درمان آدلری

نظریه ای که نشان می دهد افراد باید احساس تعلق داشته باشند.

نظریه آدلری رویکردی جامع به روانشناسی است که بر اهمیت غلبه بر احساس حقارت و به دست آوردن احساس تعلق به منظور دستیابی به موفقیت و خوشبختی تاکید دارد. درمان آدلری از این نظریه بوجود آمده است.

این نظریه همچنین بر اهمیت تعاملات اجتماعی و مشارکت اجتماعی به منظور ارتقای رشد فردی تمرکز دارد.

این رویکرد درمانی مبتنی بر نظریه های آلفرد آدلر، همکار سابق روانکاو زیگموند فروید است. آدلر در حالی که زمانی بخشی از حلقه روانکاوی فروید بود، سرانجام از فروید جدا شد تا نظریه روانشناسی خود را ایجاد کند و از آن به عنوان روانشناسی فردی یاد کرد.

رویکرد او بر نیاز هر فرد به ارتباط، تعلق و تلاش برای غلبه بر احساس حقارت تأکید داشت.

نظریه آدلر همچنین بر اهمیت درک اینکه چگونه افراد تحت تأثیر بافت اجتماعی خود قرار می گیرند، تأکید داشت. این رویکرد نشان می‌دهد که افراد به دلیل نیاز به احساس مهم بودن و تعلق به هدایت می‌شوند.

درمان آدلری

این مقاله به چگونگی کارکرد نظریه آدلری، نحوه استفاده از آن در روان درمانی و مزایای آن می پردازد.

تکنیک های درمان آدلری

درمان آدلری مثبت، انسان گرایانه و یکپارچه است که می تواند با نیازهای خاص فرد سازگار شود. یکی از اصول اصلی نظریه آدلری این است که رفتار انسان هدف مدار است.

افرادی که مشکلاتی را تجربه می کنند با یک رواندرمانگر یا مشاور خانواده کار می کنند تا در مورد مشکلات و رفتارهای خود بینش پیدا کنند. هنگامی که آنها درک عمیق تری از خود پیدا کردند، می توانند بر روی یادگیری مهارت ها و رفتارهای جدیدی کار کنند که به آنها در غلبه بر این مشکلات کمک می کند.

تئوری آدلری بر تکنیک هایی تاکید دارد که رشد و انعطاف پذیری را افزایش می دهند. برخی از تکنیک های کلیدی که در این نوع درمان استفاده می شود عبارتند از:

ارائه تقویت

بهترین روانشناس تهران و نیز سایر شهرها با گوش دادن و ارائه همدلی نشان می دهد که از مراجع مراقبت می کنند. این تکنیک همچنین شامل کمک به افراد است تا یاد بگیرند چگونه نقاط قوت خود را بشناسند و به توانایی خود برای موفقیت اعتماد کنند.

ایجاد انتظارات

درمانگران ممکن است از افراد بخواهند که در نظر بگیرند اگر همان فرد مورد انتظار باشند، چگونه عمل می‌کردند. این به مراجع اجازه می دهد تا موفقیت را تجسم کند، بر مقاومت در برابر تغییر غلبه کند و این انتظار را ایجاد کند که موفق خواهد شد.

آزمون هدف رفتار

همانطور که افراد رفتارهای خود را بررسی می کنند، درمانگر ممکن است از درمانجو بخواهد که در مورد هدف این رفتارها فکر کند. اغلب، درک هدفی که برخی از این رفتارهای ناسازگار در خدمت آن هستند، می تواند به افراد کمک کند تا راهبردهای مقابله ای سالم تری ایجاد کنند.

بررسی خاطرات

نگاه کردن به لحظات گذشته می تواند راهی برای به دست آوردن بینش در مورد الگوهای رفتاری باشد و ممکن است به مشکلات فعلی کمک کند. پس از بررسی چندین خاطره، درمانگران می توانند به دنبال موضوعات خاصی باشند که ممکن است دوباره پدیدار شوند.

نظریه آدلری نشان می دهد که افراد همیشه در تلاش برای ارضای خواسته های خاص و رسیدن به اهداف خاص هستند. نحوه دستیابی به این اهداف می تواند از فردی به فرد دیگر بسته به شخصیت و محیط آنها بسیار متفاوت باشد.

درمانگرانی که از درمان آدلری استفاده می‌کنند از تکنیک‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا درباره نحوه رفتار افراد بیشتر بیاموزند و به آنها کمک کنند بینش خود را به دست آورند. تجزیه و تحلیل این رفتارها می تواند به افراد کمک کند تا الگو هایی را که ممکن است آنها را بازدارند درک کنند و به دنبال راه حل های جدیدتر و موثرتر باشند.

شیوه درمان آدلری

نظریه آدلری اغلب در مشاوره و روان درمانی های فردی استفاده می شود. با استفاده از این رویکرد، درمانگران به افراد کمک می کنند تا درک بهتری از اهداف و انگیزه های خود داشته باشند. هدف مهم این فرآیند غلبه بر هرگونه احساس حقارت به منظور دستیابی به زندگی رضایت بخش تر است. این فرآیند در چهار مرحله انجام می شود:

درگیر شدن

این مرحله بر ایجاد یک اتحاد درمانی بین رواندرمانگر و مراجع متمرکز است. اتحاد درمانی یک رابطه مبتنی بر همکاری و مشارکت بین یک درمانگر و مراجع است. این شامل توانایی مقابله، برقراری ارتباط، به اشتراک گذاشتن و کار کردن با یکدیگر است.

