مشاوره روانشناسی

مشاور روانشناسی با مراجعین خود برای بهبود سلامت روانی و رفاه عاطفی آنها کار می کند. یک مشاوره روانشناسی، از تئوری و تحقیقات روانشناختی در کار درمانی برای کمک به مراجعان با طیف وسیعی از مسائل دشوار زندگی و یا مشکلات رواننشناسی استفاده می کند. مراجعین می توانند کودکان، بزرگسالان، خانواده ها، زوج ها و گروه ها باشند.

مشاور روانشناسی

مسائل زندگی که افراد برای مقابله با آنها به مشاور مراجعه می کنند ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سوگواری

خشونت خانگی

مشکلات رابطه

سوء استفاده جنسی

تروماها

مشکلات روانشناختی عبارتند از:

اضطراب

افسردگی

اختلالات اشتها

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

روان پریشی

شما با مراجع به روشی جامع و روشنگر همکاری خواهید کرد تا او را قادر به تغییر و بهبودی خود کنید.

کار به عنوان یک مشاور روانشناسی مستلزم سطح بالایی از آموزش و خودآگاهی است که از طریق تحصی و تجربه به دست می آید.

مشاوران روانشناسی را در کجا ملاقات کنم:

مرکز مشاوره

مراکز آموزشی و پژوهشی

خدمات بهداشتی و درمانی

بیمارستان ها

زندان ها و مراکز توانبخشی

مطب خصوصی

مشاوره روانشناسی چگونه است

یک مشاور روانشناسی موارد زیر را در برنامه کاری خود دارد:

ارزیابی‌هایی از جمله ارزیابی نیازهای روانشناسی، ارزیابی خطر و تست‌های روان‌سنجی.

توضیح روانشناختی مشکلات مراجع

ایجاد رابطه درمانی مشترک با مراجع بر اساس اعتماد و احترام.

برنامه ریزی و اجرای درمان های روانشناختی تخصصی برای کمک به مراجع برای درک احساسات و رفتارها.

توانمندسازی مراجعین برای پایش، کنترل و ایجاد تغییرات مثبتی در رفتارشان.

نظارت و ارزیابی نتیجه درمان ها

همکاری با روانشناسان در قالب یک تیم گسترده تر چند رشته ای برای برنامه ریزی درمان و ارائه خدمات بهتر به مراجع.

تحقیق، ارزیابی و مطالعه پیگیر چه به صورت انفرادی و چه به عنوان بخشی از یک تیم.

نظارت درمانی و حرفه ای منظم از یک روانشناس ارشدتر.

به روز نگه داشتن دانش و مهارت های خود، توسعه شخصی و حرفه ای مستمر.

مشاوران با تجربه، ممکن است موارد زیر را در برناممه کاری خود قرار دهند:

تربیت و راهنمایی مشاوران کارآموز

ارائه نظارت بالینی و حرفه ای برای کارآموزان و مشاوران جوان تر

مدیریت یک تیم شامل سایر روانشناسان، دستیاران روانشناس و سایر کارکنان بهداشتی

مدیریت و توسعه خدمات روانشناسی مشاوره.

مشاوره روانشناسی چیست؟

مشاوره روانشناسی تخصصی عمومی است که توسط یک ارائه دهنده خدمات سلامت در حوزه روانشناسی حرفه ای ارائه می شود. مشاور بر نحوه عملکرد افراد هم به صورت شخصی و هم در روابط خود در تمام سنین تمرکز دارد.

مشاور به نگرانی های عاطفی، اجتماعی، شغلی، مدرسه و سلامت روان افراد در مراحل مختلف زندگی می پردازد و با تمرکز بر استرس های معمول زندگی و مسائل شدیدتر که افراد ممکن است شخصا یا عنوان بخشی از گروه ها و خانواده ها با آن دست و پنجه نرم کنند کار می کند.

