کارل یونگ: نظریه ها، کهن الگوها و ناخودآگاه جمعی
کارل یونگ یکی از شاگردان اولیه فروید به دلیل علاقه اش به ناخودآگاه بود. او همچنین در انجمن روانکاوی وین (که قبلاً به عنوان انجمن روانشناسی چهارشنبه شناخته می شد) مشارکت فعالی داشت.
درست زمانی که انجمن بین المللی روانکاوی در سال 1910 تشکیل شد، یونگ به توصیه فروید رئیس آن انجمن شد. با این حال، دو سال بعد، کارل یونگ در یک سخنرانی در آمریکا، علناً از نظریه عقده ادیپ فروید و تأکید او بر تمایلات جنسی کودکان انتقاد کرد. در سال بعد این منجر به شکافی اجتناب ناپذیر بین آنها شد و یونگ به ایجاد تغییراتی در نظریه روانکاوی مشغول شد.
بیشتر مفروضات روانشناس کارل یونگ در مورد روانشناسی تحلیلی او منعکس کننده تفاوت های نظری او با فروید است. برای مثال، یونگ با فروید موافق بود که تجربیات گذشته و دوران کودکی فرد تعیین کننده رفتار آینده است، اما او همچنین معتقد بود که ما نیز توسط آینده (آرزوها) خود می توانیم شکل بگیریم.
یونگ در کودکی رویاهای خیره کننده و تخیلات قدرتمندی داشت که با شدتی غیرعادی شکل گرفته بودند. پس از جدایی از فروید، او عمداً اجازه داد که این جنبه از خود دوباره فعال شود و به جنبه های کمتر منطقی طبیعت خود اجازه ابراز داد.
در عین حال، با یادداشت های دقیق درباره تجربیات عجیب خود، آنها را به طور علمی مورد مطالعه قرار می داد. او بعداً نظریه خود را بسط داد که این تجربیات از ناحیه ای از ذهن به نام ناخودآگاه جمعی به دست میآیند. این دیدگاه بسیار مورد مناقشه، با مفاهیمی از کهن الگوها ترکیب شد و یونگ آن را به عنوان بنیادی برای مطالعه روانشناسی معرفی کرد. به تعبیر یونگ، کهن الگوها الگوهای غریزی هستند، شخصیتی جهانی دارند و در رفتار و تصاویر بیان می شوند.
مدل یونگ از روان انسان
یونگ معتقد است که سه جزء از روان انسان وجود دارد:
ایگو
ناخودآگاه شخصی
ناخودآگاه جمعی
ایگو نشان دهنده ذهن خودآگاهی است که شامل آگاهی از موجودیت و احساس هویت شخصی است. اینجا جایی است که شخصیت شما وجود دارد و افکار، شهود، احساسات و حواس شما سازماندهی می شوند. این دری است بین دنیای درونی و بیرونی روان.
ناخودآگاه شخصی متشکل از خاطراتی است که نیمه هوشیار، فراموش شده و یا سرکوب شده اند. برخی از ناخودآگاه شخصی را می توان به ذهن خودآگاه فراخوانی کرد. یونگ معتقد بود برای اینکه فردیت رخ دهد، ناخودآگاه شخصی و ایگوی خودآگاه باید کاملاً یکپارچه شوند.
ناخودآگاه جمعی که به عنوان ناخودآگاه فراشخصی نیز شناخته میشود، یکی از مفروضات اضافه شده منحصر به فرد و بحث برانگیز یونگ به نظریه شخصیت است. این ایده پیشنهاد میکند که نسخه ای جهانی از ناخودآگاه شخصی وجود دارد که با همه اعضای دیگر نوع بشر مشترک است. این خاطرات مشترک اجدادی که از تکامل به وجود آمده اند، توسط یونگ کهن الگوها نامیده می شوند و با مضامین جهانی که در فرهنگ های مختلف ظاهر می شوند نشان داده می شوند.