اضطراب و مقابله با آن

داشتن گاه به گاه احساس اضطراب بخشی طبیعی از زندگی است، امااضطراب چیست؟ افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی مکرر و بیش از حد اضطراب، ترس، وحشت و هراس را در موقعیت های روزمره تجربه می کنند. این احساسات در صورتی ناسالم هستند که بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارند و مانع از عملکرد طبیعی شما شوند.

اضطراب چیست

علائم شایع اختلال اضطراب چیست

  • احساس بی قراری
  • تنش عضلانی
  • احساس وحشت یا خطر قریب الوقوع
  • مشکلات خواب
  • کاهش تمرکز
  • خستگی
  • اجتناب

این اضطراب و وحشت می تواند در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد کند و کنترل آن دشوار باشد. آنها با خطر واقعی تناسب ندارند و می توانند باعث دوری شما از مکان ها یا موقعیت ها شوند. اگر اضطراب شما بر زندگی و روابط شما تأثیر می گذارد، باید به بهترین روانشناس تهران یا شهر خود مراجعه کنید.

کسب اطلاعات در پاسخ به این سئوال که اضطراب چیست مفید می باشد. افزایش اطلاعات درباره راهکارهای مقابله با آن بخشی از این قرایند می باشد. در حالی که اکثر افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی برای کنترل اضطراب به روان درمانی یا دارو نیاز دارند، بهبود سبک زندگی سالم و استراتژی های مقابله ای می تواند در کاهش اضطراب خفیف کمک کند.

یک نفس آرام بکشید، راه های مختلفی برای کاهش اضطراب شما وجود دارد.

آیا این احساس را دارید که قلب شما در پاسخ به یک موقعیت استرس زا سریعتر می تپد؟ یا شاید، در عوض، زمانی که با یک کار یا رویداد طاقت‌ فرسا مواجه می‌شوید، کف دست هایتان عرق می‌کند. این همان اضطراب است – پاسخ طبیعی بدن ما به استرس.

اگر هنوز با محرک های آشنا نیستید، در اینجا به چند مورد رایج اشاره می شود: اولین روز شما در یک کار جدید، ملاقات با خانواده شریک زندگی خود یا ارائه یک سخنرانی در مقابل افراد زیادی. برای دریافت یک مشاوره خانواده از طریق همین وب سایت می توانید نوبت خود را رزرو فرمائید.

هر فردی محرک های متفاوتی دارد و شناسایی آنها یکی از مهم ترین گام ها برای مقابله و مدیریت حملات اضطرابی است. شناسایی محرک‌های شما ممکن است کمی زمان ببرد و به “خود ارزیابی” نیاز داشته باشد. در این میان، کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به آرام کردن یا فروکش کردن اضطراب خود انجام دهید.

بایست و نفس بکش

وقتی اضطراب شعله ور می شود، وقت بگذارید و به این فکر کنید که چه چیزی شما را اینقدر عصبی می کند. اضطراب می تواند به عنوان نگرانی در مورد یک رویداد آینده یا گذشته تجربه می شود.

برای مثال، ممکن است نگران باشید که اتفاق بدی در آینده بیافتد. شاید شما دائماً از اتفاقی که قبلاً رخ داده است ناراحت هستید. صرف نظر از اینکه در مورد چه چیزی نگران هستید، بخش بزرگی از مشکل این است که شما به لحظه حال توجه نمی کنید.

هنگامی که ذهن خود را از نگرانی پاک می کنید و آگاهی خود را به زمان حال برمی گردانید، اضطراب شدت خود را از دست می دهد.

دفعه بعد که اضطراب شما را از زمان حال خارج کرد، با نشستن و چند نفس عمیق، کنترل دوباره خود را به دست آورید. توقف ساده و نفس کشیدن می تواند به بازگرداندن حس تعادل شخصی کمک کند. و درنتیجه شما را به لحظه حال بازگرداند. با این حال، اگر وقت دارید، سعی کنید این فعالیت را کمی بیشتر انجام دهید و با یک تمرین تنفسی مبتنی بر ذهن آگاهی بیشتر آشنا شوید.

این تکنیک ساده تنفسی را تمرین کنید

با قرار گرفتن در وضعیت نشستن راحت شروع کنید.

چشمان خود را ببندید و به آرامی از طریق بینی نفس بکشید. تنفس را با یک بازدم عمیق دنبال کنید.

به تنفس عمیق و کامل، و داخل و خارج هوادر ریه ها ادامه دهید. اجازه دهید تنفس شم،ا راهنمای زمان حال باشد.

هنگام نفس کشیدن از عبارت «حضور داشته باش» استفاده کنید. با هر دم، به عبارت «حضور» فکر کنید و با هر بازدم، روی کلمه «حال» تمرکز کنید.

تمرینات تنفس، تکنیک‌های آرام‌سازی قدرتمندی هستند که می‌توانند به کاهش اضطراب بدن و ذهن شما کمک کنند و در عین حال توجه شما را به زمان حال معطوف کنند.

