ناپختگی عاطفی و نشانه هایی که باید نگران آنها باشید

ناپختگی عاطفی عبارت است از بی‌اثر بودن در برقراری ارتباط با احساسات، تمایل به نمایش بیش از حد آنها یا تمرکز بر روی خود. برخی از ویژگی‌های کلیدی این قبیل افراد شامل خودخواهی و مهارت‌های ارتباطی ناکافی است. در نتیجه، ممکن است در طول اختلاف های جدی از گفت‌ وگوهای اجتناب یا شوخی های غیر قابل تحمل کنند.

ممکن است شریک زندگی شما بر سر چیزهای کوچک بحث کند، حالت تدافعی بگیرد یا از سازش امتناع ورزد. این ویژگی ها باعث می شوند شما احساس سرخوردگی و سردرگمی کنید و ممکن است به این معنی باشد که او از نظر عاطفی ناپخته است.

ناپختگی عاطفی

وقتی می گوییم فردی از نظر عاطفی نابالغ است، منظورمان این است که او ممکن است فاقد توانایی های اجتماعی خاص باشد و در تعامل یا ارتباط با بزرگسالان مشکل داشته باشد. به زبان ساده، ممکن است عدم بلوغ عاطفی خود را به صورت رفتار تکانشی نشان دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عدم بلوغ عاطفی و تأثیر آن بر روابط، ادامه مطلب را بخوانید.

ناپختگی عاطفی چیست؟

ناپختگی عاطفی ناتوانی فرد در بیان یا کنار آمدن با احساساتی است که ماهیتی جدی دارند. افرادی که از نظر عاطفی نابالغ هستند ممکن است نسبت به موقعیت ها واکنش بیش از حد نشان دهند یا در کنترل احساسات خود دچار مشکل باشند.

در حالی که ناپختگی می تواند بر روابط تأثیر منفی بگذارد، تحقیقات نشان داده است که می تواند بر رشد حرفه ای و توانایی فرد برای یادگیری مهارت های جدید نیز تأثیر منفی بگذارد.

شرکای عاطفی نابالغ از ارتباطات منفعل- پرخاشگرانه استفاده می کنند

یکی از مشکلات این افراد این است که کاملا متفاوت با هم ارتباط برقرار می کنند. ممکن است یکی تمایل به قاطعیت داشته باشد، در حالی که دیگری اغلب از ارتباطات منفعل- پرخاشگر استفاده کند، که می تواند به روابط آنها آسیب بزند.

معمولا فقدان مهارت گفتگوی موثر باعث می شود از این نوع رفتارها استفده شود. فرد منفعل پرخاشگر ممکن است الگوهایی اینچنینی در کودکی خود داشته باشد. در این شرایط رفتار خود را محق دانسته و برای اصلاح آن اقدامی نمی کند.

آنها معمولا عذرخواهی نمی کنند

شرکای عاطفی نابالغ به ندرت عذرخواهی می کنند. در عوض، آنها تمایل دارند شما را سرزنش کنند، همه چیز را تغییر دهند، و همانطور که در پژوهش ها آمده است، قادر به پاسخگویی بالغانه به بازخورد و انتقاد واقعی نیستند.

شرکای عاطفی نابالغ در اعماق وجود خود می دانند که چه زمانی اشتباه می کنند، اما تمایل دارند آن را از خودشان هم انکار کنند. برای اجتناب از مسئولیت کاری که انجام داده اند یا گفته اند، روی کاری که شما انجام داده اید تمرکز می کنند تا احساس بدی نسبت به آن داشته باشید. این رفتار به عنوان تغییر سرزنش نیز شناخته می شود.

چگونه از این امر اجتناب کنیم

هر زمان که شریک زندگی ‌تان با شما تماس می‌گیرد که و کارها را پیگیری می کند یا هر زمان که گفتگو می کنید، این سؤال‌ها را از خود بپرسید: «چه کار بهتری می‌توانستم انجام دهم؟» “آیا نسخه سالمتری از خودم اینگونه رفتار می کرد؟”

شرکای بالغ و با اعتماد به نفس کسانی هستند که شهامت سؤال کردن از خود، تشخیص اشتباهات خود و عذرخواهی را دارند.

نمونه هایی از عدم بلوغ عاطفی در مقابل بلوغ

بین عدم بلوغ عاطفی و بلوغ عاطفی تفاوت های فاحشی وجود دارد.

بلوغ عاطفی زمانی است که فرد مهارت واکنش مناسب به موقعیت ها را داشته باشد و بتواند احساسات خود را کنترل کند. افراد دارای بلوغ عاطفی در تمام موقعیت هایی که با دیگران سروکار دارند، رفتاری شبیه به بزرگسالان دارند.