روانشناسان مشاوره به افراد مبتلا به مشکلات جسمی، عاطفی و روانی کمک می کنند تا حس خوب خود را بهبود بخشند، احساسات پریشانی را کاهش دهند و بحران ها را حل کنند. آنها همچنین ارزیابی، تشخیص و درمان علائم روانی شدیدتر را ارائه می دهند. این موارد بخصوص در مشاوره ازدواج مورد توجه قرار می گیرند.

تفاوت بین مشاوران و روانشناسان

مشاوران و روانشناسان وظایف مشابهی را انجام می دهند، اما تفاوت های اساسی بین این دو حرفه وجود دارد. هر دو به مردم کمک می کنند تا زندگی بهتری داشته باشند، اما مشاوران و روانشناسان دارای سوابق تحصیلی، زمینه های تمرکز و تخصص و تنظیمات درمانی متفاوتی هستند.

شباهت ها

شباهت هایی بین مشاوران و روانشناسان وجود دارد، از جمله این که هر دو حرفه:

درمانگران سلامت روان هستند.

می تواند مشکلات سلامت روان را تشخیص داده و درمان کنند.

می تواند روان درمانی ارائه دهند.

به مراجعین کمک می کنند تا رفاه خود را بهبود بخشند.

ممکن است در زمینه خاصی مانند کار با کودکان، بزرگسالان یا زوج ها تخصص داشته باشد.

در موقعیت های مختلف از جمله کلینیک ها، مراکز دولتی، مطب های خصوی، محیط های دانشگاهی و گاهی بیمارستان ها کار می کنند.

تفاوت ها

برخی از تفاوت های عمده بین مشاوران و روانشناسان در سطح تحصیلات، دامنه فعالیت آنها و محیطی است که در آن کار می کنند.

مشاوران به طور عمده به مسائل عاطفی و روابط مراجعین از طریق گفتگو و توسعه مهارت ها رسیدگی می کنند. اغلب در محیط های مدرسه یا شغلی کار می کنند.

روانشناسان  در درجه اول مراجعینی که مشکلات سلامت روانی جدی دارندرا  درمان می کنند و همچنین به دنبال تحقیق و آموزش هستند. اغلب در کلینیک های خصوصی یا مطب شخصی کار می کنند.

تحصیل و مهارت ها

یکی از تفاوت های عمده بین این حرفه ها، الزامات تحصیلی و سپری کردن دوره های مختلف است.

الزامات تحصیلی مشاور

مشاوران معمولا دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد در مشاوره هستند. برای تبدیل شدن به یک مشاور حرفه ای مجاز، یک فرد باید یک آزمون حرفه ای ملی را پشت سر بگذارد و تعداد مشخصی از ساعات تحت نظارت را در این زمینه تکمیل کند.

برنامه های مشاوره نسبت به دوره دکترا به زمان کمتری برای تکمیل نیاز دارند و به دانشجویان امکان می دهد سریعتر وارد نیروی کار شوند.

برخی از برنامه‌های کارشناسی ارشد امکان کار پاره وقت تحت نظارت را فراهم می‌کنند و این امکان را برای دانشجویان فراهم می‌کند که در شغل فعلی خود در حالی که مدرک خود را دریافت می‌کنند، تجربه کسب کنند. بسیاری از این برنامه ها به طور جزئی یا کاملاً آنلاین نیز در دسترس هستند.

الزامات آموزشی روانشناس

از سوی دیگر، روانشناسان غالبا دارای مدرک دکتری در روانشناسی هستند.

آموزش روانشناسان عموماً در مقایسه با برنامه های مشاوره در مقطع کارشناسی ارشد بر پژوهش بر روان درمانی تمرکز بیشتری دارد.

این برنامه های دکترا معمولاً حداقل پنج سال طول می کشد تا تکمیل شوند. چهار سال اول صرف دوره های مورد نیاز، تحقیقات، تجربیات بالینی و پایان نامه می شود. یک دوره کارآموزی تحت نظارت در این زمینه در سال پنجم به پایان می رسد.

