطب خود را داشته باشید. در عین حال، روانشناسان اغلب با بیماران و افراد مشکل دار در تماس هستند. آنها باید به مسائلی که در ناخوشایندترین زمان ها به وجود می آیند رسیدگی کنند. این موارد می تواند آنها را از نظم کاری کمی دور سازد.
همچنین غیرمعمول نیست که روانشناسان در زمان های اضطراری و بخصوص در مداخله در بحران ها شرایط خاصی را تجربه کنند.
3. باید مطب یا کلینیک خود را راه اندازی کنید.
بیش از یک چهارم روانشناسان خوداشتغال هستند. بسیاری از آنها دفاتر خود را دارند و کار می کنند. راه اندازی یک مطب روانشناسی یک کار استرس آور است و ادامه آن نیز چالش برانگیز است. روانشناسان علاوه بر یافتن دفتر، دستیابی به تجهیزات لازم و یافتن مراجع، باید یک سیستم مدیریت قابل اعتماد راه اندازی کنند و به مسائل بی پایان دیگری رسیدگی کنند.
4. رسیدگی به مسائل صورتحساب.
همه روانشناسان، صرف نظر از اینکه به عنوان همکار در یک کلینیک کار می کنند یا دفتر خود را اداره می کنند، باید با مسائل مربوط به صورتحساب ها سر و کار داشته باشند. اینها شامل پردازش و جمع آوری مالیات ها، پرداختها از شرکت های بیمه (این مورد مربوط به خارج از ایران است)، برخورد با انبوه اسناد، تجربه ناخوشایند فرستادن مشتریانی که حق ویزیت خود را پرداخت نمیکنند و مدیریت مالی مکان اشتغل می شود.
5. مدام در حال ایجاد یک کسب و کار جدید.
بسیاری از روانشناسان برای روان درمانی و همچنین ارائه خدمات مشاوره خانواده وارد این حوزه می شوند نه برای اینکه وارد حرفه فروش شوند.
با این وجود، اگر قصد دارید خوداشتغالی باشید و دارای دفتر کار خود باشید، باید به ایده جستجوی مراجعین جدید به طور مداوم عادت کنید. یافتن مراجعین جدید مستلزم زمان، پول و منابع و کلید داشتن یک شغل موفق است.
یکی از موثرترین راه ها برای یافتن مراجعین جدید، شبکه سازی است. با سایر متخصصان و ارائه دهندگان سلامت روانی ارتباط برقرار کنید که می توانند مراجعین را به مطب شما ارجاع دهند. برگزاری سمینارها و جلسات گروه پشتیبانی نیز روشی موثر برای ایجاد پایگاه مراجعین شماست. همچنین مراجعین باید توجه دشته باشند که به بهترین روانشناس تهران مراجعه کنند که دارای پروانه باشد.
پس از بررسی فواید و مضرات روانشناسی این نکته مهم را نیز به یاد دشته باشید که از آزادی بوجود آمده بواسطه شبکه های اجتماعی در این چند سال اخیر درست استفاده کنید. روانشناسی اغلب اوقات برای افراد آخری خانه امید است. به عنوان یک روانشناس فردی با افکار منظم و منسجم باشید و از افراط و تفریط پرهیز کنید. ممکن است به یک روانشناس خوب در شمال تهران نیاز داشته باشید. برای دریافت نوبت از دکتر رامین علوی نژاد از طریق اطلاعات مندرج در همین سایت می توانید اقدام بفرمائید.
دکتر رامین علوی نژاد