خشونت خانگی

خشونت خانگی خشونتی است که توسط فردی در خانواده قربانی انجام می پذیرد. این افراد شامل والدین، اعضای نزدیک خانواده، سایر اقوام و دوستان خانواده می شود.

مشاور خانوادگی

اصطلاح “خشونت خانگی” زمانی استفاده می شود که رابطه نزدیکی بین مجرم و قربانی وجود داشته باشد. معمولاً یک شکاف قدرت بین اعضاء وجود دارد. به عبارتی قربانی به مجرم وابسته است. خشونت خانگی می تواند به شکل آزار جسمی، جنسی یا روانی باشد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد خشونت خانگی، این مقاله را تا انتها بخوانید. درصورت نیتز به کمک روانشناسی حتما به یک دکتر روانشناس در تهران یا شهر خود مراجعه کنید.

انواع خشونت خانگی

موارد زیر انواع خشونت خانوادگی است:

کودک آزاری
سوء استفاده از سالمندان
خشونت مبتنی بر عنف مانند قتل های ناموسی و ازدواج اجباری؛
همه اشکال آزار و اذیت توسط یک شریک صمیمی یا شریک صمیمی سابق، از جمله آزار روانی و تعقیب صورت می گیرد.

آیا شما مورد خشونت در خانواه قرار می گیرید؟

به سؤالات زیر توجه کنید تا در مورد اینکه چگونه با شما رفتار می شود و چگونه با شریک زندگی خود رفتار می کنید آگاه شوید.

  • در حضور دوستان یا خانواده خود شما را خجالت زده یا مسخره می کند؟
    مجبور شدید دستاوردهای خود را کنار بگذارید؟
    باعث می شود احساس کنید قادر به تصمیم گیری نیستید؟
    از ارعاب یا تهدید برای دستیابی به تبعیت استفاده می کند؟
    به شما می گویدکه بدون او هیچ نیستید؟
    رفتار خشن با شما دارد- شما را بگیرد، هل دهد، ضربه بزند، هل بدهد؟
    چند بار در بیرون از خانه به شما زنگ می زند یا شما را دنیال می کند تا مطمئن شود همان جایی هستید که گفته بودید؟
    از مواد مخدر یا الکل به عنوان بهانه ای برای گفتن چیزهای آزاردهنده یا بدرفتاری استفاده می کند؟
    شما را به خاطر احساس یا رفتارتان سرزنش می کند؟
    از نظر جنسی برای چیزهایی که آماده نیستید به شما فشار می آورد؟
    باعث می شود احساس کنید “راهی برای خروج” از رابطه وجود ندارد؟
    شما را از انجام کارهایی که می خواهید باز می دارد – مانند وقت گذرانی با دوستان یا خانواده؟
    سعی می کند بعد از دعوا شما را از رفتن بازدارد یا بعد از دعوا شما را در جایی رها می کند تا «درسی به شما بیاموزد»؟

خود را مقصر ندانید

ممکن است برای کمک گرفتن آماده نباشید زیرا معتقدید که مقصر خشوت در رابطه هستید. دلایل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • شریک زندگی تان شما را به خاطر خشونت در رابطه تان سرزنش می کند. زوج های بدرفتار به ندرت مسئولیت اعمال خود را بر عهده می گیرند.
  • شریک زندگی شما فقط رفتار توهین آمیز با شما از خود نشان می دهد. سوء استفاده کنندگان اغلب به ظاهر توجه دارند و ممکن است برای کسانی که خارج از رابطه شما هستند جذاب و با ثبات به نظر برسند. این ممکن است باعث شود شما باور کنید که اعمال او فقط با کاری که انجام داده اید قابل توضیح نست.
  • درمانگران و ارائه دهندگان مراقبت های وانشناختی که شما را به تنهایی یا با همسرتان می بینند، ممکن است مشکلی را تشخیص ندهند. اگر به ارائه دهنده مراقبت های سلامت خود در مورد سوء استفاده نگفته اید، ممکن است فقط به الگوهای ناسالم در تفکر یا رفتار شما توجه کنند. این می تواند منجر به تشخیص اشتباه شود. برای مثال، بازماندگان خشونت شریک جنسی ممکن است علائمی شبیه اختلالات مزمن مانند سندرم روده تحریک پذیر یا فیبرومیالژیا داشته باشند. قرار گرفتن در معرض خشونت همسر همچنین خطر ابتلا به بیماری های روانی مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را افزایش می دهد.
  • شما به صورت کلامی یا فیزیکی علیه متجاوز از خود دفاع کرده اید. سوء استفاده کننده ممکن است از چنین حوادثی برای فریب شما استفاده کند و آنها را به عنوان دلیلی مبنی بر این که شما نیز پرخاشگر  هستید توصیف کند.
  • اگر در تشخیص آنچه اتفاق می افتد مشکل دارید، یک قدم به عقب بردارید و به الگوهای سالم در رابطه خود نگاه کنید. سپس علائم خشونت خانگی را مرور کنید. در یک رابطه توهین آمیز، فردی که به طور معمول از این رفتارها استفاده می کند، آزارگر است. فردی که در سمت گیرنده قرار دارد مورد سوء استفاده قرار می گیرد.