مشاوره روانشناسی حضوری

مشاور روانشناسی بعد از سپری کردن پیش نیازهایی که ذکر شد می تواند به عنوان بخشی از یک تیم یا به طور مستقل فعالیت مشاوره ای خود را شروع کند.

هم مشاور و هم روانشناس باید مجوز فعالیت در شهری که در آن کار می کنند ار داشته باشند. برای دریافت مجوز، مشاوران باید معیارهای تحصیل، آموزش و آزمون خاصی را که توسط سازمان نظام تعیین شده است را داشته باشند.

این الزامات معمولاً شامل داشتن حداقل سطح تحصیلات، تکمیل ساعات مورد نیاز تحت نظارت و گذراندن امتحانات صدور گواهینامه دولتی است. ممکن است به یک روانشناس خوب در شمال تهران نیاز داشته باشید. برای دریافت نوبت از دکتر رامین علوی نژاد از طریق اطلاعات مندرج در همین سایت می توانید اقدام بفرمائید.

دامنه عمل

یکی دیگر از تفاوت های کلیدی بین مشاوران و روانشناسان در نوع وظایفی است که معمولاً انجام می دهند.

روانشناسان اغلب ارزیابی های روانشناختی انجام می دهند و تست های تشخیصی را برای مراجعان انجام می دهند، در حالی که مشاوران تمایل کمتری به استفاده از این ابزارها دارند.

به‌علاوه، قوانین نظارتی می‌توانند انواع ارزیابی‌هایی را که یک مشاور می‌تواند ارائه دهد را مشخص کند و ممکن است لازم باشد که اجرای این آزمایش‌ها توسط روانشناس نظارت شود.

روانشناسان معمولاً با مراجعینی کار می کنند که دارای مشکلات سلامت روانی جدی هستند. از سوی دیگر، مراجعینی که مشکلات عاطفی، روابط، اجتماعی و تحصیلی دارند، اغلب به مشاور ارجاع داده می شوند زیرا این متخصصان معمولاً درمان های مقرون به صرفه تری ارائه می دهند.

هر دو متخصص، خدمات بهداشت روان مهمی را ارائه می دهند که برای کمک به مردم برای غلبه بر چالش ها و بهینه سازی رفاه آنها طراحی شده اند.

گرایش ها

مشاوران و روانشناسان هر دو می توانند در زمینه خاصی تخصص داشته باشند، که می تواند به محیطی که در آن کار می کنند یا نوع مراجعینی که با آنها کار می کنند مرتبط باشد. تخصص عموماً به آموزش، تجربه و مجوز اضافی نیاز دارد و ممکن است به تحقیق، کارآموزی یا کار میدانی نیاز داشته باشد.

مشاوران ممکن است بر روی یک حوزه تخصصی مانند مشاوره مدرسه، مشاوره شغلی، مشاوره خانواده، مشاوره سلامت روان و مشاوره اعتیاد تمرکز کنند.

نکته پایانی

در حالی که مشاوران بسیاری از وظایف شغلی را در زمینه سلامت روان انجام می دهند، آگاهی از نیازهای خود در وهله اول  بسیار مهم است. اگر به فکر کمک گرفتن از یک مشاور روانشناسی هستید لازم است در ابتدا مشکل خود را تعیین کنید و مشخص کنید که اهداف شما از مراجعه کدام هستند.

اگر به دنبال خدمات سلامت روان هستید، زمان را از دست ندهید. برای مثال، اگر برای مقابله با استرس در مدرسه یا محل کار به کمک نیاز دارید، ممکن است یک مشاور بتواند کمک کند. اگر یک مشکل روانشناسی دارید که نیاز به درمان دارد، ممکن است به یکی از مشاوران، بهترین روانشناسان تهران یا شهر خود ارجاع داده شوید که بتواند مراقبت شما را مدیریت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.