چند نمونه از عدم بلوغ عاطفی در مقابل بلوغ عاطفی عبارتند از:

روابط: در طول یک تعارض در یک رابطه، یک فرد بالغ از نظر عاطفی می تواند بنشیند و با آرامش در مورد موضوع بحث کند. یک فرد که از نظر عاطفی ناپخته است احتمالاً در مورد نقش خود در درگیری حالت تدافعی به خود می گیرد، انجام اشتباه را انکار می کند، یا به طور کلی از بحث اجتناب می کند.

موقعیت‌های حرفه‌ای: اگر مشکلی در کارشان پیش بیاید، یک فرد بالغ از نظر عاطفی مسئولیت نقش خود را در مشکل منعکس کرده و می ‌پذیرد. از سوی دیگر، یک فرد نابالغ ممکن است عصبانیت خود را در مقابل همکارانش بروز دهد و حتی به خاطر کاری که به درستی انجام داده است مورد تحسین قرار نمی گیرد.

موقعیت‌های دنیای واقعی: برای مثال، وقتی در صف منتظر می‌ ماند، یک فرد پخته صبر و حوصله را تمرین می‌کند یا با آرامش انتقاد خود را مطرح می کند. یک فرد ناپخته احتمالاً شروع به احساس ناامیدی یا خشم می کند. می تواند فریاد بزند یا موقعیت را ترک کند، زیرا نمی تواند منتظر بماند.

ناپختگی عاطفی

نشانه های نابالغی عاطفی چیست؟

ناپختگی عاطفی به شیوه های مختلف ظاهر می شود. رفتار، تفکر و مهارت های اجتماعی همگی تحت تاثیر عدم بلوغ عاطفی هستند.

رفتار – اخلاق

رفتار یک فرد یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص یک فرد دارای ناپخته است.

ممکن است متوجه شوید که احساسات یک فرد به طور غیر قابل توجهی تشدید می شوند، شبیه به واکنش یک کودک. آنها ممکن است به راحتی گریه کنند، بیش از حد عصبانی شوند، یا زمانی که به خواسته خود نمی رسند عصبانی شوند.

سایر علائم رفتاری عبارتند از:

سرزنش دیگران وقتی همه چیز خراب می شود

دروغ گفتن برای رهایی از موقعیت ها یا مکالمات ناراحت کننده

فریاد زدن در هنگام درگیری

ناتوانی در کنترل تکانه های خود، مانند انجام رفتارهای بی پروا

قلدری دیگران برای رسیدن به آنچه می خواهند

انکار نقش خود در تظاهر یک مشکل

حمله به دیگران به عنوان نوعی حالت تدافعی یا درگیر شدن در مکانیسم های دفاعی مضر مانند سوء مصرف الکل و خوردن بیش از حد مواد غذایی ناسالم

عدم بلوغ عاطفی یک بزرگسال مانند کودکی است که احساسات زیاد خود را نمی تواند کنترل کند.

تفکر

افرادی که از نظر عاطفی ناپخته هستند، اغلب ابتدا به خود فکر می کنند. با این فرض که همه چیز در اطراف آنها صرفاً مبتنی بر خود آنهاست. به دلیل این نوع تفکر، آنها به شدت به دریافت توجه مثبت متکی هستند. آنها از هر نوع موقعیت دشوار، منفی یا طاقت فرسایی که ممکن است از آنها بخواهد به احساس شخص دیگری توجه کنند دوری می کنند.

افراد نابالغ عاطفی ویژگی های مشابهی با افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته از خود نشان می دهند. یک روانشناس ناپختگی عاطفی را شکل کمتر تشدید شده ای از این نوع اختلال روانی می دانند. افراد دارای صفات خودشیفتگی اغلب بر این باورند که بهتر از سایر افراد هستند و مستحق توجه ویژه هستند.

زمانی که فرد مبتلا به خودشیفتگی آنچه را که می‌خواهد به دست نمی‌آورد، یا مجبور می‌شود در کارهایی شرکت کند که ایده‌های او درباره خودش را تهدید می‌ کند یا رفتارهایش را به چالش کشیده می شود، ممکن است واکنشی مشابه با یک فرد نابالغ عاطفی نشان دهد. این ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

اجتناب از یک شخص یا موقعیت

فریاد زدن، بی توجهی به حقوق دیگران، یا آشکار کردن عصبانیت

سوء ظن یا بی اعتمادی

خصومت

ارتباط

برقراری ارتباط برای افراد مبتلا به ناپختگی بسیار دشوار است. آنها نه تنها در ابراز احساسات مشکل دارند، بلکه در پردازش احساسات خود نیز مشکل دارند که منجر به عوارض بیشتر در هنگام تلاش برای برقراری ارتباط با دیگران می شود.

این ناتوانی در برقراری ارتباط سازگارانه، در موقعیت‌هایی که احساس می ‌کنند مورد انتقاد قرار گرفته‌ اند منجر به پرخاشگری یا انزواطلبی می شود.

دریافت نوبت از دکتر علوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.