بفهمید برای شما منبع اضطراب چیست

علائم جسمی وحشت و اضطراب، مانند لرزش، درد قفسه سینه و ضربان قلب سریع، معمولاً به میزانی آشکار هستند که بر دلائل زیربنایی نمی توانید متمرکز شوید. با این حال، برای اینکه به ریشه اضطراب خود پی ببرید، باید بفهمید که چه چیزی شما را آزار می دهد. برای اینکه به عمق اضطراب خود برسید، مدتی را به کاوش در افکار و احساسات خود اختصاص دهید.

نوشتن در یک روزنگار می تواند شیوه ای عالی برای ارتباط با منابع اضطراب شما باشد. اگر احساس می کنید که احساس اضطراب شما را در شب بیدار نگه می دارد، سعی کنید یک دفترچه یادداشت در کنار تخت خود داشته باشید. همه چیزهایی که شما را آزار می دهد را یادداشت کنید. صحبت کردن با یک مشاور نیز می تواند راه دیگری برای کشف و درک احساسات اضطراب شما باشد.

این را به یک عادت تبدیل کنید که به طور منظم احساسات اضطراب خود را آشکار و ابراز کنید.

روی آنچه می توانید تغییر دهید تمرکز کنید

اغلب اوقات اضطراب حاصل ترس از چیزهایی است که حتی اتفاق نیفتاده و ممکن است هرگز رخ ندهند. به عنوان مثال، با وجود اینکه همه چیز خوب است، ممکن است همچنان نگران مسائل احتمالی مانند از دست دادن شغل، بیمار شدن عزیزانتان باشید.

زندگی می تواند غیرقابل پیش بینی باشد. مهم نیست که چقدر تلاش می کنید، همیشه نمی توانید اتفاقات را کنترل کنید. با این حال، شما می توانید تصمیم بگیرید که چگونه با ناشناخته ها کنار بیایید. می توانید با رها کردن ترس و تمرکز بر وقایع قابل کنترل، اضطراب خود را به منبع قدرت تبدیل کنید. ترس های خود را با اصلاح افکار نسبت به آنها تغییر دهید.

گاهی اوقات، اضطراب شما ممکن است در واقع ناشی از یک شرایط واقعی در زندگی شما باشد. شاید شما در موقعیتی قرار داشته باشید که نگران از دست دادن شغل خود به دلیل اخراج زیاد شرکت یا صحبت در مورد کوچک سازی باشید.

هنگامی که اضطراب ناشی از یک مشکل فعلی تشخیص داده می شود، آنگاه اقدام ممکن است پاسخی برای کاهش اضطراب شما باشد. به عنوان مثال، ممکن است لازم باشد جستجوی شغل یا برنامه ریزی مصاحبه ها را بعد از کار شروع کنید.

روی فعالیت هایی که کمتر اضطراب آور هستند تمرکز کنید

گاهی اوقات، ممکن است بسیار مفید باشد که به سادگی خود را برای تمرکز بر فعالیتی که اضطراب آور نیست هدایت کنید. ممکن است بخواهید با دیگران ارتباط برقرار کنید، کارهایی را در اطراف خانه خود انجام دهید یا در یک فعالیت یا سرگرمی لذت بخش شرکت کنید. در اینجا چند ایده از کارهایی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از اضطراب انجام دهید.

انجام برخی از کارها یا سازماندهی در اطراف خانه را انجام دهید.

در یک فعالیت خلاقانه مانند طراحی، نقاشی یا نوشتن شرکت کنید.

به پیاده روی بروید یا به شکل دیگری از ورزش بدنی بپردازید.

به موسیقی گوش دهید.

مدیتیشن کنید.

یک کتاب خوب بخوانید یا یک فیلم خنده دار تماشا کنید.

اکثر مردم با تجربه گهگاهی اضطراب آشنا هستند. با این حال، اضطراب مزمن می تواند نشانه ای از یک اختلال اضطرابی قابل تشخیص باشد.

وقتی اضطراب بر روابط، عملکرد شغلی و سایر زمینه‌های زندگی فرد تأثیر می‌گذارد، این احتمال وجود دارد که این احساسات اضطرابی در واقع نشانه‌ای از بیماری سلامت روان باشند.

اگر علائم اضطراب و هراس را تجربه می کنید، با روانشناس خود صحبت کنید. در نتیجه می توانید بفهمید دلائل زیربنایی اضطراب شما چیست. آنها قادر خواهند بود به هر گونه نگرانی شما رسیدگی کنند، اطلاعاتی در مورد تشخیص ارائه دهند و گزینه های درمانی شما را مورد بحث قرار دهند. بعد از مطالعه این مقاله ممکن است نیاز به مشاوره روانشناسی پیدا کرده باشید. برای دریافت نوبت از روانشناس می توانید از اطلاعات تماس در انتهای همین صفحه استفاده فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.