چه زمانی به دنبال کمک باشیم

از ارتباطات و موقعیت مکانی خود محافظت کنید
یک سوء استفاده کننده می تواند از فناوری برای نظارت بر تلفن و ارتباطات آنلاین شما و ردیابی موقعیت مکانی شما استفاده کند. اگر نگران امنیت خود هستید، به دنبال کمک باشید. برای حفظ حریم خصوصی خود:

  • با احتیاط از گوشی خود استفاده کنید. سوء استفاده کننده شما ممکن است تماس ها را شنود کند و به مکالمات شما گوش دهد. شریک متجاوز ممکن است از شناسه تماس گیرنده استفاده کند، تلفن همراه شما را بررسی کند یا سوابق صورتحساب تلفن شما را جستجو کند تا سابقه تماس و پیامک شما را ببیند.
  • از کامپیوتر خانگی خود با احتیاط استفاده کنید. سوء استفاده کننده ممکن است از نرم افزارهای جاسوسی برای نظارت بر ایمیل های شما و وب سایت هایی که بازدید می کنید استفاده کند. استفاده از کامپیوتر در محل کار، در کتابخانه یا در خانه یک دوست را برای کمک گرفتن در نظر بگیرید.
  • دستگاه های GPS را خاموش کنید. سوء استفاده کننده شما ممکن است از یک دستگاه GPS در وسیله نقلیه یا تلفن شما برای تعیین دقیق مکان شما استفاده کند.
  • رمز عبور ایمیل خود را اغلب تغییر دهید. گذرواژه هایی را انتخاب کنید که حدس زدن آنها برای سوءاستفاده کننده دشوار باشد.
    سابقه مشاهده خود را پاک کنید. دستورالعمل‌های مرورگر خود را دنبال کنید تا هر گونه سابقه وب‌ سایت هایی را که مشاهده کرده‌اید پاک کنید.

علائم خشونت یا تهدید به خشونت برای خود یا سایر اعضای خانواده وجود دارد.

فراتر از “خشم های نرمال” معمولی، آیا احساس می کنید که خشونت یک مشکل در خانواده شما است؟ آیا رفتاری وجود دارد که اگر بین اعضای خانواده ، «خشونت» تلقی شود؟

اعضای خانواده احساس درماندگی یا ناامیدی دارند. آیا احساس می کنید که به انتهای مسیر خود رسیده اید؟ مقابله با استرس ها بیش از حد طاقت فرسا شده است؟ احساس می کنید که آیا خانواده شما هرگز بهبود نمی یابند؟

تغییراتی در رفتار کودکان در خانه یا مدرسه ایجاد شده است. آیا نمرات فرزندان کاهش یافته است؟ فرزندان مشکل حضور در مدرسه دارند؟ آیا یکی از بچه ها در خانه خارج از کنترل است؟

خانواده یک تجربه آسیب زا داشته و اعضای آن به سختی با آن کنار می آیند. آیا مرگ یکی از اعضاء در خانواده رخ داده است؟ طلاق یا جدایی؟ ماجرایی [خیانت] کشف شده است؟ آیا خانواده در سازگاری با واقعیت های جدید مشکل دارد؟

یکی از اعضای خانواده مشکل سوء مصرف مواد دارد. آیا مصرف الکل یا مواد مخدر چالش هایی ایجاد کرده است؟ آیا یکی از اعضای خانواده دارای اختلال خوردن است؟

از کجا کمک پیدا کنیم

در مواقع اضطراری، با 110 تماس بگیرید. منابع زیر نیز می تواند کمک کند:

  • کسی که بهش اعتماد دارید. برای حمایت به یک دوست، عزیز، همسایه، همکار یا مشاور مراجعه کنید.
  • خط تلفن ملی خشونت خانگی. برای مداخله در بحران و ارجاع به منابع حمایتی مانند پناهگاه های زنان، با تلفن سرویس های حمایتی تماس بگیرید.
  • ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مانند یک مددکار اجتماعی می تواند شما را به مسکن ایمن و سایر منابع محلی ارجاع دهد.
  • یک سرپناه معنوی که بتوانید چند ساعتی را برای متمرکز شدن و بهتر فکر کردن از آن استفاده کنید.
  • یک دکتر مشاوره خانواده یا روانشناس. گروه های مشاوره و حمایت از زنان در روابط آزاردهنده در اکثر جوامع موجود است.
  • یک دادگاه محلی. دادگاه می تواند به شما کمک کند تا حکم مرزبندی دریافت کنید و به طور قانونی فرد آزارگر را مجبور می کند از شما دوری کند یا با بازداشت مواجه شود. ممکن است حامیان محلی برای راهنمایی شما در این فرآیند در دسترس باشند.

تشخیص یا اعتراف به اینکه در یک رابطه توهین آمیز هستید دشوار است. اما کمک در دسترس است. به یاد داشته باشید، هیچ کس سزاوار سوء استفاده نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.