تحقیقات نشان می دهد که این اتحاد درمانی یکی از مهم ترین عوامل موثر بر نتیجه روان درمانی است. یک کارگروه انجمن روانشناسی آمریکا (APA) به این نتیجه رسید که اتحاد درمانی بیش از خود نوع درمان مهم است.

ارزیابی

در این مرحله، درمانگر با تحلیل های خود درباره فرد خاضر در درمان بیشتر میاموزد. این مرحله شامل گرفتن تاریخچه، یادگیری در مورد تجربیات گذشته و استفاده از ارزیابی های روانشناختی است. این مرحله اغلب شامل کاوش در خاطرات اولیه، صحبت در مورد پویایی خانواده و نگاه کردن به نحوه تفکر فرد در مورد این رویدادها است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این اهداف، درمانگران آدلری ممکن است ارزیابی ها را به عنوان راهی برای تعیین اهدافی که یک فرد در تلاش برای رسیدن به آن است انجام دهند.

بینش، بصیرت، نگاه به درون

این مرحله بر کمک به فرد برای یادگیری بیشتر در مورد موقعیت خود و به دست آوردن بینش نسبت به رفتار خود متمرکز است. یک درمانگر ممکن است تفسیرهایی از رویدادها ارائه دهد و الگوهای خاصی را پیشنهاد کند. در حالی که یک درمانگر ممکن است مشاهداتی را انجام دهد، برای فرد تحت درمان ضروری است که یک بینش شخصی نسبت به باورها و رفتارهای خود به دست آورد.

جهت گیری مجدد

اکنون که فرد بینش های جدیدی به دست آورده است، درمانگر با آنها کار می کند تا عادات، رفتارها و مهارت های جدیدی را ایجاد کند و از رشد آنها در آینده حمایت کند. این فرآیند ممکن است شامل استراتژی هایی مانند قالب بندی مجدد تجربیات قدیمی و همچنین توسعه الگوهای جدید رفتاری باشد.

مراحل درمان آدلری

همان طور که در بالا ذکز شد درمان آدلری در چهار مرحله انجام می شود که بر ایجاد یک رابطه درمانی، جمع آوری اطلاعات، کسب بینش و توسعه مهارت های جدید متمرکز است.

چه موقع از آن استفاده می شود

درمان آدلری یک رویکرد مبتنی بر شواهد است که می تواند با موفقیت در درمان هر نوع اختلال یا بیماری روانی استفاده شود. درمان آدلری ممکن است همراه با سایر رویکردهای درمانی مانند بازی درمانی، هنر درمانی، و مشاوره حساس به فرهنگ مورد استفاده قرار گیرد. زیرا به بهترین وجه با نیازهای افراد درگیر مطابقت دارد.

رویکرد آدلری را می توان با کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، افراد، زوج ها، خانواده ها یا گروه های دیگر به کار برد. ممکن است به یک روانشناس خوب در شمال تهران نیاز داشته باشید. برای دریافت نوبت از دکتر رامین علوی نژاد از طریق اطلاعات مندرج در همین سایت می توانید اقدام بفرمائید.

روش درمان آدلری

یکی از اصول اصلی درمان آدلری این است که رفتار فردی باید در چارچوب احساس مراجع از “تطابق” با جامعه خود و به طور کلی جامعه بررسی شود. در برخی موارد، این به ترتیب تولد و اینکه چگونه نقش فرد در خانواده بر رشد شخصیت و روابط آینده فرد تأثیر می‌گذارد، گسترش می‌یابد. درمانگران آدلری اغلب در مدارس، کلینیک‌ها، مطب های شخصی و سایر محیط‌های روانشناسی کار می‌کنند و به ایجاد محیط‌های مبتنی بر یادگیری نیز کمک می ‌کنند که حس تعلق و احترام را برای همه فراهم کند. این درمانگران به ویژه با افرادی کار می کنند که بیشتر به روانشناسی مثبت نگر و آینده نگر نیاز دارند.

در یک درمانگر آدلری به دنبال چه چیزی باشیم؟

درمانگر آدلری یک روان درمانگر مجاز با مدرک یا دکترا و مهارت های تخصصی و تجربه در رویکرد آدلری است. انجمن روانشناسی آدلری آمریکای شمالی و سایر موسسات دانشگاهی گواهینامه ها و برنامه های مشاوره و روان درمانی آدلری را ارائه می دهند. هنگامی که با درمانگر بالقوه صحبت می کنید، صبور باشید و مراحل درمان را به دقا طی کنید. هنگامی که مشخص شد یک درمانگر اعتبار و تجربه مورد نظر شما را دارد، مهم است که در کار با آن روانشناس همکاری کنید. توجه داشته باشید که سایر متخصصان، نیز ممکن است اصول آدلری را در کار خود بگنجانند. برای دریافت نوبت از روانشناس از اطلاعات تماس موجو در همین استفاده فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.